Naleśniki z komosy ryżowej Złapałem lenia… Na początku namoczyłem komosę (quinoa), żeby zrobić sobie jakieś fajne placuszki, polane sosem doprawionym ambicją i ekstrawagancją. Zalałem ją
BlendmanPrzez bardzo długi czas zupy rzadko pojawiały się w moim jadłospisie. Ostatnio diametralnie się to zmieniło i jem je bardzo często. Dziś przyszła pora na podzielenie
wegujemyPieczarki portobello , faszerowane soczewicą Pyszne danie wegetariańskie , a jednocześnie doskonały dodatek do pieczonych mięs dla mięsożerców " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class
Ogrodnik w podróżyNa spacerze zobaczyłam pierogarnię – aż weszłam spytać, czy mają jakieś pierogi z mąki pełnoziarnistej – oczywiście, że nie ma. Tak mi się zachciało tych pierogów
Jak gotować i nie zwariowaćZiemniaki same w sobie wcale nie są tuczące, to dodatek tłustych sosów i okrasy w postaci skwarek, podnosi ich kaloryczność i sprawia, że stają się one
Kuchcik gotujeKochani, tą sałatkę można zaliczyć do tych z linii "Fit- Finesse", którą wymyśliłam, aby łatwiej było szukać osobom zainteresowanym przepisów na dania nie aż tak (!) kaloryczne
Kuchnia smakówDziś chciałabym zaproponować coś wytrawnego. Ciasto francuskie nadziewane farszem ze szpinaku, szynki, ricotty i niebieskiego sera, podane z sosem na bazie sera feta, jogurtu greckiego i
moj przepis namojprzepisna.pl | Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Dawno miałam ochotę na wypróbowanie jakiegoś przepisu z książki Cukiernia Lidla i w końcu się skusiłam na Placek ze
moj przepis naDziś mam dla was propozycję obiadową, na jedno z ulubionych dań Tosi i podejrzewam większość dzieci będzie tym daniem zachwycona, tak jak zupą pomidorową! Sos pomidorowy
Przepysznik - BLW i nie tylkoDziś mój ostatni w tym sezonie patent na boczniaki. Ja dałam do mojej wersji trochę za mało pomidora.... , powinien być jeden duży, a
Lubczyk i WaniliaZ niewielkim opóźnieniem- musicie mi wybaczyć miałam egzamin, zapraszam na pierwszy post z serii "Studenckie Wtorki" ;) Dla tych, co lubią wytrawne dania ze słodkim akcentem ... Dla
Czerwona PorzeczkaMiękki, soczysty i aromatyczny. Taki właśnie jest ten kurczak. Wymaga niewielkiego zaangażowania, ale naprawdę warto trochę przy nim postać. Składniki: udka z kurczaka sól czosnek
chwile dla mnieKurczak, pomarańcze i papryka.. trio idealne... przepis pochodzi z książeczki, która była dodatkiem do Good Food Magazine a udostępniła go kiedyś Karolina stronie Galerii potraw
Bernika - moj kulinarny pamietnikStało się! Uległam Gordonowi! Obiecałam sobie, zupełnie nie wiem czemu, że nie ugotuję nic z jego przepisów. A jednak... jest on tak cenionym i kopiowanym do
bastalenaCzy połączenie mięsa i mleka skondensowanego nie wydaje się wam szalone? Mnie kiedyś tak, ale gdy znalazłam ten przepis i zrobiłam go pierwszy raz to już
Bernika - moj kulinarny pamietnik