Słoneczne dni sprawiają, że truskawki dojrzewają niemalże w mgnieniu oka. Dla nas to dobra wiadomość, bo możemy cieszyć się tymi owocami przygotowywanymi na różne sposoby
Weekendy w domu i ogrodzieZ przygotowaniem tego sernika poradzi sobie każdy! Jestem tego pewna :) Aksamitny, lekko kwaskowaty - idealny. Wybierając ser kierujcie się dobrą jakością. Jeśli nie przepadacie za owocem
Kukuleczkiczystej wody, tym mamy mniejsze łaknienie na to, co słodkie. 5. Małe co nieco do kawy. Jest mnóstwo produktów zdrowych, pełnowartościowych, które zastąpią nas wysokokaloryczne ciasto. Ja zakochałam się w batonikach skomponowanych z płatków, owoców, orzeszków i innych smakołyków. Mam dla Was niespodziankę – do końca października 2018 – na hasło: wkawiarence – uzyskacie 10% rabatu na zakupy(...)Zdrowe śniadanie to podstawa. I niekoniecznie jak krzyczą reklamy popijana szklanką soku pomarańczowego. Bardzo lubię koktajle, ale również jajka, wędliny i sery. Z kolei moje przedszkolaki to, co na szybko do mleka np. musli i płatki. 7. Więcej posiłków. Im częściej jemy, tym nie mamy napadu wilczego apetytu, podczas którego wrzucamy w siebie wszystkiego, co mamy pod ręką
W KawiarenceTarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na truskawki ciągle trwa, dlatego wykorzystuje je, do czego tylko mogę. Dzisiaj przy sobocie padło na kruche ciasto z sernikiem w środku. Przepis jest niezwykle
Zdrowie i pysznie na talerzuczekoladowy. Ciasto bez pieczenia nazywane wypiekiem PRLu, chociaż u mnie w domu gościł bardzo rzadko i nie mam do niego szczególnego sentymentu. Nie mogę też powiedzieć, że to moje wspomnienie dzieciństwa, choć niektórzy tak właśnie blok czekoladowy nazywają. Z dodatkiem mleka w proszku i prawdziwego masła, z nadzieniem z bakalii, herbatników lub suszonych owoców. Robi się bardzo szybko, jest
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieszybko zagniatamy ciasto. Dzielimy ja na dwie części: 1/3 i 2/3. Mniejszą cześć zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Pozostałym ciastem wylepiamy dno formy (moja o wymiarach 20x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy gęsto widelcem i wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut (do godziny). W tym czasie możemy zająć się przygotowaniem jabłek: owoce dokładnie myjemy
MyCookBook.plŚrodek lata a wraz z nim upalne dni to prócz brązowej opalenizny szukanie sposobów na ochłodzenie. Prócz picia wody, najlepszym orzeźwieniem są zimne owoce, najlepiej
Kuchnia PROzdrowotnaTo co najprostsze zawsze jest najlepsze! Po wyszukane przepisy sięgamy gdy jest dużo wolnego czasu. Jednak na co dzień sprawdzają się proste , które wykonuję
RAROSSAGdy stało się to co już się nie odstanie czyli zachorowałaś/eś to zamiast załamywać ręce i lecieć do apteki spróbuj uruchomić kreatywność i stwórz
Kuchnia PROzdrowotnaSzybko znalazłam inspirację - muffinki imbirowe. Mmm... Uwielbiam imbir. Jego charakterystyczną ostrość, lekko cytrynowy posmak świeżego, słodkość kandyzowanego. Do tego przepisu użyłam tego drugiego, drobno posiekanego, oraz imbiru w proszku. Od siebie dodałam gruszki, które z imbirem tworzą niezwykle zgrany duet. Muffiny wyszły obłędne - idealnie zrównoważone słodko-ostre smaki, soczyste owoce idealnie zgrały się z muffinkowym ciastem. Zniknęły błyskawicznie!Podwójnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKomentarze jakie się pod zdjęciem pojawiły, były typu „Bajeczne ciasto na bajecznej paterze mniammmm , o rany!!! obłędny!!!, wręcz bajkowy”, przyjemnie czyta się takie komentarze! Tęczowy jogurtowiec z owocami jest tego warty, piękny, smaczny, będzie ozdoba każdego przyjęcia. A przepis na ten tęczowy jogurtowiec z owocami jest banalnie prosty. Do jego przygotowania wykorzystałam nową serię galaretek Winiary(...)pięknych tęczowych kolorach. Niestety nie tężeją one tak szybko jak galaretki Winiary, które wykorzystywałam do tej pory. Nie polecam trzymać się ściśle opisu z opakowania, tylko odpowiednio zmniejszyć ilość wody, ja rozpuszczałam galaretki w 200 ml wrzącej wody, ta ilość jest optymalna, odlewałam po kilka łyżek do osobnego zastygnięcia. Nie dodawałam do deseru cukru, ani innych słodkich dodatków oprócz owoców
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUwielbiam rabarbar i w trakcie sezonu nie może u nas zabraknąć ciasta z rabarbarem:) Najbardziej lubimy Placek z budyniem i rabarbarem, ale musiałam wymyślić też coś
Z miłości do słodkościsolą i cukrem do miski, dodajemy masło i miksujemy, aż ze składników otrzymamy "kruszonkę". Teraz dolewamy łyżkę wody i szybko zagniatamy okruchy w jednolite ciasto (gdyby nie chciało się zlepić, dodajemy kolejną łyżkę wody, do skutku). Kulę ciasta zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez około 30 minut. NADZIENIE: 400 g rabarbaru pokrojonego w 2 cm kawałki(...)przekładamy do garnka, zagotowujemy na dużym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Od momentu zagotowania dusimy maksymalnie 2 minutki, wyłączamy grzanie, odkrywamy pokrywkę, chwilkę studzimy. Do przestudzonych owoców dodajemy skrobię i delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, odkładamy 2 łyżki ciasta na kruszonkę, a resztę wałkujemy
Rozpustne gotowanie