szybkie ciasteczka - 4000 przepisów (strona:136/267)

Chrust lany 164

To jest mój przedostatni wypiek karnawałowy w tym roku, bo planuję zrobić jeszcze mini pączusie z serem. A dziś postawiłam na chrust lany, który jest szybki

Kulinarne życie
Bardzo kruche faworki 272

Przepis rodzinny - mam go od mamy i tylko według niego robię faworki. Są bardzo cieniutkie i chrupiące. Najlepiej od razu zrobić z podwójnej porcji bo szybko

Na Ciasteczkowych Papierach
Szybkie pierniczki świąteczne 210

Święta już za pasem, więc powoli na blogu będą pojawiać się moje świąteczne propozycje. Dzisiaj, specjalnie na Waszą prośbę, zamieszczam przepis na szybkie pierniczki świąteczne , które

Moja Delicja
Murzynek z polewą. Smaczne, szybkie, ulubione ciasto. 207

Tradycyjny murzynek, to najbardziej ulubione ciasto w moim domu. Piekę go dość często i jeszcze się nam nie znudził, zawsze znika do ostatniego kęsa. Ciasto szybkie

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta ananasowa 171

cynamonu1/4 szklanki posiekanych orzeszków ziemnychDzisiaj miałam ochotę na szybkie, pyszne ciasto z owocami. Wybrałam tartę z ananasem, ponieważ jest idealnym ciastem w razie niespodziewanych gości, ponieważ jest bardzo proste w wykonaniu a zarazem pyszne i efektowne. Zaczniemy od przygotowania spodu. Cukier rozpuścić w ciepłym maśle. Dodać pokruszone ciasteczka, cynamon i orzechy. Wymieszać do momentu połączenia się wszystkich

Świat Ciasta
Ucierane jogurtowe z rabarbarem 171

wiecie ciasto drożdżowe i ciasto budyniowe.Ostatnio były też drożdżówki i ciasteczka fornetti z rabarbarem.Dziś mam dla Was przepis na ciasto jogurtowe ucierane.Niesamowicie miękkie , puszyste , a zarazem wilgotne.Słodkie ciasto w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem tworzy fantastyczną całość , która posmakuje nawet tym , którzy za rabarbarem nie przepadają!Łatwe , szybkie , smaczne!Polecam!SKŁADNIKI:* rabarbar – ok. 400 g* jajka

Ostra na Słodko
MÓJ MIESIĄC: trening. Pasja, praca, potrzeba? 201

już nie to samo. Lipiec będzie już w ogóle szalony, bo jadę do pracy jako opiekunka kolonijna. Nie sugerujcie się absolutnie tym co tutaj zobaczycie. Ja się bardzo szybko nudzę, nie lubię rutyny i jak na razie mi to nie przeszkadza absolutnie . Nie czuje, że coś muszę. Nie muszę chodzić na siłownie- nie biorę (jeszcze?) udziału w zawodach. Nie muszę(...)wypieki, dużo orzechów!, lody (och!), ciasteczka, owoce w niezliczonych ilościach, mięsko z grilla, tosty. ZDROWY STYL ŻYCIA. Sami widzicie, że nawet moje oszukane posiłki nie są super złe :D Zwyczajnie zmiana nawyków (dobra nigdy nie miałam złych nawyków) żywieniowych sprawia cuda . Absolutnie nie ciągnie mnie do tego, co wszystkich zabieganych ludzi. Nie lubię szybkich, śmierdzących posiłków. Jak zdążyliście zauważyć

fitolarun.blogspot.com
Ciasteczkowa frustracja. I serduszka z marcepanem 142

wyciąć drugie tyle serduszek z marcepanu, posklejać całość, no i polukrować... Bolały mnie plecy, ręce i stopy, miałam dość i powiedziałam sobie nigdy więcej!A kiedy wszyscy zajadali się ciasteczkami, chwalili je i domagali się więcej, stwierdziłam: Dlaczego by nie...?Migdałowe serduszka z marcepanemSkładniki:(na 60 sztuk)150 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli80 g cukru pudru1(...)cukrowe perełki5 łyżek powideł śliwkowychMąkę przesiać do miski, wymieszać z solą, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i migdałami. Dodać masło pokrojone w kostkę, posiekać nożem, a następnie zagnieść. Dodać mleko, szybko połączyć.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, wycinać foremką serduszka średniej wielkości.Ułożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche różyczki z marmoladą u Aleex 165

