chmurami, ale na talerzu wciąż pachnie latem. Cukinia, kukurydza, szparagowa fasolka to przecież warzywne przysmaki lata, dobrodziejstwa niemalże każdego przydomowego ogródka. Rustykalna tarta z kurczakiem to tarta na szybkiego. Lekko rozwałkowane ciasto wykładam na blachę, układam nadzienie na środku zostawiając wolne brzegi, które następnie zawijam na nadzienie i gotowe. Bezstresowo i szybko. Rustykalna tarta z kurczakiem Składniki: Spód do tarty(...)jajko,wodę i winny ocet roztrzep widelcem. Posiekaj nożem twarde masło i palcami połącz z suchymi składnikami do chwili powstania kruszonki. Dodaj wtedy roztrzepane jajko i zagnieć delikatnie ciasto, jedynie do połączenia wszystkich składników. Owiń w folię i włóż do lodówki na 40 minut. Przygotuj nadzienie. Pokrój cukinię i dymkę w plasterki. Usmaż na oleju razem z fasolką. Dodaj karmelizowaną
codojedzeniaokrągłej do tarty). Ciasto posypuję kaszką manną, aby sok z owoców nie wsiąknął za bardzo w ciasto. Wykładam owoce. Dobrze, jeśli zakrywają całość ciasta - u mnie było ich niestety trochę mniej. Przygotowuję następnie kruszonkę- mieszam szybko wszystkie składniki, robię z nich kulę i... nie nie, wcale nie ścieram na tarce, tylko rwę na malutkie kawałki ;-) Optymalnie, gdy jest dużo(...)ciasto, w sam raz do popołudniowej kawki lub herbatki, idealne na niespodziewaną wizytę, z racji tego, iż jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Szybkie w przygotowaniu i szybko znika z blaszki, bo po dzisiejszym cieście zostały już tylko okruszki
Wielopokoleniowosylwestrowym przyjęciu, zresztą jak na każdym innym spotkaniu nie może zabraknąć słodkości. Ja polecam Wam szybką szarlotkę na kruchym cieście z migdałową nutą . Prosta w przygotowaniu, pyszna, idealna dla każdego wielbiciela kruchych ciast czy jabłeczników Spróbujcie i Wy. A do szarlotki polecam podać jakąś pyszną kawę. U mnie kawa rozpuszczalna od Tea Rebels . Taka kawa budzi do życia
Słodkie okruszkiWitam Was cieplutko :) Uwielbiam takie ciasta. Proste i szybkie w wykonaniu, a niezwykle pyszne i pachnące. Idealne na podwieczorek i dla niespodziewanych gości. Upieczcie koniecznie takie ciasto. Zapewniam, że nie pożałujecie. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny 2 jajka 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia
IzabelawkuchniSzybkie, tanie, proste i mega smaczne ciasto, czyli pulchna dwukolorowa zebra z wiśniami. Może być bez owoców, z owocami mrożonymi lub świeżymi, np. borówkami, malinami, truskawkami, jabłkiem, bananami…:) Z dodatkiem różnych aromatów,wiórkami kokosowymi lub bakaliami też będzie smacznie i inaczej niż klasyczna zebra. Zobacz również mój inny przepis na na zebrę z jabłkami – smacznego:) Gotowe ciasto można
Zasmakuj KuchniPrzepis na szybkie do przygotowania i tanie ucierane ciasto - miękkie, puszyste i nadziane papierówkami. Jabłka możecie zastąpić innymi owocami, np. śliwkami, malinami czy wiśniami. Ważne jest to, aby składniki na ciasto były w temperaturze pokojowej, a także aby jajka były bardzo dobrze ubite. Zachęcam do pieczenia! Składniki na formę o wymiarach 20 cm x 30 cm: 3 szklanki mąki
Ugotowaćmusi to być jabłecznik, koniecznie, przynajmniej dla mnie. Tym razem ciasto wprost z Francji, pyszne, aromatyczne, wilgotne i nie starzejące się o ile wytrwa klika dni. Polecam na szybki wypiek. Francuskie ciasto z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieInspiracja z portalu: Podlasie24 (z niewielkimi modyfikacjami). Jeśli lubicie szybkie i proste ciasta, które zaskakują smakiem - to dobrze trafiliście! Ciasto jest przepyszne i wręcz rozpływa się w ustach. Kruchy spód, warstwa dżemu, kokosowa pianka i kruszonka... Wszystko idealnie skomponowane i kuszące swoim słodkim aromatem! Koniecznie spróbujcie - zapewniam, że Wam posmakuje! (Forma o wymiarach około 22 x 26 cm) Ciasto
Di gotujeformujemy kule i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Miskę przykrywamy ściereczką (ja posiadam specjalną miskę z zamknięciem). Ciasto powinno podwoić swoją objętość. U mnie jest ciepło więc ciasto wyrasta dość szybko. W między czasie przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę (cebulkę można również dodać bezpośrednio do ciasta (bez podsmażania) – sposób mojego męża), dodajemy obrane i pokrojone
Słodkie okruszkidzieciach, które miały odwiedzić przygotowałam to ciasto. Ciasto smakuje jak muffiny, jest fajnie wilgotne, dość tłuste i słodkie. Dobrze się przechowuje i nie zsycha zbyt szybko. Dobra i szybka opcja na ciasto weekendowe, bądź po prostu ciacho, które po przyjściu z pracy możecie przygotować dosłownie w kilka minut. Zerknijcie na listę składników ;-) SKŁADNIKI: - 3 jajka ekologiczne - 260 g mąki pszennej
SMYKWKUCHNIProste ,szybkie i bardzo smaczne rogale z ciasta drożdżowego półfrancuskiego. Spora ilość masła ale smak jest rewelacyjny a zapach cynamonu w całym domu bezcenny :) Rogaliki są bardzo delikatne i nie za słodkie ,idealne do kawy jak i na śniadanie . Z podanej porcji wychodzi 16 dużych rogali ale można zrobić mniejsze jak ktoś woli wtedy wyjdzie więcej . Składniki
Wypieki Renebudyniu waniliowego bez cukru Beza: 4 białka 100 g cukru Ciasto kruche - mąkę przesiać do miski, dodać, pokrojone na mniejsze kawałki, zimne masło, cukier puder, sól i jajko. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wykleić ciastem, łącznie z jej bokiem (do połowy wysokości). Schłodzić w lodówce. Masa serowa - twaróg, cukier, olej, mleko
Domowa cukiernia Ewyłyżeczka soku z cytryny na krem budyniowy: 450 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru łyżka kakao 200 g masła 3 łyżki startych orzechów włoskich Składniki ciasta półkruchego zagnieść szybko i podzielić na połowę. Jedną częścią wyłożyć blaszkę wyścieloną papierem. Drugą część umieścić w lodówce. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasto, które wywołuje uśmiech, a zarazem pięknie prezentuje się na rodzinnym spotkaniu - rolada biszkoptowa ("żyrafa") z kremem śmietanowym nadziana borówkami. Ciasto wbrew pozorom szybkie do przygotowania. Zachęcam Was do przygotowania poniższej rolady, ponieważ nie wymaga zbyt wyszukanych składników, a sam smak ciasta jest naprawdę rewelacyjny. Składniki: ciasto 4 duże jajka 85 g mąki pszennej tortowej 60 g cukru
Ugotowaćczekolady i 1 łyżeczki żelatyny Przygotowujemy kruche ciasto. Mąkę mieszamy z masłem, miksujemy mikserem około 1-2 minutki, aż otrzymamy kruszonkę, następnie dodajemy żółtko i szybko zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto formujemy w kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. W tym czasie przygotowujemy dwie porcje sosu karmelowego (najlepiej każdą osobno
Rozpustne gotowanie