szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:227/1736)

5 pomysłów na rogaliki 149

języka włoskiego postanowiłam wziąć sobie jeden dzień wolnego i nadrobić zaległości, które nazbierałam w trakcie semestru. W przerwie od nauki, zabrałam się za rogale w wersji na szybko – z ciasta francuskiego i czekolady. Niestety sama nie będę mogła ich spróbować (przygody z nietolerancjami ciąg dalszy), ale mam nadzieję, że domownicy się ucieszą A Wy, na które rogaliki się skusicie

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka na piwie. Piwoszki 494

oprószenia ciasteczek Wykonanie :   Do miski przesiewamy mąkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,dobrze schłodzoną margarynę ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie dodajemy piwo i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w woreczek i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.  Stolnicę podsypujemy mąką, rozwałkowujemy ciasto na około 0,5 mm i wycinamy foremką w kształcie kwiatka ciasteczka

Sama słodycz i szczypta chili
Muffinki z owocami i crème fraîche... 154

owoce i szybko wymieszaj. W dzbanku, lub osobnej misce roztrzep widelcem jajka, z mlekiem, crème fraîche i ekstraktem waniliowym. Wlej mieszankę mokrych składników do mieszanki suchych. Delikatnie i szybko zamieszaj ciasto - nie za długo. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki i piecz przez 20min, lub do czasu, aż muffiny będa złotawe i sprężyste w dotyku. Zostaw do ostudzenia na kratce

Lejdi of the house
Scones jabłkowe, leciutko cynamonowe... 196

bułkę tarta. Wmieszaj cukier i cynamon, a na końcu jabłka. Włóż blaszkę do pieczenia do gor ącego piekarnika i przygotuj odpowiedni kawałek pergaminu do pieczenia. Wlej mleko i szybko zamieszaj ciasto. Zagnieć 2-3 razy, aż będzie gładsze i wyłóż na blat posypany m ą k ą . Rozklep delikatnie tak, by powstało koło o średnicy około 15cm i grubości około

Lejdi of the house
Tartaletki z konfiturą jagodową i kremem waniliowym 275

waniliowym Lauretta listki świeżej mięty do dekoracji Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę. Mieszamy ją szybko łyżką z cukrem pudrem. Następnie dodajemy posiekane schłodzone masło i wbijamy całe jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wylepiamy ciastem foremki na tarlatelki (foremki wcześniej smarujemy masłem). Ciasto

Słodkie okruszki
Serowe pączki. 269

Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na serowe pączki. Tym razem do ich wykonania użyłam sera białego. Pączki przygotowuje się bardzo szybko, miksujemy ciasto, od razu smażymy, pudrujemy i gotowe. Są one niezwykle pyszne i mięciutkie. Zróbcie koniecznie na podwieczorek. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 4 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 25 dag sera białego półtłustego 2 szklanki mąki tortowej

Izabelawkuchni
MINI TORCIKI ŚMIETANOWO-MALINOWE 307

Idealne zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowe nadzienia cukiernicze Lauretta to idealne rozwiązanie, gdy nie mamy czasu na przygotowanie własnego kremu, a zależy nam na szybkim przygotowaniu ciasta bo np. goście już pukają do drzwi lub gdy nie mamy zdolności cukierniczych i własne kremy nam nie wychodzą 😉 Są bardzo wygodne w użyciu, gdyż występują w gotowych, litrowych

Kuchnia MagdaLeny
KRUCHE BABECZKI 171

cukru pudru Ponadto: Ulubione owoce do dekoracji poziomki , porzeczki czarne i czerwone Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze

Słodki Zakątek
BABECZKI Z KREMÓWKĄ 136

łyżki cukru pudru Ponadto: poziomki maliny czarne porzeczki borówki amerykańskie mięta Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC

Słodki Zakątek
KAKAOWE BABECZKI Z KREMEM CHAŁWOWYM 101

masła 3 szklanki mleka 300g ulubionej chałwy Ponadto: wiśnie nektarynka zielone winogrono Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 205

cukru 2 żółtka 1 płaska łyżka żelatyny Ponadto: Truskawki Borówki Mięta Kiwi Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut

Słodki Zakątek
Ciasto Raffaello 171

Ciasto Raffaello dla wielbicieli szybkich w przygotowaniu, kremowych ciast. Połączenie słonych krakersów ze słodkim, delikatnym, kokosowym kremem. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto będzie dobre po przeleżeniu w lodówce 3 godzin. Wtedy krakersy zmiękną a krem zgęstnieje. Składniki : 2 paczki krakersów 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (każdy po 40 g) 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru

Słodka Strefa
Keks 207

Ciasto wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1h, do suchego patyczka. Po 30 minutach pieczenia, keks delikatnie nacinamy wzdłuż, co zapobiegnie niekontrolowanemu pękaniu ciasta. Gdyby ciasto za szybko się rumieniło, to przykrywamy go folią aluminiową. Po upieczeniu studzimy 15 minut w foremce i przekładamy na kratkę do całkowitego ostudzenia. Po wystygnięciu można oprószyć cukrem pudrem lub oblać

ladykitchen
Lukier do babki 120

Prosty przepis na szybki lukier do ciasta, czy babki. Jest to mała porcja lukru.   Składniki: 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka i 2 łyżki cukru pudru Sok z cytryny podgrzać w rondlu, dodać cukier puder i intensywnie wymieszać. Ciepłym lukrem dekorować ciasto, babkę     Artykuł Lukier do babki pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Kruche ciasteczka z masłem orzechowym ★ 181

gładkie lub z kawałkami orzeszków cukier puder Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone, zimne masło, cukier puder, masło orzechowe, cynamon, sodę oczyszczoną oraz małą szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto, najlepiej za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. Jeżeli ciasto wyszło zbyt luźne można dodać odrobinę więcej mąki. 2) Ciasto delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i odstawić

Fitsweet.me