Szybkie, proste i do tego smaczne ciasto truskawkowo -migdałowe. Takie ciasto możemy na szybko przygotować z różnymi owocami sezonowymi. Ciasto migdałowo- truskawkowe Składniki : jajka - 7 szt ( średnich ) cukier - 1 szkl cukier waniliowy - 1 łyżka masło
Kuchnia Danusipieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki śmietany Masa serowa: 3/5 kostki masła, 750 g twarogu, 6 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g kajmaku WYKONANIE Ciasto: składniki na ciasto szybko zagniatamy. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalki. Resztą ciasta wykładamy spód tortownicy o śr. 26 cm. Masa serowa: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, dodajemy zmielony twaróg, oraz budyń
słodki bratekSuper szybkie ciasto, którego wykonanie zabiera tylko 10 minut. Wychodzi lekkie, wilgotne, niezbyt słodkie i, co najważniejsze – bez zakalca. Składniki: • 1 duży jogurt grecki 500 g • 2,5 szklanki mąki pszennej • 1/2 szklanki cukru • 2 jajka • 1/2 szklanki oleju • 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody • cukier puder i cynamon do posypania Wykonanie
To co kochamcebule (dałam czerwone) oregano sól masło klarowane oliwa Masa jajeczna: 3 jajka 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 100 g sera parmezan sól pieprz Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Przełożyć do formy na tartę, następnie ponownie wstawić do lodówki
zadanie-gotowaniejasnozielone części) sól pieprz masło klarowane Masa jajeczna: 3 jajka 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 200 g sera koziego w talarkach sól (opcjonalnie) pieprz (opcjonalnie) Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Przełożyć do formy na tartę, następnie ponownie wstawić do lodówki
zadanie-gotowaniejajka 200 ml śmietany kremówki (30 lub 36 %) 2/3 szkl. soku z cytryny 120 g drobnego cukru do wypieków skórka otarta z jednej cytryny Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Przełożyć do formy na tartę wysmarowanej tłuszczem, następnie ponownie wstawić
zadanie-gotowaniejeszcze gorący i gęsty na jabłka . Lekko rozprowadź po wierzchu. Wyjmij ciasto z zamrażarki i zetrzyj na dużych oczkach. Mnie pomógł robot, w kilka sekund miałam już wióra z ciasta. Szybko posyp nimi ciasto. I piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku 45 minut. Sprawdzaj od czasu do czasu , czas pieczenia może ulec zmianie ze względu na różne rodzaje piekarników
Z Kuchni Do Kuchnioleju 6-7 plastrów szynki parmeńskiej 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 12% lub 18% 3 jajka szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta papryki wędzonej Składniki na ciasto kruche zagniatamy szybko, ciasto owijamy folią i umieszczamy na minimum 30 minut w lodówce. Po tym czasie wałkujemy ciasto i układamy na blaszce do pieczenia tarty (wysmarowanej wcześniej masłem). Nakłuwamy ciasto widelcem
Mango Papajawody Krem: 250 g śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Na wierzch: brzoskwinie z puszki płatki migdałów Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Przełożyć do formy na tartę wysmarowanej tłuszczem, następnie ponownie
zadanie-gotowanieSzybkie ciasto z czereśniami mam dziś dla Was. To mój pomysł na opróżnienie lodówki z mrożonych owoców. Polecam gorąco. Ciasto z czereśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBardzo szybkie ciasto, można go zrobić z dowolnymi owocami. Jest wilgotne i smaczne. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 3,4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek maliny tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do wysypania formy Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno z cukrem,dodajemy żółtka, miksując wlewamy
Bajeczna KuchniaSzybkie ciasto dla zapracowanych, przygotowanie trwa 15 minut :) Składniki na ciasto mąka, 3 szkl proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki cukier, 3/4 szkl jajka, 3 duże sztuki jogurt naturalny, 1 szkl olej, 1 szkl aromat waniliowy, kilka kropel Składniki na wierzch rabarbar, 500-600g cukier, 2 łyżki cynamon, 1 łyżeczka cukier puder, do posypania Przygotowanie Rabarbar obieramy, kroimy
Gotowanie moimi oczamisoli na krem: 250 ml mleka 20 g budyniu waniliowego (1/2 torebki) łyżka cukru 100 g masła dodatkowo: kandyzowane wiśnie 2-3 łyżki kwaśnego dżemu cukier puder Składniki ciasta szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Foremki do babeczek wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować i wycinać koła o średnicy trochę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawypełnienie: 500 ml mleka opakowanie kremu do karpatki 100 g masła 2-3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki dodatkowo: opakowanie galaretek: rubinowej, niebieskiej i żółtej (lub inne dowolne) Składniki ciasta szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Foremki do babeczek wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować i wycinać koła o średnicy trochę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia