Jeżeli lubicie banany to polecam Wam takie pyszne ciasto. Niezwykle mięciutkie i pachnące. Podczas pieczenia po całym domu roznosi się taki zapach, że nie można się
IzabelawkuchniPysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty (ok. 23 cm). Dodatkowo naczynie możemy wyłożyć papierem do pieczenia. Nakłuwamy za pomocą widelca środek ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 minut do zrumienienia(...)jasną, puszystą masę (przez minimum 5 minut). Następnie ciągle ubijając stopniowo dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Masę budyniową wykładamy na kruche ciasto i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy tartę i wykładamy świeże owoce. Całość smarujemy tężejącą galaretką (wcześniej rozpuszczoną w ok. 400 ml wrzątku). Tarta powinna spędzić minimum 2-3 h w lodówce
Słodka Stronaciasta to niecałe 10 minut i do pieca W tym czasie zrobiłam sałatkę, ugotowałam zupę i porysowałam z Córcią Sernik z serków waniliowych z gruszkami z puszki – bez miksera, bez spodu, szybki, bardzo smaczny, polecam na Święta i bez okazji. No same zalety! :)Spróbujcie! Dla mnie nowość, z pewnością powtórzę ten przepis, ale np. z innymi owocami
Zasmakuj KuchniPrzepis na ciasto znajdziecie tu poniżej w przepisie murzynek z truskawkami: klik co prawda powinien być biszkopt ciemny tak jak w przepisie, ale dawno tego
Moje Wyrobyowoców sezonowych (no, może tylko jagody je przebijają). Mam dla Was ekspresową i pyszną propozycję: proste ciasteczka truskawkowe z ciasta francuskiego w formie pierożków pieczonych na blaszce. Poziom trudności przepisu: niemal zerowy, a efekt gwarantowany! To przepis z kategorii tych “coś bym zjadła, ale nie chce mi się piec drożdżowego” ;) Macie jakieś swoje patenty na takie szybkie
Ciastkozercyrównież ciasto odrywać porcjami, ale po takim formowaniu, od razu wiem ile mam knedli do posolonego wrzątku z olejem wkładać knedle, gotować 4-5 minut od wypłynięcia na wierzch na średnim ogniu cedzakiem wyjmować z wody na talerz, podawać z gęstą śmietaną lub jogurtem - bardzo łatwe, szybkie, proste i najsmaczniejsze knedle z ziemniaków i twarogu, nadziewać można owocami jakie
W Mojej Kuchni LubięNajlepsze jabłka to te jesienne. Świetnie będą smakowały w szarlotce. Dzisiaj taka z dużą ilością jabłek. Dokładniej z połówkami jabłek. Taka szarlotka jest przepyszna. Wypróbujcie sami
Z Majeczką w kuchniustach. Szybkie do przygotowania i smaczne! :) Zapraszam... Składniki: 1,5 szkl mąki kukurydzianej (u mnie PAN) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie bezglutenowy 1 banan 1/2 szkl cukru 1/2 szkl oleju 1 szkl mleka garść owoców goji kawałki gorzkiej czekolady Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać cukier, mleko, olej i zmiksować. Dodać poduszonego widelcem banana i owoce goji. Wymieszać. Ciasto przełożyć do papilotek, w każdą z muffinek wbić kawałek gorzkiej czekolady. Piec ok 20 minut w temperaturze 190 stopni. Smacznego
TrufelkowoW zasadzie nie miałam pisać tego posta, gdyż torcik bezowy gościł już u mnie na blogu. Poproszono mnie jednak o publikację, więc zapraszam na jesienną wersję
Pieguskowa Kuchniaciasto zostawiamy w nim jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy sernik. Ostudzony trzymamy w lodówce. Na wierzch użyłam frużeliny malinowej . Możecie również położyć świeże owoce lub przygotować polewę czekoladową. Z foremki wykroiłam 24 porcje. Jedna to 240 kcal (bez frużeliny) Prosty sernik z kajmakiem Sernik na ciasteczkowym spodzie Sernik z kajmakiem i malinami Szybki sernik
Relaxtimeciasto ucierane na maśle z dodatkiem bakalii, aromatu waniliowego, w sam raz na święta. Nie dość, że robi się je bardzo szybko, to jest bardzo smaczne. Najlepsze w smaku jest na drugi dzień. Składniki: 5 jajek 2 szklanki mąki 250g masła 1 szklanka cukry 1 opakowanie cukru waniliowego 300g bakalii (rodzynki, orzechy, migdały, skórka pomarańczowa, kandyzowane owoce
Gotuj z MąkąChrupiące, przepyszne serowe ciastka z jabłkiem, które można zrobić także z innymi owocami, np z brzoskwinią a będą równie smaczne. Szybkie w wykonaniu, można je przechowywać kilka dni w szczelnie zamkniętym pudełku. Składniki: * 250 g mąki pszennej * 200 g sera białego z wiaderka * 200 g masła * 2-3 łyżki cukru * 1 żółtko * 4 jabłka * cukier(...)puder do posypania Wykonanie: Z podanych składników (prócz jabłek i cukru pudru) zagnieść ciasto. Owinąć je folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na około 1 godzinę. Jabłka obkroić ze skórki i usunąć gniazda nasienne, pokroić na osiem części. Po godzinie ciasto wyjąć z zamrażalnika na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować je na grubość około 7-8 mm (w razie potrzeby
Zrób to smacznieciasto w lato, nie trzeba uruchamiać piekarnika i dodatkowo grzać mieszkania. Robi się go na prawdę szybko i jest łatwy w wykonaniu. Sernik jest dwukolorowy jedna masa jest z czarnymi porzeczkami, dość nie spotykane połączenie w serniku, a takie pyszne, takie idealne! Wierzch sernika zwieńczony został bitą śmietaną i borówkami, ale możecie też użyć innych sezonowych owoców jakie
SMYKWKUCHNIowoców, posypać po łyżeczce cukru waniliowego porcje ciasta poskładać na trójkątyi mocno skleić brzegi przyciskając palcem ciasto ułożyć na blaszce z papierem do pieczzenia, dodać również z pozostałego paska skręcone porcje, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 35 minut, grzanie góra dół, na 5 minut przed końcem pieczenia ustawić na termoobieg - ciasto jest mało słodkie i szybkie
W Mojej Kuchni LubięDzięki kruchym spodom do babeczek można wyczarować najróżniejsze słodkości. Moje ulubione babeczki są z budyniem i owocami, ale niestety moje maluchy uważają, że są "uczulone" na owoce dlatego robię im z różnymi kremami. Plusem takich babeczek jest to, że nie trzeba od razu wszystkich zjeść tylko część włożyć do pojemniczka i schować na tzw. "czarną godzinę" ;) Składniki(...)jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200g masła Przygotowanie: Masło połączyć z mąką, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto podzielić sobie na mniejsze kulki i rozwałkować na około 3-5 mm. Wykrajać
Amatorka kuchenna