szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:40/2080)

Galette – ciasto kruche na oliwie – z serem, cebulą i porem 232

Rozkosznie krucha i pysznie nadziana wytrawna tarta. Prosta, szybka i rustykalna do granic. Jej bazą jest kruche ciasto bez dodatku masła – zamiast niego równie dobrze sprawdza się włoska oliwa. Wytrawne nadzienie z duszonego pora, cebuli, odrobiny śmietanki, sera i ziół wciąga. Uwierzcie, od tej galette naprawdę nie można się oderwać! CIASTO KRUCHE NA OLIWIE Z OLIWEK Wybierzcie jak najlepszą oliwę(...)wyrabiamy tego ciasta za długo – ma zostać kruche i delikatne, nie zależy nam na długim mieszaniu, wygniataniu i uwalnianiu glutenu – za długo wyrabiane ciasto zacznie się ciągnąć.   Zarabiamy ciasto szybko na kuchennym blacie, spłaszczamy na placek grubości 2cm, zawijamy w folię spożywczą żeby nie obsychał i schładzamy w lodówce przez minimum godzinę. To ciasto możecie spokojnie przygotować sobie

Karo in the Kitchen
Kakaowe ciasto z rabarbarem i jogurtem 135

się weekend mam dla Was super przepis na pyszne ciacho z rabarbarem w  roli głównej. Właśnie się zaczął sezon na to kwaskowe warzywo. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i robi się bardzo szybko. Tym razem dodałam do niego nieco kakao. Wyszło bardzo puchate i wilgotne,  w dużej mierze dzięki naturalnemu jogurtowi, który jest jednym(...)składników. Kupcie więc koniecznie nieco rabarbaru i zróbcie to znakomite kakaowe ciasto z rabarbarem i jogurtem. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem  w roli głównej: Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Kakaowe ciasto z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Błyskawiczne ciasto ze śliwkami 92

Szybko i pysznie. Nic prostszego i godzinie jest ciasto. Wykonanie – tłuszcz roztopić. Do miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto, wlać przestudzony tłuszcz i dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do blaszki i obłożyć śliwkami. Śliwki ułożyć przekrojoną częścią do góry. Obsypać górę ciasta cukrem. Pieczenie – blaszka 24- 28 cm, nagrzać piekarnik

Kuchnia Pokoleń
Sernik gotowany dyniowo - czekoladowy 156

właśnie ale mało czasu miałam  na pieczenie. Choroby u nas ciąg dalszy więc Jaśko pochłania cały mój czas i energię.  Rozmyślając o jakimś szybkim cieście, wymyśliłam sernik gotowany.  Szybki, prosty i smaczny zarazem.  W całym tym gotowaniu było jeszcze jedno ale, okazało się, że w domu mam tylko budyń(...)miseczce zanurzonej we wrzątku rozpuszczamy masło i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy aby się rozpuściła i połączyła z masłem. Wylewamy polewę na ciastka i dekorujemy orzeszkami arachidowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin minimum 3-4. Inspiracja zaczerpnięta z bloga Beaty.  A razem ze mną wypiekały: Dorota , Małgosia , Edyta , Lidia , Edyta

Życie zaczyna się w kuchni
Tort Red Velvet na oleju rzepakowym 181

który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego obniża ryzyko zawałów serca oraz jest odpowiedni w diecie nawet małych dzieci. Wypieki z dodatkiem oleju nie wysuszają się tak szybko. Ciasto jest pyszne! Przepis na tortownicę 24 cm ( inspiracja ) 2½ szklanki mąki pszennej 1¼ szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżka kakao pół łyżeczki soli 2 duże jajka 1½ szklanki(...)wymieszać widelcem lub rózgą kuchenną do połączenia się składników (mieszając tylko w jedym kierunku). Do szklanki wlać ocet, dodać sodę, wymieszać. Powstanie piana. Od tego momentu działać szybko – pianę wlać do ciasta, wymieszać. Ciasto podzielić równo między dwie tortownice. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 minut, lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, wyjąć i całkowicie

dom-agi.pl
Ciasto murzynek 186

Ciasto murzynek jest wilgotne, puszyste i bardzo delikatne w smaku. Jego smak jest przyjemnie kakaowy i znika ze stołu w bardzo szybkiem tempie. Polane dodatkowo czekoladową polewą jeszcze bardziej podkreśla jego wyjątkowy smak. Ciasto jest bardzo łatwe i przede wszystkim szybkie do przygotowania. Poniżej znajdziecie przepis i listę składników. Sprawdź: Kosmetyki w mega wyprzedaży! Składniki 1 szklanka mleka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
jogurtowiec malinowy - lekkie ciasto bez pieczenia 215

którym chce się więcej robić. Lato to czas lekkich dań. Ale przede wszystkim lato to czas owoców sezonowych!!! Dlatego kilka lat temu zrobiłam z truskawek lekkie, jogurtowe i szybkie ciasto, taki eksperyment, bo na sernik na zimno nie miałam ochoty, na ciasto z ciężką masą, ani nawet z ubitą śmietaną też nie. Dlatego wybór padł na jogurt. Dlaczego(...)YouTube Pobierz i wydrukuj Możesz też pobrać plik PDF i wpiąć do swojego domowego zeszytu z przepisami "książka kucharska dobrej gospodyni" - POBIERZ TUTAJ Dobra gospodyni lubi domowe ciasta, a takie proste, szybkie i z owocami letnimi najbardziej. Takich przepisów książka kucharska dobrej gospodyni ma najwięcej. Inne przepisy na słodkości od dobrej gospodyni: PLACEK ZE ŚLIWKAMI (na oleju) BABECZKI Z OWOCAMI

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto ucierane z owocami np. z borówkami i jabłkami 296

Ostatnio lubię wypróbowywać różne przepisy na proste i szybkie ciasta z owocami. Ten przepis pochodzi od mojej Teściowej i używam go zwykle do upieczenia baranka wielkanocnego, ale pod owoce sprawdził się bardzo dobrze. Po upieczeniu nie sposób było mu się oprzeć :) Składniki: 300g masła 82% lub margaryny 300g cukru 5 jajek 300g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Owoce(...)mniej, by nie zrobił się zakalec). Ciasto pieczemy w temperaturze 170 ⁰ C przez około 45 minut (czas można wydłużyć lub skrócić, w zależności od tego jaki szybki mamy piekarnik). Upieczone i wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem przed podaniem. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Tarta ze śliwkami i kremem patissiere 175

theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: Ciasto kruche:   150 g zimnego masła  240 g mąki pszennej   80 g cukru pudru  2 żółtka   1/2 łyżeczki soku z cytryny Krem patissiere:  3 żółtka(...)około 10-12 śliwek + 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę, obie mąki wymieszać razem z cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka i zagniatać szybko ciasto, dodając w razie potrzeby sok z cytryny. Ciasto najlepiej zarabiać siekając składniki nożem, następnie szybko zagniatać. Ewentualnie posłużyć się malakserem i zagnieść ciasto na pulsacyjnych obrotach urządzenia. Ciasto uformować

kolorowotorcikowo
Tarta z gruszkami i migdałami 187

fantastycznie wpisuje się na listę wypieków wiosenno-wielkanocnych. Żółciutka, niczym malusi kurczaczek, zachwyca i przywołuje uśmiech. Jest taki słodkim słoneczkiem na stole. Zróbcie taką tartę, nie będziecie żałować ! Składniki: Ciasto kruche: 150 g zimnego masła 150 g mąki krupczatki   90 g mąki tortowej   80 g cukru pudru 2 żółtka kilka kropli soku z cytryny Nadzienie: 200 g śmietanki(...)płatków migdałowych ( u mnie marki  Helio )  sok z cytryny Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę, obie mąki wymieszać razem z cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka i zagniatać szybko ciasto, dodając w razie potrzeby sok z cytryny. Ciasto najlepiej zarabiać siekając składniki nożem, następnie szybko zagniatać. Ewentualnie posłużyć się malakserem i zagnieść ciasto na pulsacyjnych obrotach urządzenia. Ciasto uformować

kolorowotorcikowo
Szybka tarta z pieczarkami, cebulą i cheddarem – ciasto kruche na oliwie 241

Prosta, szybka i rustykalna do granic wytrawna tarta z nieśmiertelnym trio – pieczarkami, serem i cebulą. Jej bazą jest kruche ciasto bez dodatku masła – zamiast niego równie dobrze sprawdza się włoska oliwa. Bez problemu zrobicie ją w godzinę – prawie drugie tyle zajmie pieczenie, ale warto poczekać! CIASTO KRUCHE NA OLIWIE Wybierzcie jak najlepszą oliwę jaką uda się Wam dostać(...)wyrabiamy tego ciasta za długo – ma zostać kruche i delikatne, nie zależy nam na długim mieszaniu, wygniataniu i uwalnianiu glutenu – za długo wyrabiane ciasto zacznie się ciągnąć. Zarabiamy ciasto szybko na kuchennym blacie, spłaszczamy na placek grubości 2cm, zawijamy w folię spożywczą żeby nie obsychało i schładzamy w lodówce przez minimum godzinę. To ciasto możecie spokojnie przygotować sobie z wyprzedzeniem

Karo in the Kitchen
Wilgotne ciasto czekoladowe na czekoladzie bez miksera 1056

Mięciutkie, wilgotne, pyszne ciasto czekoladowe na prawdziwej czekoladzie i to bez miksera . Kolejny mój przepis do działu ciast szybkich w przygotowaniu . Składniki do ciasta mieszamy łyżką. Żadnego ubijania, ucierania, miksowania. Po prostu połączyć, wymieszać, przelać do foremki i upiec. Do ciasta możecie użyć zwykłego, białego cukru, ale ja tym razem użyłam trzcinowego z cukrem brzozowym, czyli ksylitolem. Do tego koniecznie(...)zamiast białej może być mleczna. Ciasto udekorowałam nietypowo, bo posiekanym batonikiem duplo. Wyszło super! Powiem szczerze, że to ciasto czekoladowe jest lepsze od uwielbianego przez nas od lat Murzynka , o to z kilu powodów. Po pierwsze jest banalne, szybkie w przygotowaniu i nie traci tym na swojej konsystencji i smaku, po drugie jest zdrowsze, bo na oleju roślinnym (masło = cholesterol

Moja Delicja
Ciasto cynamonowe z jabłkami i rabarbarem 108

Pyszne ciasto, wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu. Składniki suche wymieszać razem. Jajka, cukier i olej wymieszać dokładnie za pomocą miksera. Wsypać składniki suche i dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Rabarbar umyć i pokroić w kostkę. Orzechy rozdrobnić i dodać je razem z i rodzynkami do masy, wymieszać. Ciasto jest bardzo gęste. Wykonanie w thermomix nałożyć

Kuchnia Pokoleń
Tarta czekoladowo-gruszkowa 204

łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej   3-4 gruszki Wykonanie:   Zimne masło pokroić w kostkę, obie mąki wymieszać razem z cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka i zagniatać szybko ciasto, dodając w razie potrzeby sok z cytryny. Ciasto najlepiej zarabiać siekając składniki nożem, następnie szybko zagniatać. Ewentualnie posłużyć się malakserem i zagnieść ciasto na pulsacyjnych obrotach urządzenia. Ciasto uformować

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania