szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1351/1736)

Babeczki piernikowe z marmoladą 163

Mięciutkie i bardzo aromatyczne babeczki piernikowe z marmoladą są idealnym deserem nie tylko na święta. Prostota wykonania i dowolność, jeśli chodzi o dekorację, powinna zachęcać do

Kuchcik gotuje
Placki z kaszy manny i płatków owsianych 271

Placki z kaszy manny i płatków owsianych. U mnie wszyscy domownicy, w szczególności ci najmłodsi, po prostu uwielbiają najróżniejsze placki i placuszki. Robię ich naprawę dużą

Słodkie okruszki
Mazurek bakaliowy wg Aleex 161

bardzo podobała. Książkę wzięłam, zaczęłam czytać i już po kilku kartkach zaczęłam przypominać sobie głównych bohaterów. Wkrótce przyszło olśnienie! Przecież to TA Camila Lackberg! Pochłonęłam jej nową powieść bardzo szybko. Nie każdy może zachwycać się jej stylem pisania. Ja bardzo lubię tę wielowątkowość, która, pozornie ze sobą nie powiązana, łączy się nagle w zupełnie oczywisty sposób. Lubię także(...)słodycz. Tak! Mazurki MUSZĄ być słodkie. Niektóre są nawet bardzo słodkie. Ja przez długi czas nie lubiłam mazurków. Do dzisiaj mam swoje ściśle ograniczone preferencje co do smaku tych ciast. A jednak je piekę. Są zazwyczaj niewielkie, bo już maleńka porcja zaspokoi apetyt każdego łasucha. Szukam także smaków, które będą mi odpowiadały. To jedno z takich połączeń. Polecam. Składniki

W mojej kuchni
Kaiserschmarren, vel omlet cesarski i test patelni Ballarini 187

Positano Granitium wyczarowałam niebiańsko lekki omlet cesarski.Dwa słowa o samym omlecie. Kaiserschmarren, czyli omlet cesarski, wywodzi się z kuchni austryjackiej. W przeciwieństwie do skomplikowanej nazwy, jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny na leniwe niedzielne śniadanie, czy podwieczorek dla najmłodszych. To jedno z tych dań, które wizualnie nas nie zachwyci (jest trochę „poszarpany”), ale skradnie Wasze podniebienie(...)chwilę, aż piana będzie błyszcząca. Doskonale ubite białka porcjami dodajemy do masy mleczno- żółtkowej. Bardzo delikatnie mieszamy, aby piana nie opadła.Rodzynki osuszamy na papierowym ręczniku i dodajemy do ciasta. Patelnię rozgrzewamy. Wylewamy dość grubą warstwę ciasta i smażymy na małym ogniu z obu stron aż się zetnie. Niedbale dzielimy omlet na kawałki, posypujemy cukrem i natychmiast podajemy. Jeśli ciasto

Mia Cucina Sofieta
Kremowe Mini Serniczki z Leśnymi Jagodami na Ciasteczkowo - Orzechowym Spodzie 267

Leśne mini serniczki? Leśne, bo z jagodami? Przecież nie muszą być z jagodami. Jeśli nie macie jagód użyjcie innych owoców. Kremowe mini serniczki, o ta nazwa

Blondynka Gotuje
Pełnoziarniste muffinki z malinami i morelami 177

Wakacje mijają tak szybko.. stanowczo za szybko. Dziś już połowa sierpnia, a na palcach mogę zliczyć dni, w których pogoda w Trójmieście dopisała tak, by faktycznie poczuć, że jest lato. Jednakże, moja złość na pogodę jest nieco mniejsza, gdyż dopisała ona podczas mojego pobytu na Sycylii. Kochani, jeżeli kiedykolwiek będziecie mieli okazję pojechać na Sycylię – nie zastanawiajcie się(...)suche składniki: mąki, migdały, proszek, sodę, sól i cukier. W 2 miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy mleko oraz olej. Morele kroimy w kostkę i wraz z malinami dodajemy do ciasta, bardzo delikatnie mieszając. Mokre składniki łączymy z suchymi. Papilotkami wypełniamy blachę na muffinki. Mokrą łyżką nakładamy ciasto to 3/4 wysokości papilotek i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy 25 minut i studzimy

Be Fit Be Strong
czarno białe ----in bianco e nero 185

naszej rodzimej. Coraz częściej na polskich stołach można znaleźć potrawy z makaronami. Często nawet wolimy chodzić do włoskiej restauracji niż do „Swojskiego Jadła”. Makaron włoski jest sycący, a także szybki w przygotowaniu, dlatego wiele gospodyń domowych preferuje go zamiast tradycyjnych, polskich potraw. Makaron pysznie smakuje z różnymi składnikami, dlatego jest wyśmienitą bazą do wielu dań. Dla urozmaicenia potraw z makaronem(...)Mąkę wysypujemy na stolnicę, formujemy kopiec z dołkiem w środku. Wbijamy do niego rozbełtane jaja atrament kałamarnicy i widelcem, mieszamy mąkę z jajkami. Gdy już wszystko wymieszane, zaczynamy wyrabiać ciasto ręcznie. Jeżeli ciasto klei nam się podczas wyrabiania do stolnicy, to podsypujemy lekko mąką. Na samym początku wyrabiania, ciasto będzie twarde ,ale podczas dłuższego wyrabiania ciasto zrobi się sprężyste

w mojej kuchni
Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem 261

wcale nie są trudne, choć na pewno wymagają troszkę cierpliwości i bardzo skrupulatnego trzymania się dobrego przepisu :-) Wyjdą wtedy za pierwszym razem i na pewno wprawią w zachwyt każdego :-) Ciasto: Składniki na ok. 30 szt. 100g mielonych migdałów 200 g cukru pudru 50 g ciemnego kakao 4 białka 125 g trzcinowego cukru Białka wlać do metalowej miski lub garnka(...)Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Suche makaroniki można przechowywać w szczelnej puszce nawet przez okres kilku tygodni, przełożone kremem powinny być przechowywane w lodówce i w miarę szybko zjedzone :-) Smacznego! :-) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

maniapieczenia
10 pokarmów, które powodują że twoje zęby są żółte. Czyli jak mieć zawsze białe i lśniące zęby. 183

D ziś podzielę się z wami rewelacyjną ciekawostką na temat białego uśmiechu. Jak należy dbac o zęby, aby nie były żółte. Z najdziecie poniżej listę 10

IzaGotuje
Domowe ferrero rocher (kule, które dodają energii) 194

około godziny 17:00. Jest to o wiele zdrowszy wybór niż kostka (na kostce się nigdy nie kończy!) czekolady czy ciasteczek.  Możesz je zrobić z dziećmi, bo są szybkie i łatwe w przygotowaniu - bez pieczenia. Szalenie smaczne, naturalnie słodzone, krótko mówiąc - idealne. Potrzebujesz tylko kilku składników i 5 minut czasu, aby zrobić doskonałą przekąskę. (Jeśli będziesz robić kulki(...)kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Waniliowe naleśniki z bananem i kremem czekoladowym 235

Waniliowe naleśniki z bananem i kremem czekoladowym. Uwielbiam naleśniki. Są idealnym pomysłem na śniadanie, obiad, a nawet deser. Dziś polecam Wam tą pyszną, słodką deserową wersję

Słodkie okruszki
Zaskakujące przekąski, czyli #CzasNaMałeCoNieco 189

Lubię poeksperymentować i wymyślać nowe smaki w różnych odsłonach, więc ciekawa wydała mi się akcja blogerska  #CzasNaMałeCoNieco, która zachęciła mnie do stworzenia... dań, które w

FitKot
Placki z jabłkami ... i wrzesień w sadzie 177

  Kolejny smak dzieciństwa na moim blogu. Chyba się starzeję, bo z coraz większym upodobaniem wracam do starych, sprawdzonych receptur mamy, czy babci. Ostatnio naszło mnie

Kulinarne Inspiracje
Błonia Bistro 181

oraz chipsy ziemniaczane (9zł). Frytki z cukinii z dipem miętowo-szczypiorkowym Frytki z cukinii były jak dla mnie zbyt duże, przez co też mało poręczne, a panierka szybko odklejała się od warzyw. W smaku jak najbardziej ok. Świętny pomysł z dipem miętowo-szczypiorkowym Bardzo orzeźwiający i smaczny! Schab wieprzowy sous  vide Lokal ma do zaproponowania 4 dania mięsne. Zjemy(...)komentarzach poniżej A jak smakuje Pizza w Błonia Bistro? Margherita, Parma,Vegetariana, Salame, Funghi, Nduja – to nazwy wszystkich rodzajów jakie możemy tutaj zjeść Wszystkie pizze są na cienkim cieście, o średnicy 30 cm i z pysznym sosem pomidorowym. Jedynie pizza o nazwie Funghi jest z sosem winno-śmietanowym. Ceny kształtują się od 22zł do 28 zł.  Pizza smaczna

I LOVE LIFE
Torcik jogurtowy z galaretkami 484

zmienić, by nikt z domowników i Rodziny nie zarzucił mi, że "Takie było ostatnio" ;) i upiekłam cieniutki biszkopt, a na wierzchu ułożyłam ananasy z puszki i zalałam galaretką.  Ciasto prezentuje się niczym tort. Jest wysokie, kolorowe i naprawdę smaczne, a czasu na jego wykonanie potrzebujemy naprawdę niewiele.  Biszkopt równie dobrze możemy zastąpić kupnymi biszkopcikami lub herbatnikami. Będzie jeszcze(...)włączamy prędkość 7 na 2 minuty. Po minucie dodajemy ostudzoną, ale płynną żelatynę, a 15 sekund przed końcem czasu zmniejszamy prędkość do 3 i wrzucamy kolorowe galaretki. Masa szybko tężeje dlatego od razu przelewamy na biszkopt. Wyrównujemy, układamy owoce. Pozostałą galaretkę rozpuszczamy w 450ml gorącej wody i tężejącą wylewamy na wierzch. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Sposób przygotowania

Kuchnia w czekoladzie
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami 366

stole dość często. A pierogi z kapustą, jeszcze te odsmażane… ciężko o lepsze danie po powrocie z długiego spaceru, kiedy za oknem śnieg a my wracamy przemarznięci. Wtedy szybko podgrzewamy czerwony barszcz, wrzucamy na patelnię pierogi i mamy rozgrzewające jedzenie w oka mgnieniu. Pierogi z kapustą i grzybami to też obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole. Zachęcam do ich samodzielnego(...)mieszkali w Warszawie a my już w Krakowie, to uwielbiałam dostawać te pierogi w pudełku i wieźć pół Polski, żeby potem ze smakiem wcinać. Tym razem przepis będzie na ciasto pierogowe postne, czyli w naszej wersji bez jajek, ale jeśli nie jesteście przekonani, to możecie zawsze skorzystać z przepisu na najlepsze ciasto pierogowe . Drukuj Pierogi z kapustą i grzybami window.ajaxurl

Mieszam w Garnku
Liebster Blog Award 153

tyłka. Minął rok czy dwa lata i właśnie ponownie zostałem "nominowany" do radosnego bycia uczestnikiem łańcuszka o nazwie Liebster Blog Award. W pierwszym odruchu chciałem spełnić swoją obietnicę, ale szybko się powstrzymałem i zastanowiłem. Bo ów łańcuszek polega na tym, że zadaje się wybranym blogerom jakieś pytania. Pomyślałem więc, że skoro zostałem nominowany to może faktycznie ktoś chce coś(...)zbędne. Uroczysta kolacja jest wtedy, gdy coś świętujemy. Więc uroczystej kolacji nie wyobrażam sobie bez osoby, z którą bym chciał te wyjątkowe chwile dzielić. 5. Czy kiedykolwiek zrobiłeś własnoręcznie ciasto francuskie? Tak, jeden raz. Robiliśmy z Madzią croissanty . Ciasto nie wyszło doskonałe, sporo mu do doskonałego brakowało. Ale coś tam wyszło i croissanty nawet smaczne były. Podejrzewam, że jeszcze kiedyś

Marder&Marder Manufacture
Co zrobić, aby Twój blog zaistniał? 173

/przepis/radę. Na takich stronach dodajemy zdjęcie swojej potrawy, nazwę, link do konkretnego wpisu i ewentualnie przepis, ale nie jest to konieczne. Najlepsze strony odsyłające to: Kobiece inspiracje, Świat ciast, Pomysłowi i Dom pełen pomysłów.3. SERWISY SPOŁECZNOŚCIOWEBlisko 90% internautów korzysta z portali społecznościowych, dlatego warto założyć konta na jak największej ilości z nich. Najważniejszy to oczywiście Facebook(...)Twojego przepisu, a postępowała dokładnie wg Twoich wskazówek, prawdopodobnie już więcej nie powróci.9. INNE BLOGIOdwiedzaj inne blogi, szukaj inspiracji, obserwuj, komentuj, pytaj, nawiązuj kulinarne znajomości. Będziesz zaskoczony, jak szybko Twój blog zacznie przypominać te najczęściej odwiedzane :)10. FORA KULINARNEUdzielaj się na forach kulinarnych, podziel się swoją wiedzą, pokaż zainteresowanie.11. PŁATNE REKLAMYPrzeważnie pomijamy tę opcję szerokim łukiem, a nie potrzebnie

My Culinary Art