Prosta zupa z warzywami oraz makaronem tortellini z nadzieniem serowym. Znajdziemy w niej marchewkę, pietruszkę, selera naciowego, zielony groszek oraz świeże liście szpinaku. Jest dość syta
Kuchnia MagdaLenyUwielbiam wszelkiego rodzaju dania z makaronem, a to jest jedno z moich ulubionych! Makaron tagliatelle z łososiem wędzonym na gorąco, pomidorkami koktajlowymi oraz świeżymi liśćmi szpinaku
Kuchnia MagdaLenyOpisywałyśmy już tutaj wiele smakowych białek roślinnych. Dzisiaj chcemy Wam przedstawić naturalne 100% białko z grochu od Siła Roślin , które może nie nadaje się do szybkiego
Candy PandasSłodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu
Kuchnia MagdaLenyCzas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Makaron z papryką i fasolką szparową w sosie pomidorowym By Piotr 11 lipca 2018 Makaron z
Pogotujmy.plSamodzielnie wykonana masa makowa z maku mielonego jest sto razy smaczniejsza niż masa z puszki a jednocześnie dużo mniej pracochłonna niż masa, gdzie trzeba samodzielnie zmielić
Ze smakiem bez glutenuDanie idealne dla zabieganych. Doskonale nadaje się na obiad lub na ciepłą kolację. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, a smakuje naprawdę wyśmienicie. Składniki: 250g grubego
kuchnia doskiWspaniałe danie samodzielne, na każdą porę dnia, pożywne, na ciepło może stanąć w szranki z każdym drugim daniem, bardzo, szybka, wygodna i pożywna wersja... Składniki: 4
kgwjanczewoSezon rabarbarowy w pełni. Ja przygotowałam dla Was krem rabarbarowy ze śmietaną. Jego aksamitna konsystencja i smak sprawiają, że sprawdzi się jako dodatek do deserów i
Szybko Tanio SmacznieAż wstyd mi się przyznać, ale nigdy wcześniej nie robiłam faworków! Chyba zakodowałam sobie z dzieciństwa (gdy pomagałam mamie), że jest to mega ciężkie i pracochłonne
Ana Mari's worldPomidory mają mnóstwo pierwiastków mineralnych i witamin. Zawierają antyutleniacze, które chronią skórę przed wolnymi rodnikami i zapobiegają procesom szybkiego starzenia się tkanek. Przepis ten jest bardzo
kgwjanczewoSezon na szparagi w pełni...Zastanawiałem się jak przygotować danie ze szparagów, aby nie stracić ich smaku i uroku. Zdecydowałem się delikatnie je zblanszować i przesmażyć
kulinarnyJaŚrodek tygodnia, więc czasu jak na lekarstwo, a coś słodkiego by się zjadło ;) Wybór padł na blondie, czyli brownie na bazie białej czekolady
sama złodycztutaj KLIK *na zdjęciu- Martha Gold Tacka do ciasta Porcelana Bogucice _______________________________ SKŁADNIKI: Na spód: 24 okrągłe biszkopty duo –kupuję w KLIK galaretka niebieska + 250 ml wody Na ciasto: 24 ciepłe lody –kupuję w KLIK galaretka szafirowa + 200 ml wody galaretka rubinowa + 200 ml wody galaretka ametystowa + 200 ml wody 3 śnieżki + 600 ml mleka(...)sprawnie i w miarę szybko, ponieważ masy szybciutko tężeją. Wylewam porcjami na biszkopty i lody , na przemiennie, mają wyjść nieregularne warstwy. Całość odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy galaretki na górę, użyłam jabłkowo miętowych, świetnie się skomponowały smaki. Galaretki rozpuściłam w 700 ml wody , całkiem zimne i leciutko tężejące wylałam na wierzch ciasta, które znowu „wylądowało
Takie tam pichcenieswoją definicję szczęścia. Bardzo szybka przekąska dla niespodziewanych gości. Wprawdzie nie przepadam za parówkami ze względu na ich zawartość ale raz na jakiś czas jeszcze nikomu nie zaszkodziły. Przy tym takie paszteciki ładnie się prezentują. Można je podać na ciepło i na zimno, choć ja wolę je zdecydowanie na ciepło :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie parówek (4 sztuki
My simple kitchenpatyczka. Wystudzić. Zimne ciasto dosyć obficie nasączyć ponczem. Masa straciatella - czekoladę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Żelatynę rozprowadzić w gorącej wodzie, schłodzić do temperatury pokojowej. Do żelatyny dodać 2 łyżki śmietanki, dokładnie wymieszać, następnie do całości kremu dodać żelatynę i od razu miksować na najwyższych obrotach. Szybko wsypać startą wcześniej(...)kawowa - Posłodzoną kawę zagotować, zdjąć z panika. W kawie rozprowadzić żelatynę, mieszać do dokładnego rozpuszczenia, schłodzić do temperatury pokojowej dolać alkohol, wymieszać. Galaretkę schłodzić w lodówce, tężejącą wyłożyć na ciasto, schłodzić w lodówce. Dekoracja - Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i kawę cappuccino, połączyć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, udekorować wierzch ciasta. Smacznego
Domowa cukiernia Ewycudowny, maślany smak. Pamiętam, że miałam ochotę na mięciutkie, pachnące bułeczki. Koniecznie z makiem chrupiącym między zębami. O wyjątkowym kształcie. Poszłam więc do kuchni, i zabrałam się za pieczenie. Ciasto jest proste, bez żadnych wymyślnych składników. Jeśli piekliście kiedyś bułki, te nie będą stanowić wyzwania. Jeśli nie mieliście jeszcze szansy przygotować domowego pieczywa, te będą idealne na pierwszy(...)wyjątkowo łatwe, a efekt zachwyci każdego. Pozwijane na kształt ślimaczków wyglądają wyjątkowo efektownie w koszyku na pieczywo. U mnie do zdjęcia ocalały raptem dwie sztuki, reszta bowiem została bardzo szybko zjedzona. Jeszcze ciepłe, pachnące masłem, smakują wybornie. Nie można im się oprzeć. Maślane ślimaczki z makiem Składniki: (na 10 sztuk) 100 g masła 150 ml mleka 25 g świeżych drożdży
Pożeraczka, czyli raz adobrze