szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:282/1736)

Wędzona makrela w cieście francuskim 243

zjeść. Zjeść naprawdę. Otwieracie lodówkę i jeżeli nie macie tam kolejnego wina oraz… serka mascarpone, to jesteście szczęśliwi. Bo jest szansa, że faktycznie zjecie. Dzisiaj szybki numerek. Przepis na wędzoną makrelę w cieście francuskim. Może akurat macie w lodówkach. Składniki: 4 kawałki wędzonej makreli rolka ciasta francuskiego (no przecież nie będziemy robić sami po tym wszystkim…) 2 ząbki

GRUBY WAŁEK
Ciasteczka z nadzieniem orzechowo - migdałowym 168

orzechów laskowych Skworcu40 g migdałów SkworcuSposób przygotowania :1.Do miski przełożyć wszystkie składniki podane na ciasto i wymieszać mikserem . Gdy ciasto będzie grudkowate przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść. 2. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego . Ułożyć na tacy i wstawić do lodówki na około 30 minut. 3.Każdą kulkę rozwałkować ma powstać koło. 4.Przygotowanie masy ; 5.Białka ubić

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z truskawkami A 189

innych owoców   Z mąki, cukru pudru i proszku do pieczenia robimy kopczyk. W kopczyku robimy wgłębienie i wrzucamy żółtka. Masło kroimy w kostkę, dodajemy i szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Jeśli jest zbyt sypkie, można dodać łyżkę albo dwie zimnej wody. Ciasto dzielimy na trzy równe części- dwie chowamy do jednego woreczka, jedną do drugiego i chowamy do zamrażarki(...)rozpuści. Cienką strużką wlewamy olej, cały czas miksując. Jeśli zrobimy to za szybko, masa opadnie i z pianki nici. Na podpieczony spód wykładamy pianę, na niej układamu opłukane i pokrojone na mniejsze cząstki truskawki i lekko wciskamy je w pianę. Na wierzch ucieramy resztę zamrożonego ciasta. Pieczemy w 190*C  około 30-40 minut. Jemy (smutek) po wystudzeniu. Muszę

les mirabelles
Ciasto, które w smaku przypomina owsiane kulki 114

ciasta. Zjawił się u nas gość, więc upiekłam je na deser. Ciasto jest pyszne i do złudzenia przypomina owsiane kulki. Bardzo lubię wypieki, które nie są skomplikowane i szybko się pieką. Ciasto owsiane kulki okrągła forma o średnicy 23 cm Składniki: 150 g masła 180 g cukru 3 jajka ¼ łyżeczki soli 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki zaparzonej mocnej kawy

codojedzenia
Kruche ciasto pszenno – owsiane z truskawkami i budyniową pianką 139

łatwe kruche ciasto na każdą okazję. Mamy sezon na świeże owoce i targi, aż uginają się od dobroci. Placek będzie idealny z borówką, maliną, brzoskwinią, morelą, truskawką itd... Ciasto jest łatwe,szybkie i nie wymaga wprawy. Pyszne, rozpływa się w ustach, jest też delikatne i chrupiące. Składniki na ciasto -400 g mąki : 200 g owsianej i 200 g pszennej

Z Kuchni Do Kuchni
Bananowa chmurka 453

cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej czekolady Ciasto kruche : do miski wsypać mąkę, cukier i proszek, dodać zimne masło i posiekać. Dodać żółtka i szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć na dno schłodzone ciasto, wyrównać, ponakłuwać widelcem i piec przez 15-20 minut

Pieguskowa Kuchnia
ROGALIKI ORZECHOWO-CYNAMONOWE 238

pudru, 135 g mąki pszennej Nadzienie: 70 g zmielonych orzechów włoskich, 40 g cukru trzcinowego Diamant, 1 płaska łyżeczka cynamonu Dodatkowo: 1 żółtko, cukier waniliowy do posypania WYKONANIE Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagniatamy, dzielimy na 2 kulki, wkładamy do torebek foliowych a następnie na 30 minut do zamrażarki. Ciasto cienko rozwałkowujemy, smarujemy rozkłóconym żółtkiem, posypujemy nadzieniem, dzielimy na 16 trójkątów

słodki bratek
Ciasto czekoladowe nadziewane wiśniami 179

Zachciało mi się ciasta, ale jakoś chęci było brak na jakieś bardziej wymyślne ciacho, tak więc znalazłam tutaj  przepis na szybkie i proste ciasto..Tak pysznie wyglądało i kusiło...ale u mnie takie nie wyszło... Tam na blogu był komentarz ..cytuję - To ciasto z tego przepisu jest nie do zmiksowania Malo co nie popsulam miksera ..i faktycznie ciasto jest

Moje domowe kucharzenie
Zemsta Teściowej 855

tężeć. Teraz przygotujemy kruche ciasto. Mąkę przesiać z cukrem pudrem i proszkiem na stolnicę, dodać pokrojone w kawałeczki zimne masło i szybko posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i szybko wyrobić jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Formę o wymiarach 24×24 cm (najlepiej z prostopadłymi brzegami) wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć na dno formy i piec

Świat Ciasta
Mazurek owocowy 184

masła 1/4 cukru waniliowego ciasto owocowe 1/2 szkl mąki 4 łyżki cukru 1/4 kostki masła 1 jajko 1 żółtko 1/4 op cukru waniliowego 2 szkl siekanych bakalii (mieszanka) Ciasto kruche zagnieść szybko, rozklepać w formie i upiec na złoty kolor .. ok 15-20 min w temp 180 st. Ciasto owocowe; Masło z żółtkami i połową cukru utrzeć na puszystą masę

Gotowanie jest łatwe
Proste ciasto z jabłkami 278

mieszając. Ciasto: do misy robota dodajemy oba rodzaje mąki, cukier, jajko oraz szczyptę soli, zamiast masła dodałam tym razem olej z powodu braku innego tłuszczu (a domownicy chcieli ciasto natychmiast ) i szybko wyrabiamy hakiem robota, aż utworzy się dość gruba kruszonka, nie wyrabiałam dalej, gdyż nie chciałam zwartego ciasta. 2/3 kruszonki wykładamy dno ringów do pieczenia, lekko dociskamy i przykrywamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernikowa kopuła z owocami i bezami 173

Bardzo szybki i letni sernik z sezonowymi owocami – wiśniami, malinami i agrestem. Słodyczy nadają bezy, które stanowią spód ciasta. Idealny na rodzinne spotkania. 1 galaretka o smaku agrestowym 1,5 szklanki wrzątku 100 g malin 100 g agrestu 50 g wiśni Masa serowa: 2,5 łyżki żelatyny 100 ml wody 2 jajka 100 g cukru pudru 40 g masła

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka cytrynowe 138

Lukier: - 1/2 szklanki cukru pudru - sok z połówki cytryny Cytrynę sparzamy wrzątkiem i cieniutko ścinamy z niej skórkę (uważając żeby ścinać bez tego białego pod skórką). Składniki na ciasto mieszamy i szybko zagniatamy. Formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę. Przed pieczeniem wałkujemy ciasto na grubość około pół centymetra i wycinamy foremkami wzory. My akurat

Marder&Marder Manufacture
Ciasto z połówkami jabłek 6153

grupie kulinarnej i postanowiłam wypróbować to ciasto z połówkami jabłek. Jabłek u mnie dostatek bo mama dba o nasze jabłkowe zapasy. Ciasto jest bardzo proste, ciekawie wygląda i świetnie smakuje. Piekłam je już kilka razy, robi się je szybko ale równie szybko znika.składniki:ciasto2,5 szklanki mąki1 kostka masła lub margaryny (250g)2 łyżki cukru pudru2 łyżki cukru(...)szklanka cukru pudruSkładniki przygotować wcześniej aby były w temeraturze pokojowej. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, masło oraz serek waniliowy. Zagnieść elastyczne ciasto. Następnie ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wylepić dno dużej blaszki (42x25). Jabłka obrać pokroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne. Połówki jabłek ułożyć na cieście wgłębieniem

Monia miesza i gotuje
Szarlotka tatrzańska 291

przygotowania kruchego ciasta. Margaryna, śmietana i jajka muszą być zimne. Mąkę, proszek do pieczenia (opcjonalnie), margarynę i cukier puder - szybko posiekać razem. Dodać żółtka, śmietanę i również szybko zagnieść spójne ciasto. Aby ułatwić sobie pracę, ciasto można posiekać za pomocą blendera. Przygotować formę o wielkości 22 x 30 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia, a następnie dno wylepić 2/3 ciasta

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania