szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1355/1736)

Kotlety z kalafiora 160

pewno kotlety z kalafiora doskonale zastąpią typowo mięsny dodatek obiadowy. Kotlety nie są mdłe, nie rozpadają się. Próbowałam już kilku przepisów na kotlety z kalafiora, ale te robi się szybko, nie wymagają jakiś wymyślnych składników i zawsze się udają. A taki kotlecik to dobra odmiana od tradycyjnego mięska. No i prawdziwi mięsożercy też nie narzekali podczas konsumpcji kotletów. Przepis otrzymany(...)łyżkę kaszy. Kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kotlety-z-kalafiora/ MieszamWGarnku   Artykuł Kotlety z kalafiora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
40.Słona, chrupiąca czterdziestka: czyli drożdżowo - maślane paluchy z dipem serowym! 243

Witamy! To nasz kolejny okrągły wpis- już czterdziesty! (; Czas leci niewiarygodnie szybko, bo dziesięć postów temu żegnałyśmy rok 2013. Chciałybyśmy jeszcze raz z całego serca podziękować za to, że oglądacie naszego bloga, że 'z wpisu na wpis' jest Was coraz więcej! Daje nam to naprawdę ogromną satysfakcję widząc na liczniku (po stosunkowo krótkim czasie) setkę komentarzy i ponad 8 tysięcy(...)rozczyny dodajemy starty ser, delikatnie mieszając całość.   Zaraz po tym w mące robimy dołek wlewamy do niego rozczyn ze startym serem, oraz wbijamy żółtko. Wyrabiamy zwarte, elastyczne ciasto. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok.30 minut do delikatnego wyrośnięcia. Po ok.30 minutach ciasto ponownie zagniatamy, następnie wyrywamy po kawałku ciasta i rozwałkowujemy

Symfonia Smaków
Naleśniki ziemniaczane – smaczny obiad 171

Czas Przygotowania : 1 h Liczba porcji : 4 porcje   Jakiś czas temu natknęłam sie na naleśniki ziemniaczane i postanowiłam je zrobić. Szału nie było, ponieważ przypominały

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Pieczony budyń waniliowy 276

Pieczony budyń waniliowy może być słodkim śniadaniem lub pysznym i prostym deserem. Dlaczego pieczony? Otóż w ten sposób zrobimy go bez dodatku mąki – zetnie się

Poezja smaku
Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 263

Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet z kurkami, rukolą i camembertem 244

użyć np. maślaków, które w towarzystwie, nomen omen, masła i jajek też czują się dobrze. Omlet z kurkami, rukolą i camembertem 2015-08-16 13:01:48 Prosty i szybki w przygotowaniu, a zarazem efektowny omlet z kurkami, rukolą i camembertem. Można przyrządzać przez cały rok z grzybów mrożonych. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 3 duże (L) jajka(...)float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-138 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-138 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone składniki i ciasto na omlet Najpierw podsmażamy kurki i czosnek Następnie smażymy podzielony na pół omlet Na którym układamy nadzienie i zawijamy Omlet z kurkami, rukolą i camembertem Post Omlet z kurkami, rukolą

Kulinarna Pokusa
Muffiny z mąką z ciecierzycy 182

sprawia, że potrafię się zdystansować.Nie lubię, bo czasami jest mi smutno, sama nie wiem czemu. Bo ciągle mi zimno, a lodowatych dłoni nie daje się ogrzać. Bo tak szybko robi się ciemno, ja robię się senna, a jeszcze tyle rzeczy chciałabym zrobić. A mi się nie chce. Dopada mnie totalne rozleniwienie; takie, którego nijak nie daje się zwalczyć(...)cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać olej, rozgnieconego widelcem banana i sok z cytryny; zmiksować. Partiami dodawać mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać rozczyn, połączyć.Ciasto przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 180 st. C. przez 25 minut, do suchego patyczka.Ostudzić na kratce.Smacznego!No, a teraz już czas najwyższy zebrać się w sobie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA CYNAMONOWE 201

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata 195

Trzymam kciuki - niech zadziała! :) Nie tylko ja ostatnio tak sprytnie pogodę zaklinam. Razem ze mną podobnie czarują uczestnicy akcji Desery na zimno , która w aktualny weekend na fejsbuku przez Ciasto na niedzielę jest organizowana. Duuuużo zimnych słodyczy tu do wyboru. Lato nie ma wyjścia, musi wrócić, żeby popróbować tych pyszności ;) Aby warstwie jogurtowe j deseru nadać dodatkowo lekko kokosowego posmaczku(...)MOJE MAŁE CZAROWANIE - Sorbet truskawkowy http://doowa.blogspot.com/2017/07/sorbet-truskawkowy.html   SYLWIA PAWLETA [FB] - Jagodowy deserek https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1476318089095186&set=p.1476318089095186&type=3&theater CZARNA OD KUCHNI - Egzotyczny serniczek z ricotty https://czarrnaodkuchni.wordpress.com/2017/07/08/egzotyczny-serniczek-z-ricotty/ MARCEPANOWY KĄCIK - Szybki deser z morelami http://marcepanowykacik.blogspot.com/2017/07/szybki-deser-z-morelami.html MOJE DOMOWE KUCHARZENIE Deser na zimno z truskawkami http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2017/07/deser-na-zimno-z-truskawkami.html DORCIA W KUCHNI [FB] - Domowe batoniki Bounty https://www.facebook.com/dorotalapacz/photos/a.637104603094740.1073741831.637096433095557/914478325357365/?type=3&theater TERESA WALCZAK

Grunt to przepis!
Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce 182

Włoska kuchnia to niekwestionowana królowa smaku. Ludzie uwielbiają dania kuchni włoskiej z powodu prostoty. Są to pyszne dania, które można zrobić szybko i nadają się na wszystkie okazje. Oto krótki poradnik dla początkujących dotyczący kuchni włoskiej. Kuchnia włoska zdobywa coraz większą popularność w Polsce, i to nie podlega żadnej większej dyskusji. Śmiało można stwierdzić fakt, że ta kuchnia jest niezwykle(...)się na świeżych i aromatycznych produktach. Z pośród wszystkich dań do najbardziej popularnych należą przede wszystkim różnego rodzaju makarony oraz pizza. Włosi mają również doskonały smak w stosunku do ciast i deserów oraz kawy, której picie urosło do rangi rytuału. Włosi piją filiżankę espresso rano do śniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew

Codogara
CIASTECZKA CZEKOLADOWE SERCA 173

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
MUFFINY CZEKOLADOWO BANANOWE 176

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Torcik bezowy z bitą śmietaną 211

upieczeniu ciast zostają nam czasami białka jajek. Zazwyczaj wykorzystujemy je do babki drożdżowej na białkach albo szarlotki z bezą. Ponieważ po przygotowaniu klusek na parze miałam tym razem tylko dwa białka, wpadłam na pomysł, aby zrobić małe torciki bezowe z bitą śmietaną - taki tort Pavlova w wersji miniaturowej. Przepis na babkę drożdżową na białkach Przepis na kluski na parze Składniki(...)środku i pozostawiając odrobinę wyższe brzegi. Piekarnik nagrzać do 160 stopni, wstawić bezę i natychmiast obniżyć temperaturę do 100-120 stopni. Suszyć przez około półtorej do dwóch godzin. Zbyt szybkie suszenie spowoduje, że bezy stracą biały kolor. Pozostawić do wystudzenia na kilka godzin w lekko uchylonym piekarniku, a następnie udekorować bitą śmietaną i ulubionymi dodatkami. Przygotowanie bitej śmietany: Do wysokiego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Puszysty deser (na białkach) z lemon curd 188

zrobieniu lodów czy też  po wypiekaniu niektórych ciast (babki, pączki...) pozostają białka. Co z nimi zrobić? Można je zamrozić albo od razu zrobić z nich deser. Zrobiłam taki właśnie pyszny deser. Przygotowałam go na bazie kremu lemon curd, w którym się prawie zakochałam. Oczywiście nie sam lemon curd jest sprawcą tego puszystego deseru. Potrzebna jest niezastąpiona śmietana(...)godziny do stężenia.   Deser bardzo łatwo się kroi.               Pysznie smakuje. Najlepiej zimny.   Ładnie wygląda. Nie potrzeba dodatkowej dekoracji. Szybko znika, bo jest smaczny. Spróbujcie go zrobić i przekonajcie się. Życzę SMACZNEGO! Krys P.s. dekoracja ze wstążki to już taka fantazja, żeby całość ożywić....     Inspiracja : http://ilovebake.pl/2015/05/08/cytrynowy-sernik-na-zimno-bez-sera-na-bialkach-przepis/

Kuchnia u Krysi
Ciasteczka czekoladowe 164

Przygnębiające chłodne dni nastały ale nie ma się co łamać i upiec coś na poprawę nastroju. Czekolada powinna być głównym składnikiem, a więc szybko i bez zbędnych dłubań zrobiłam ciasteczka mocno czekoladowe chrupiące smaczne. Myślę, że zyskały by na smaku gdyby je polać czekoladą mleczną ale ja nie lubię dodawać kalorii więc u mnie są bez polewy. Zapraszam... (Przepis zaczerpnięty(...)jajka, po każdym dodaniu dobrze zmiksować. 4. Dodać wanilię, wymieszać. Wsypać mąkę i mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Na końcu wsypać orzechy i poszatkowaną czekoladę. 5. Formować z ciasta kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać (ciasto jest dość klejące, więc dobrze jest od czas do czasu opłukać ręce) lub nakładać łyżeczką. Piec

Kubki smaku
Grudniowe wyzwanie blogerek - ciasteczka na choinkę 230

się zbyt dużym wyzwaniem. Z raną ciętą na długość dwóch centymetrów zasiadłam na kanapie, oczekując ratunku. Zostałam profesjonalnie oklejona plastrem, po czym przystąpiłam do robienia zdjęć pierniczkom. Wszystko na szybko, bo wychodziliśmy z domu. Dopiero po powrocie przypomniałam sobie, że na zdjęciu miała być karteczka... A niestety, większość pierniczków wyjechała z nami, nie było więc już czemu robić powtórki(...)łyżeczki białego octu winnegoMiód z masłem rozpuścić, przestudzić. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, kakao, przyprawą do piernika i sodą. Wlać herbatę, miód z masłęm, wbić jajko. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wycinać dowolne kształty. Piec w 180 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze