szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:281/1736)

Chleb z suszoną miechunką i żurawiną 120

minuty. Wyrobione ciasto przekładamy do obsypanej mąką dużej miski, górę obsypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (jeśli po naciśnięciu ciasta palcem wgłębienie szybko wraca do normy, to znak, że ciasto wyrosło już wystarczająco, u mnie zajęło to ponad godzinę). W tym czasie co najmniej dwa razy wyciągamy ciasto z miski

PatiGotuje
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 183

Takie mini porcje francuskich babeczek ze śmietankowym kremem z karmelizowanymi owocami, do kawy. Wspaniałe! Lubię przygotowywać ruloniki, ślimaczki, palmiery, krążki, roladki, tartaletki, ciasteczka kwadratowe, okrągłe czy trójkąciki z ciasta francuskiego, nawet szybkie grissini z makiem czy gruboziarnistą solą. Ciasto francuskie sprawdza się naprawdę kulinarnie, jest wygodne, inspiruje do tworzenia. Kiedy myślę o imprezie myślę też o różnych kolorowych przekąskach

Zasmakuj Kuchni
Domowy chleb 148

minuty. Wyrobione ciasto przekładamy do obsypanej mąką dużej miski, górę obsypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (jeśli po naciśnięciu ciasta palcem wgłębienie szybko wraca do normy, to znak, że ciasto wyrosło już wystarczająco, u mnie zajęło to ponad godzinę). W tym czasie co najmniej dwa razy wyciągamy ciasto z miski

PatiGotuje
Domowy chleb 184

minuty. Wyrobione ciasto przekładamy do obsypanej mąką dużej miski, górę obsypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (jeśli po naciśnięciu ciasta palcem wgłębienie szybko wraca do normy, to znak, że ciasto wyrosło już wystarczająco, u mnie zajęło to ponad godzinę). W tym czasie co najmniej dwa razy wyciągamy ciasto z miski

PatiGotuje
Kruszonkowiec z pianką i czerwonymi porzeczkami 316

sitku. Suche porzeczki obtoczyć w mące ziemniaczanej. Odstawić na później. Przygotowanie ciasta – mąkę przesiać do miski, dodać schłodzone masło, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia. Posiekać ciasto nożem, następnie szybko zagnieść rękoma. Uformować wałek i podzielić ciasto na trzy równe części. Do jednej dodać kakao i ponownie ugnieść. Ciasto musi wchłonąć kakao. Włożyć każdą porcję ciasta do woreczka foliowego

Kuchnia Pokoleń
Najsmaczniejsze ciasto marchewkowe 163

marchewkowe ciasto z cukierni Cynamon i postanowiłam zrobić podobne ,lub lepsze ...i udało się .Aby uzyskać lepszy smak,można podsmażyć wiórki i orzechy przed dodaniem ich do ciasta .Ciasto robi sie szybko,jak wszystkie produkty przygotowane.Polubiłam to ciasto i reszta domowników i wiem ,że już kupnego nie chce.Ps.ciasto jest lepsze jak postoi pare godzin. Składniki 2 szklanki mąki (500gr

w mojej kuchni
Ciasteczka francuskie z domową marmoladą 170

masz czasu na pieczenie? a masz w domu ciasto francuskie i marmoladę? Więc możesz zrobić szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego.Błyskawiczne, proste do wykonania, nie ma możliwości, żeby sią nie udały. Potrzebny czas to jakieś 20 minut.  Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - domowa marmolada  przepis , możecie użyć również innej Przygotowanie: Ciastko francuskie rozwijamy, wycinamy z niego

Życie zaczyna się w kuchni
O wyższości samochodu nad transportem publicznym. I urodzinowe ciasteczka 149

marcepanem, zamiast dekorować je lukrem, użyłam właśnie migdałowej masy, zabarwionej, oczywiście, na niebiesko. Ciasteczka spotkały się z uznaniem i zachwytem, polecam więc je i Wam. Ciasto kruche rozwałkowałam cieniutko, ciasteczka więc dość szybko łapią wilgoć z dżemu i miękną. Nic nie szkodzi - nadal smakują wybornie.  Spróbujecie? Ciasteczka migdałowe z marcepanem Składniki: (na około 50 sztuk) 150 g mąki pszennej(...)morelowo-jabłkowego 500 g marcepanu plastycznego niebieski barwnik spożywczy w paście Mąkę przesiać, wymieszać z migdałami solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, podsypując mąką. Wykrawać kółka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jabłka w cieście waniliowym 146

owoców znalezionych w lesie, lecz u nas na działce. Na razie piekę z tych, które spadły, lecz te na drzewach już są coraz słodsze :) Jest to takie ciasto - nieciasto, bardzo szybkie, zrobione w tak ekspresowym tempie jak ciasto biszkoptowe z musem jabłkowym , jedzone na ciepło i nakładane na talerzyki łyżką - jak zapiekanka . Najlepiej smakuje ze śmietaną lub lodami waniliowymi. Jabłka

Posadzone i zjedzone
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 213

Pyszne ciasto które powstało szybki sposób. Nie miałam czasu na pieczenia ciasta a miałam ochotę na ciasto z truskawkami więc postanowiłam zrobić ciasto podobne do 3-bita, zamiast masy toffi dodałam mus truskawkowy. Składniki: Masa budyniowa: 1 litr mleka 1 szklanka mąki krupczatki ¼ szklanki cukru 1 masło roślinne 1 cukier waniliowy Masa truskawkowa: 0,5 kilograma truskawek 2 łyżki cukru

Bajeczna Kuchnia
Ciastka pina colada 204

waniliowym. Rozbełtać jajko widelcem. Dodać do suchych składników. Wymieszać. Wyrabiać ciasto, dodając stopniowo śmietanę. Ciasto powinno dać się zlepić łatwiej niż ciasto kruche. Na koniec dodać cukier i szybko połączyć z ciastem. Schłodzić ciasto w zamrażarce przez 5 minut. Stolnicę posypać obficie mąką. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt o grubości 2-3 mm. Obciąć

Weekendy w domu i ogrodzie
kolorek 197

udało mi się tego złapać na zdjęciu, może dlatego, że robiłam fotki wieczorem. To ciasto pokrojone na małe kawałeczki świetnie sprawdzi się np. na dziecięcych przyjęciach.  Uwaga: ciasto trzeba przygotować szybko, za jednym razem, bo masy dość szybko tężeją. Ja posłużyłam się zamrażalnikiem, wkładając ciasto na kilka minut po wylaniu każdej kolejnej warstwy.  *foremka 23*28 cm Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Budyniowa szarlotka 135

łyżki cukru pudru szczypta soli  Wykonanie Krok 1 . Na stolnicę wsypać mąkę ,rozdrobnione margarynę 1 jajko całe i 2 żółtka, szczyptę soli i cukier puder. Zagnieść ciasto w miarę szybko . ( nie musi być jednolita masa ) .Wyrobione ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki Krok 2 . Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu . Biorąc tylko 600ml mleka Krok 3 . Umyte

Eli Gotowanie
Pieczone pączki 182

odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, jeśli zaś chcemy piec pączki np. następnego dnia rano, miskę zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. Po tym czasie uderzyć ciasto ręką i szybko zagnieść. Ręce można lekko natłuścić, żeby ciasto się do nich nie kleiło, odrywać nieduże kawałki ciasta i formować kulki wielkości piłki ping-pongowej, można też w środek włożyć pół

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto łaciate z jabłkami 325

Ciasto łaciate z jabłkami to smaczne, bardzo szybkie do przygotowania ciasto, świetnie też wygląda. Wzorek w kształcie łat dodaje mu uroku. Moje siostrzenice na jego widok powiedziały, że to ciasta wygląda jak krówka Składniki: 4 jajka 150 g cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml oleju 3 łyżki kakao 100 ml wody 1 jabłko Masa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania