szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:164/1736)

Krówkowe szaleństwo - pyszne ciasto z kawałkami bezów 91

jednej strony człowiek by całe dnie spędzał w łóżku, natomiast z drugiej... mam ochotę eksperymentować w kuchni. Dawno nie piekłam ciast, więc dzisiaj postanowiłam to zmienić i na szybko zrobiłam ciasto z kajmakiem i małymi kawałkami bezów. I tak oto wyszło krówkowe szaleństwo, które jest tak pyszne, że u nas już pół blachy zostało zjedzone.  Biszkopt: 1/2 szklanki mąki

My World by Dagmara Rek
Coś pysznego dla każdego, czyli słodkie bułeczki śniadaniowe 118

być elastyczne, ale wciąż może być dosyć lepkie. Ciasto przekładamy do miski wysmarowanej olejem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, np. na słonecznym parapecie, wówczas ciasto bardzo szybko nam wyrośnie w około 15 minut. Wyrośnięte ciasto krótko zagniatamy, celem jego odpowietrzenia i dzielimy na 10-15 bułek. Z każdego kawałka formujemy podłużną, owalną bułeczkę, którą umieszczamy

KulinarneImpresje.pl
Bułeczki na maślance 123

miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól, cukier oraz proszek do pieczenia. W osobnej miseczce łączę wodę z olejem i maślanka. Wymieszanym płynem zalewam suche składniki i wyrabiam ciasto. Ciasto bardzo szybko się wyrabia - z łatwością odchodzi od ręki. Ciasto przykrywam i odstawiam na pół godziny. Blaszkę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia a na nim z przygotowanego ciasta formuje bułeczki okrągłe

Kulinarne przygody
Kokosowe ciasto z białą czekoladą 131

Idealne ciasto – proste, szybkie i pyszne. Poznaj przepis na mocno kokosowe ciasto z białą czekoladą – nie pożałujesz :) “To chyba najlepsze... The post Kokosowe ciasto z białą czekoladą appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Jogurtowiec z truskawkami 253

Pogoda za oknem nie sprzyja pieczeniu, dlatego dziś postanowiłam zrobić ciacho bez pieczenia, oczywiście z truskawkami, bo trzeba je wykorzystać maksymalnie póki jeszcze są. Pomysł był

Cynamonowe szczęście
Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru 261

Środę ” przygotowałam pyszne ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez cukru, bez glutenu. Bardzo smaczne, z dużą ilością świeżych owoców. Do posłodzenia ciasta możemy użyć ulubionego słodzika. Ciasto jest szybkie, proste w przygotowaniu i pięknie wygląda, polecam… Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 1 szklanka migdałów 1 szklanka wiórków kokosowych 1/2 szklanki

Mała Cukierenka
Czarno-biała babka Wielkanocna. 185

oraz Twojej opinii na temat tego co przygotowałeś. Mój fanpage ---> My World by Dagmara Rek Może zainteresują Cię też inne przepisy: 1.  Sernik z tartym, ciemnym ciastem. 2.  Szybka sałatka z makaronem i marynowaną cebulką. 3.  Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 4.  Najpyszniejsze ciasto - sernik rosa

My World by Dagmara Rek
KEKS PEŁEN BAKALII 180

ciasta w porównaniu z resztą składników jest niewielka, to normalne! Wlej przygotowaną masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy do keksu. Piecz około 1 godz. 15 minut, jeśli ciasto zacznie szybko ciemnieć, przykryj je folią aluminiową. Sprawdź, czy ciasto jest upieczone, nakłuwając je drewnianym patyczkiem, powinien być suchy. Pozostaw do ostudzenia przed wyjęciem z formy. Przed podaniem możesz posypać odrobiną

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Cukinia w cieście 172

pomocą trzepaczki, ubijając ciasto i na samym końcu dodajemy sodę zmieszaną z octem, która pieni się. Sodę dodaję, gdyż spulchnia ciasto, które robi się bardzo puszyste, wszystko razem szybko łączymy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Po dodaniu sody maczamy plastry cukinii w cieście i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażone plastry cukinii odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Porzeczkowy rarytas 172

Krem: - 400ml śmietanki - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 250g gładkiego twarożku dodatkowo - puszkę kajmaku/masy krówkowej - ok. 0,5kg czerwonych porzeczek Wszystkie składniki ciasta trzeba szybko posiekać i jeszcze szybciej zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na połowę i w formie kul schować do chłodzenia na pół godziny do lodówki. Dwie duże blaszki tej samej wielkości posmarować

I tu będę miała takie te
Mazurek z masą kajmakową 189

soli 1 łyżka śmietany Masa: 1 puszka skondensowanego słodkiego  mleka  rodzynki , migdały dekoracyjna posypka czekolada WYKONANIE Mąkę na ciasto rozcieramy z margaryną, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy. Ciasto owijamy w folie i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Mleko w puszcze gotujemy wcześniej ok. 2 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Schłodzonym ciastem wykładamy dużą prostokątną blaszkę

W kuchennym oknie Ewy
Mazurek z masą orzechową i czekoladą 244

mazurka. Może nie jest to taki typowy mazurek, bo ciasto może również śmiało służyć za tartę. Tak czy inaczej ciasto jest bardzo smaczne i znika w przerażająco szybkim tempie...  Ciasto:    150g mąki pszennej,  3 żółtka, 60g masła lub margaryny,   50g cukru,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,  łyżeczka cukru waniliowego. Mąkę przesiać wraz

Z miłości do słodkości
Jabłecznik z budyniem na kruchym cieście 665

grubymi oczkami. Dodać żółtka, śmietanę (najpierw 1 płaską łyżkę, jak ciasto będzie się kruszyło, wtedy dodać 2. łyżkę; jeśli ciasto będzie klejące dodać jeszcze trochę mąki) i szybko zagnieść ciasto. 1/2 ciasta zawinąć w folię i włożyć do lodówki. 2. Piekarnik nastawić na 200oC na funkcji góra-dół. Blaszkę o wymiarach 25x35cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia

Mała Cukierenka
Tarta z warzywami 134

konserwowego 2 marchwie 50 g. startego sera żółtego 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Do dużej miski włożyć wszystkie składniki na ciasto, a następnie masło posiekać ze składnikami i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować i wylepić formę do pieczenia tart. Ciasto przykryć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą i podpiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Następnie zdjąć papier

Smaczne Potrawy
Wieniec drożdżowy z makiem. 256

roztrzepanego jajka i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 50-60 minut, czyli do chwili aż się apetycznie zarumieni, a wetknięty weń patyczek po wyjęciu będzie suchy. Jeśli ciasto zbyt szybko się rumieni wierzch przykrywamy folią aluminiową. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w formie. Przestudzone wyjmujemy z formy i wierzch dekorujemy cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania