Szczerze mówiąc nie spodziewałam się po tym cieście zbyt wiele. Zrobiłam je z ciekawości, gdyż nigdy jeszcze nie jadłam ciasta z cukinią. Zaskoczyło mnie przeogromnie, bo
Smaki Na TalerzuJako, że babkę z kajmakiem uwielbiam, nie mogłam nie spróbować i tej na mleku skondensowanym. Również i ona zyskała uznanie wśród moich bliskich. Wyszła pyszna i
Smaki Na TalerzuOdstawić do ostudzenia – nie odcedzać. Najlepiej ugotować je, podobnie jak ziemniaki dzień wcześniej. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać do nich rozbełtane jajka, 1/2 łyżeczki soli i 250 g mąki. Ciasto szybko zagnieść. Jeżeli będzie zbyt luźne dodać resztę mąki i szybko zagnieść. Ciasto wyjąć na blat oprószony mąką, uformować wałek. Kroić go na kawałki, lekko rozpłaszczać. Na środku kłaść śliwkę
królestwo garówzimę 1/2 szklanki orzechów włoskich 2 łyżki tartej bułki 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Owsiane otręby dokładnie miksujemy w blenderze. W ten sposób uzyskamy owsianą mąkę. Ze składników na ciasto szybko zagniatamy ciasto (ja używam to tego robota), formujemy kulę, którą dzielimy 1/3 i 2/3. Następnie każdą część owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 minut. Tortownicę wykładamy papierem
Kulinarne przygody Gatityużywam do przygotowania pizzy tych suchych. Dlaczego? Po prostu ochota na domową pizze może przyjść niespodziewanie A takie drożdże można dłużej przechować, szybko użyć. Ostatnio tak, właśnie było Szybkie wyrabianie ciasta (latem oczekiwanie na wyrośnięcie ciasta jest zdecydowanie krótsze), kilka prostych składników (akurat dostępnych w domu), kilka minut w piekarniku i… można cieszyć się prostą domową pizzą(...)schab (lub inną wędlinę) w paseczki. Pieczarki, paprykę i cebulę można wcześniej krótko podsmażyć. Ciasto wstawiamy na 10 minut do nagrzanego piekarnika (200 stopni grzanie góra-dół). Wyciągamy ciasto, szybko nakładamy przygotowane składniki (pieczarki, paprykę, cebulę, plasterki schabu (wędliny) i kukueydzę, posypujemy wiórkami mozzarelli. Znów wkładamy do piekarnika na około 15 minut. Pizze podajemy w towarzystwie sosu pomidorowego i sosu
Słodkie okruszkiZawsze staram się stworzyć słodkości, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Myślę, że ten deser można do takich zaliczyć. Skład tarty to przede wszystkim
Via Gustotheme-font:minor-latin;} Ciasto: Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia oraz kakao, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką. Ciasto dzielimy na dwie części jedną mniejsza drugą większą. Tą większą wylepiamy spód wyłożonej pergaminem blachy i wkładamy do lodówki. Mniejszą do zamrażarki. Masa z jabłek: Obrane
Wanilia i Kardamonjajka 30-40 dag węgierek Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką. ¾ ciasta wylepiamy okrągłą formę do tarty o średnicy 28 cm spód i boki-resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika, a formę z ciastem do lodówki. Masa; Z mleka, cukru
Wanilia i Kardamonoleju Dodatkowo: ½ litra świeżych malin Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką. Ciasto dzielimy na dwie części jedną mniejsza drugą większą. Tą większą wylepiamy spód wyłożonej pergaminem blachy i wkładamy do lodówki. Mniejszą część formujemy w kulę i wkładamy
Wanilia i Kardamonciasto: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli dodatkowo: 4 łyżki dżemu pomarańczowego kilka wiśni kandyzowanych płatki migdałowe Składniki ciasta zagnieść szybko, ciasto owinąć w folię i schłodzić w lodówce. Kiedy będzie zimne rozwałkować je na stolnicy i wyciąć prostokąt. Z pozostałego ciasta lepić niewielki kulki, spłaszczać je i układać wokół prostokąta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaząbki czosnku łyżeczka soli łyżeczka pieprzu garść świeżej bazylii 150 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki z tapioki lub ziemniaczanej Przygotowanie: z podanych składników na ciasto zagnieć szybko ciasto i wylep nim wysmarowaną olejem formę do zapiekania po czym włóż do lodówki na około 30 minut. Po schłodzeniu cista podpiecz go w temp. 190 C około 20-25 minut
greenscarfBardzo, bardzo aromatyczne i bardzo proste ciasto cynamonowe. Szybkie ciasto z czekoladą, które zawsze się udaje. A moja córka określiła je mianem "niebiańskie" :) Innej rekomendacji nie trzeba ... SKŁADNIKI (na keksówkę 26x12 cm) 220 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 łyżeczki cynamonu 2 jajka 2 łyżki płynnego miodu 150 ml oleju
Moje Kuchenne RewelacjeSzybkie ciasto z owocami. Dwukolorowe, migdałowo-czekoladowe, z truskawkami prosto z pola. Mikser i miska. Tortownica. Chwila czasu i ciasto już jest na Waszym stole. Dwie garście słodkich, dorodnych truskawek dokładnie myjemy z piasku, osuszamy, pozbawiamy owoce szypułek i kroimy na pół. Całe jajka wbijamy do miski i ubijamy je na biało z cukrem i szczyptą soli, na puszystą
Karo in the Kitchen