szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:323/1736)

Sernik śmietankowy 206

płaska łyżeczka proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg mielonego twarogu 400ml kwaśnej śmietany 18% 1 szklanka cukru 6 jajek 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki szybko zagnieść, podzielić na dwie równe części, schować do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie jedną część rozwałkować na kształt koła o średnicy 26cm, wyłożyć ciastem tortownicę wysmarowaną

Cakes By Kejt
Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" 330

Parówki w cieście francuskim to szybka i apetyczna przekąska smakująca zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję pomysł na podanie tej popularnej przystawki w sposób troszkę inny niż tradycyjny.Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" Składniki:6 parówek1 opakowanie ciasta francuskiegoopcjonalnie:                    6 plasterków szynki lub chudego boczku

Słodka Strona
Bułki z zaparką 193

sposób przygotowane i upieczone, bułki wychodzą znakomite. Mięciutkie, pachnące, sycące. Idealne na pierwsze lub drugie śniadanie. I na kolację też, jeśli ktoś jada. U nas zniknęły bardzo szybko, pomimo, że wyszło ich aż dwanaście.Pszenno-żytnie bułki z zaparkąSkładniki:(na 12 sztuk)zaparka:80 g mąki żytniej150 ml gorącej wodyciasto właściwe:600 g mąki pszennej390 ml letniej wody25 g świeżych(...)Odstawić na 15 minut.Do wyrośniętego zaczynu dodać zaparkę, sól i resztę wody, zagnieść i wyrobić gładkie ciasto (może się nieco lepić). Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, podzielić na 12 rónych części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę, obsypać mąką; ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Malinowy sernik na Dzień Taty 184

ktoś mi je zapisze. Nie dlatego, że jestem jakoś szczególnie roztrzepana (tylko trochę, w granicach normy bym powiedziała), ale mam pamięć typowo wzrokową - słowa, które tylko usłyszę, dość szybko ulatują z mej pamięci... Dni Mamy i Taty jednak są na tyle ważne, że pamiętam. Co roku. A moi Rodzice i tak sądzę, że gdyby nie oni, to z pewnością(...)mascarpone50 g świeżych malinMąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem i solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć w palcach na kruszonkę. WBić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto.Wstawić do lodówki na 1 godzinę.Zimne ciasto podzielić na pół. Połowę wstawić do lodówki, resztę rozwałkować na okrąg o średnicy 20 cm. Wyłożyć spód formy papierem do pieczenia, na to położyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruchy przekładaniec z żółtym serem 174

autorski (mój). Jest to bardzo prosta i szybka przekąska, która oprócz smaku - zachwyca wyglądem. Kruche blaty można przełożyć przeróżnymi składnikami, akurat tym - na co macie ochotę. Ja tak na szybkiego użyłam żółtego sera, który rewelacyjnie połączył moje gigantyczne ciastka, a później kusząco rozpływał się w ustach. Taki przekładaniec idealnie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Wystarczy puścić wodze fantazji(...)łyżki mleka (zimnego) Nadzienie: żółty ser (użyłam plastrów) Przygotować ciasto. Mąkę przesianą z solą - posiekać z zimnym masłem i smalcem. Dodać jajko, wlać mleko i szybkimi ruchami zagnieść jednolite ciasto.  (Kruche ciasto nie lubi długiego zagniatania i ciepłoty naszych rąk.) Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki - minimum na pół godziny.  Po tym czasie ciasto rozwałkować

Di gotuje
Ryba w lekko pikantnym sosie słodko-kwaśnym - Fish in sweet-sour sauce 280

oleju ciasto się "zetnie" a opadający kawałek nie przyklei się automatycznie od dna. Smażyć jednorazowo tyle kawałków by garnek nie był przepełniony na powierzchni. Ryba smaży się stosunkowo szybko. Wystarczy, że ciasto będzie lekko złoto- brązowe. Wyławiać kawałki ryby łyżką cedzakową na arkusz papieru by osączyć z nadmiaru tłuszczu Rozgrzać na woku lub dużej patelni olej i wrzucić na niego

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sernik z rosą 519

pieczenia, starte na tarce zimne masło i cukier puder. Rozkruszyć w dłoniach na kruszonkę. – Następnie dodać 1 jajko, 2 żółtka i szybko zagnieść gładkie ciasto, uformować je w kulę i odłożyć do lodówki. – Dużą blaszkę do pieczenia ( 25×40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. – Ciasto pokroić

To co kocham
Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem. 132

słodkim ciastem sprawia, że na mojej twarzy pojawia się od razu uśmiech. Uwielbiamy rabarbar dlatego co roku, gdy pojawi się on na pobliskim ryneczku kupujemy go i pieczemy szybkie i smaczne ciasto.   Składniki: kostka margaryny (250g) 4 jajka 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka cukru 1. Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy jajka

My World by Dagmara Rek
Murzynek 140

Witajcie! Ostatnio wzięło mnie na coś słodkiego i odkopałam przepis od mojej babci na bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto - Murzynka :) Zachęcam do zapoznania się z przepisem ! Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Ciasto czekoladowo-bananowe Fit (wegańskie, bez glutenu, laktozy i cukru) 606

sycące ciasto z samych zdrowych składników. Czysta przyjemność bez wyrzutów sumienia : -) Bez jajek, laktozy, cukru, 100 % wegańskie, bezglutenowe i bardzo smaczne! Dodam jeszcze, że robi się je naprawdę szybko i prosto. Ciasto ładnie się kroi, nie kruszy się i długo zachowuje świeżość. Kto się skusi? Bardzo polecam! Składniki: 500 g bardzo dojrzałych bananów bez skórki (zwykle jest

maniapieczenia
babeczki potrójnie orzechowe 144

orzechów włoskich 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 100 g masła 2-3 łyżki wódki dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady 30 połówek orzechów masło do wysmarowania foremek Składniki ciasta posiekać i szybko zagnieść. Owinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Mleko, orzechy i cukier umieścić w rondelku i gotować chwilę aż masa zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Co zrobić, aby ciasto drożdżowe nam pięknie wyrosło. 161

ciasta drożdżowego, dobrze jest włożyć je do lekko nagrzanego piekarnika (około 25 C ), a na spód piekarnika włożyć miseczkę lub inny pojemnik z ciepłą wodą. Pięknie i szybko nam wtedy ciasto wyrośnie i nie zrobi się na powierzchni ciasta skorupka.                      Pozdrawiam gorąco

Przepisy i porady kulinarne
Tarta z porem i szpekiem 219

Ciasto:250 dag mąki 120 dag masła 2-4 łyżki lodowatej wody 1 jajko sól Schłodzone masło siekamy z mąką, dodajemy jajko, sól i trochę lodowatej wody. Szybko zagniatamy kruche ciasto, formujemy kulę, zawijamy w folię, schłodzamy w lodówce przez 60 min. Nadzienie: 250 gr serka ricotta 2 duże pory 100 g tyrolskiego szpeku w plasterkach (szynki szwarcwaldzkiej, wędzonki

Mia Cucina Sofieta
Tartinki z kozim serkiem i pomidorkami 168

przygotowania tych tartinek będziecie potrzebować dosłownie ... ok 25 minut :) z czego 15 minut to czas pieczenia! Lubicie takie szybkie przepisy? Ja uwielbiam ! Ekspresowo, efektownie i smacznie - czego chcieć więcej :)  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego oliwa z oliwek 100 g serka koziego kilka pomidorków cherry kawałek czerwonej papryki czarny sezam oregano sól Przygotowanie: Zaczynamy od włączenia piekarnika i rozgrzania

Taste Therapy
Ciasto Michałek 846

wstawiamy do lodówki i przygotowujemy warstwę śmietankową. Śmietanę 30% ubijamy c cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy rozpuszczoną w 100 ml gorącej wody, ostudzoną żelatynę.  Miksujemy i szybko wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Posypujemy orzechami i startymi cukierkami Michałkami. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Gorąco polecam, ciasto jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, wilgotny biszkopt, pyyyszna masa, wszystko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku