Mięciutkie, wilgotne, pyszne ciasto czekoladowe na prawdziwej czekoladzie i to bez miksera . Kolejny mój przepis do działu ciast szybkich w przygotowaniu . Składniki do ciasta mieszamy łyżką. Żadnego ubijania, ucierania, miksowania. Po prostu połączyć, wymieszać, przelać do foremki i upiec. Do ciasta możecie użyć zwykłego, białego cukru, ale ja tym razem użyłam trzcinowego z cukrem brzozowym, czyli ksylitolem. Do tego koniecznie(...)zamiast białej może być mleczna. Ciasto udekorowałam nietypowo, bo posiekanym batonikiem duplo. Wyszło super! Powiem szczerze, że to ciasto czekoladowe jest lepsze od uwielbianego przez nas od lat Murzynka , o to z kilu powodów. Po pierwsze jest banalne, szybkie w przygotowaniu i nie traci tym na swojej konsystencji i smaku, po drugie jest zdrowsze, bo na oleju roślinnym (masło = cholesterol
Moja DelicjaPyszne ciasto, wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu. Składniki suche wymieszać razem. Jajka, cukier i olej wymieszać dokładnie za pomocą miksera. Wsypać składniki suche i dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Rabarbar umyć i pokroić w kostkę. Orzechy rozdrobnić i dodać je razem z i rodzynkami do masy, wymieszać. Ciasto jest bardzo gęste. Wykonanie w thermomix nałożyć
Kuchnia Pokoleńłyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 3-4 gruszki Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę, obie mąki wymieszać razem z cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka i zagniatać szybko ciasto, dodając w razie potrzeby sok z cytryny. Ciasto najlepiej zarabiać siekając składniki nożem, następnie szybko zagniatać. Ewentualnie posłużyć się malakserem i zagnieść ciasto na pulsacyjnych obrotach urządzenia. Ciasto uformować
kolorowotorcikoworozwałkuj bardzo cienko, jak zobaczysz że stolnica zaczyna prześwitywać wtedy ciasto jest dobrze rozwałkowane . Im cieńsze ciasto, tym bardziej chrupiące później faworki po usmażeniu. Pamiętaj, że cienkie ciasto smaży się bardzo szybko i łatwo je przypalić. W trakcie smażenia olej coraz bardziej zacznie się pienić więc nie wlewaj zbyt dużej ilości do garnka, bo wykipi. Żeby zniwelować pienienie się tłuszczu(...)niego kieliszek spirytusu (przed rozgrzaniem). Jeśli nie masz termometru kuchennego możesz sprawdzić czy olej jest wystarczająco nagrzany wrzucając na próbę kawałek ciasta, jeśli od razu olej zacznie bąbelkować a ciasto szybko wypłynie na powierzchnię, to olej jest wystarczająco nagrzany. Trzeba też pamiętać żeby nie przegrzać tłuszczu bo faworki będą się przypalać. [Głosów:1 Średnia
Słodki Blogvotes ) Pyszne ciasto marchewkowe, szybkie i bez ucierania Ciasta nigdy nie były moją mocną stroną, aż do czasu kiedy natknęłam się na ten przepis. Wreszcie wyszło mi coś pysznego, a pieczenie ciast polubiłam dzięki blogowi „Moje wypieki” . Ten przepis właśnie z niego pochodzi, jak kilka innych za które niezmiernie jestem wdzięczna autorce Uważam, że dobre trzeba chwalić(...)Wyjmij i odstaw do wystudzenia. Składniki na polewę umieść w rondelku, podgrzej, mieszając do połączenia składników. Lekko przestudzoną ale nie zimną polewą udekoruj ciacho. Gotowe Smacznego! Artykuł Pyszne ciasto marchewkowe, szybkie i bez ucierania pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyKiedy nie ma czasu na nic, a potrzebne jest ciasto do kawy / herbaty najlepsze są szybkie ciasta, takie które nie wymagają gniecenia, miksowania i innych takich. Po prostu ciasta robione metodą muffinkową - suche składniki mieszamy razem, mokre razem, a potem wszystko do kupy :-) Zostaje tylko upiec :-) To ciasto, które wam tu dziś przedstawiam, jest moim zdaniem najszybszym z szybkich(...)się. Całość przelewamy do foremki (u mnie 22 x 23 cm), na wierzchu układamy owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy i posypujemy cukrem pudrem
Czary - gary w kuchniSzybkie w wykonaniu ciasto ucierane z owocami u mnie brzoskwinie z puszki i pianka malinowa. Następnym razem spróbuję wersji z wiśniami ... Ciasto 3/4 margaryny 3/4 szkl cukru 3 łyżki wody Składniki te rozpuścić razem i lekko ostudzić 3 jajka 2.5 szkl mąki 1 proszek do pieczenia cukier waniliowy ewentualnie aromat cytrynowy Dodatkowo Puszka brzoskwiń Białka ubić na sztywno
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaBardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto maltikeks bez pieczenia. To jego wykonania potrzeba zaledwie kilku składników: sera z wiaderka, śmietany kremówki i galaretek krystalicznych. Spód ciasta stanowią ciemne herbatniki, a wierzch chrupiące i zapewne każdemu dobrze znane kuleczki maltikeks. Ciasto jest lekkie i delikatne, a zarazem słodkie i chrupiące. Wszystko dzięki czekoladowym kuleczkom, które nadają temu(...)smaku. Do przygotowania tego ciasta namówiła mnie moja bratanica, nie mogłam jej odmówić. Sama uwielbiam te czekoladowe kuleczki. Jak zacznę je jeść, to nie mogę przestać. Podobnie jest z tym ciastem maltikeks, ciężko skończyć na jednym kawałku. PRZEPIS NA CIASTO MALTIKEKS Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto maltikeks bez pieczenia. Szybkie, łatwe, smaczne, czego chcieć
Alle Dobre!Proste ciasto kakaowe – murzynek – Zapraszam na nowe ciasto czekoladowe. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ze sporą ilością kakao, dżemem i na oleju. Jest smaczne, puszyste, wilgotne i ładnie pachnie. Wygląda apetycznie. Idealne do kawy i jak nas najdzie ochota na ciacho czekoladowe, polecam(...)Ciasto można upiec w formie babki. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste, szybkie ciasto kakaowe – murzynek Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: Ciasto: 4 duże jajka 190g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią lub ekstraktu waniliowego 130ml oleju 120g
Mała Cukierenkawaniliowy 2 łyżki kakao ½ szklanki płatków migdałowych Dodatkowo do przybrania: Orzechy, migdały Suszone morele, suszone daktyle Sposób wykonania: Mąkę przesiać, dodać tłuszcze, jajko, trzy żółtka , cukier i zagnieść szybko ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto , część odłożyć na uformowanie wałeczka wokół ciasta, a resztę rozwałkować(...)wlać śmietanę, dodać cukier, kakao i płatki migdałowe. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut od chwili zagotowania ,cały czas mieszając. Gotową pomadę wlać na ciasto mazurkowe. UWAGA! Bardzo szybko gęstnieje. Udekorować bakaliami wedle uznania. Smacznego :-) Uczestniczę w akcji
Na słodko lub wytrawnieSzybkie ciasto pełnoziarniste z truskawkami. Dzięki jogurtowi ciasto jest wilgotne i delikatniejsze w smaku. Przygotowanie: 25 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta i desery ze świeżymi sezonowymi owocami. Sezon na truskawki już się zaczął i możemy dostać je w sklepach czy targach. Ja sama kupuje tylko na targu u znajomych handlarzy, bo mam pewność, że to są ich owoce, prosto
zdrowo i aktywnieSzybkie ciasto pełnoziarniste z truskawkami. Dzięki jogurtowi ciasto jest wilgotne i delikatniejsze w smaku. Przygotowanie: 25 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta i desery ze świeżymi sezonowymi owocami. Sezon na truskawki już się zaczął i możemy dostać je w sklepach czy targach. Ja sama kupuje tylko na targu u znajomych handlarzy, bo mam pewność, że to są ich owoce, prosto
Zdrowie i pysznie na talerzuJest to jeden z przepisów, który przychodzi mi do głowy gdy myślę o szybkim cieście. Ja używam do jego wykonania jogurtu naturalnego, ale możecie użyć też jogurtu smakowego i wtedy powstanie nowy ciekawy smak babki. Przepis jest też o tyle fajny, że zazwyczaj mamy w domu wszystkie składniki potrzebne do jego wykonania, także sprawdzi się również, gdy niespodziewanie mają(...)odwiedzić goście! Dla kogo: dla szukających szybkiego przepisu dla lubiących zwykłe ciasta dla mających w lodówce jogurt naturalny Składniki: 80g (ml) oleju słonecznikowego skórka starta z cytryny 120g cukru 3 jajka 200g mąki pszennej 120g jogurtu naturalnego kopiata łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania Wykonanie tradycyjne: Skórkę cytrynową wraz z cukrem zmiksować za pomocą blendera (jeśli nie mamy
Mania WypiekaniaPierniczki z tego przepisu są na prawdę szybkie, i to potrójnie: ciasto szybko się robi, jest elastyczne i przyjemne w obróbce (nada się świetnie dla dzieci), po drugie - nie trzeba czekać, aż zmiękną bo są gotowe od razu do jedzenia, a po trzecie - znikają w za skakująco szybkim t em pie :) SKŁADNIKI: (na ok 40-50 pierników) 2 duże(...)Masło rozpuścić i wystudzić. 2. Jajka roztrzepać z cukrem pudrem, masłem i miodem. Pozostałe sypkie składniki wymieszać ze sobą, dodawać stopniowo ciągle mieszając (trzepaczką ręczną lub mikserem). Gdy ciasto będzie już za gęste żeby je mieszać, należy wyrobić je ręką. Gdyby było za rzadkie, można dosypać troszkę więcej mąki (to zależy m.in. od gęstości miodu), ale nie za dużo, żeby
Kto ugości moich gości?brzoskwiniami na kruchym spodzie? Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, żółtka i masło. Masło posiekać nożem na mniejsze kawałeczki i wymieszać z pozostałymi składnikami. Następnie szybko zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części, które zawinąć w folię i schować na co najmniej godzinę do zamrażarki. Zagniatając ciasto zbyt mocno jego nie ocieplać, gdy da się(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach drugą część zamrożonego ciasta. Sernik piec w nagrzanym (góra-dół) do 180 stopni C piekarniku 60 minut. Jeśli wierzch ciasta zbyt szybko się przypieka, należy przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Zobacz również: sernik z rodzynkami
Kuchcik gotuje