nich przygotowanych. Wyróżniony przepis to kruche różyczki z marmoladą. Te ciasteczka Renata piecze w każde święta oraz na rodzinne uroczystości. Od dzisiaj możecie te smaczne i pięknie wyglądające ciasteczka mieć także w swoim domu. Zapraszam. Składniki: • 40 dag mąki pszennej (jeżeli mam duże jajka dodaję około 50 dag) • 4 żółtka + 1 białko • 30 dag masła • 3 łyżki cukru pudru • szczypta(...)różana) Przygotowanie: 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i szczyptę soli, wymieszać. Do suchych składników dodać żółtka i masło (ja dobrze schłodzone masło ścieram na tarce) i szybko zagnieść ciasto. 2. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na płaty o grubości około 3 mm, za pomocą szklanki wykrawać kółka. 3. Teraz przechodzimy do robienia różyczek

W mojej kuchni
Omlet białkowy z mąką gryczaną 218

Odżywka białkowa to ostatnimi czasy absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej

peanutbuttermonster
CIASTKA ZIMTSTERNE 198

ciasteczka można zrobić zawsze, nie tylko od święta, prawda? Są to co prawda iście Bożonarodzeniowe ciastka, jednak uważam, że nie powinniśmy się tym jakoś bardzo przejmować, biorąc pod uwagę, że dobre ciastka można zjeść zawsze. Nawet w majowy wieczór ze szklanką herbaty w ręku na rozkwieconym balkonie. Co do dzisiejszego wypieku, stwierdzam, że to rozkosz w czystej postaci. Proste, szybkie(...)kawałkiem papieru. Rozwałkowujemy na około 0.5 cm grubości i wycinamy gwiazdki. Jeżeli ciasto klei się mimo podsypania cukrem pudrem, pozostawcie je na kilka chwil aby obeschło. Ułatwi to wycinanie ciasteczek i przekłądanie ich na blaszkę do pieczenia. Ciasteczka przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. pieczemy w 150 stopniach C przez 10-15 minut.  Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka z bezą, czyli słodkie aspirynki. 125

pieczenia 1 łyżka cukru 1 łyżka  cukru waniliowego szczypta soli 125 g margaryny 2 żółtka jeśli ciasto jest za suche to 2 łyżki kwaśnej śmietany dżem do połączenia ciasteczek (ja użyłam rabarbarowego, lecz może być również każdy inny, nieco kwaskowy dżem) BEZA: 2 białka szczypta soli 200 g cukru pudru      Mąkę przesiewamy na stolnicę wraz(...)dosypujemy cukier, cukier waniliowy, sól, mieszamy i dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę. Dokładnie siekamy nożem, aż uzyskamy coś w rodzaju drobnej kruszonki, teraz dodajemy żółtka, mieszamy nożem, a następnie szybko zagniatamy ciasto (im mniej ogrzejemy ciasto dłońmi, tym będzie bardziej kruche), jeśli jest zbyt sypkie dodajemy śmietanę. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 20-30 minut. Po tym czasie wałkujemy

Rozpustne gotowanie
Kakaowo-miodowe wafle z jagodową nutą 198

Dziś zapraszam Was na mój smak dzieciństwa w lekko unowocześnionej wersji. Kakaowo-miodowe wafle z jagodową nutą. Prosty w przygotowaniu deser, który znika w kilka chwil

Słodkie okruszki
Paprykowe krakersy z kminkiem. 130

stolnicy, kroimy w kwadraty takiej wielkości jakie chcemy mieć ciasteczka. Układamy je na blaszkach posmarowanych masłem lub margaryną. 2. Następnie każdego krakersa za pomocą pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy papryką i kminkiem. 3. Krakersy pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Trzeba ich pilnować ponieważ bardzo szybko się pieką. Upieczone studzimy i podajemy. 4. Smacznego życzę. Rady

Izabelawkuchni
Biskwity z bitą śmietaną i truskawkami 225

wypróbować. Uwaga: Biskwity z bitą śmietaną i truskawkami, to ciasteczka, które należy zjeść od razu. Nie polecam przygotowywać ich na zaś – delikatny biszkopt łatwo się przyczepia do talerza, a truskawki mogą puszczać wodę. Najwygodniej jest je napełniać i od razu przekazywać głodnym rączkom w celu konsumpcji. Robi się je szybko, może się wydawać, że jest ich dużo, ale gwarantuję

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania