drugiej połowie lata zaczyna się sezon na cukinię, także nie pozostaje Wam nic innego, jak wpleść w menu to warzywo! Cukinię kochamy także za to, że szybko można przygotować z niej zupę krem czy zrobić placuszki, a także dodać ją do lecza. Od jakiegoś czasu cukinia stała się stałym bywalcem w mojej kuchni. W niektórych regionach Polski na cukinię
Kuchnia BazyliiFrancuska tarta z gruszka i serem roguefort to szybki i sprawdzony przepis na każdą imprezę. Kruche ciasto francuskie, soczysta gruszka, kremowy ser i ziołowy smak
dolcevitainmykitchenpasem więc trzeba pomyśleć o świątecznym obiedzie. Może taki rosół z domowym makaronem zadowoli domowników i gości? Zachęcam do ugotowania bo warto zajadać się tak pyszną zupą. Makaron robi się bardzo szybko więc i ten element obiadu nie sprawi kłopotu. Lubicie rosół czy wolicie pomidorową? Rosół z kaczki i wołowiny z domowym makaronem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekostkę, liście laurowe, ziele angielskie zalać wodą i zagotować dodać pokrojoną drobno kapustę, gotować z 15 minut dodać masło, kucharka, przyprawy i gotować z 5 minut - zupa jest lekka, smaczna na szybki obiad..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzisiejszym pomysłem na obiad jest szybka i prosta w wykonaniu zupa krem z cukinii, która swym smakiem przypomina jakże popularną ogórkową. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, około 5 porcji. Produkty 2 cukinie, 5 ziemniaków, 1 cebula, 1 pietruszka, 1 pęczek koperku, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła, jogurt grecki, majeranek, sól, pieprz. Przygotowanie Cukinię, ziemniaki, pietruszkę
Fit&Fast Kitchenminut dodać śmietanę 12%, krótko zagotować i zdjąć z ognia, na koniec wsypać pieprz mielony, podawać z kawałkiem piersi i jajkami ugotowanymi na twardo - zupa jest pyszna na dość szybki obiad..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWspominałam, że kocham zupy krem? Na pewno! Są szybkie, pożywne i rewelacyjnie smakują! U mnie praktycznie co drugi dzień :) Składniki: 1 kg pietruszki 2-3 marchewki 2 cebule 2 łyżki oleju 6-7 szt pieczarek liść laurowy 3-4 ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: 1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w talarki. 2. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
FITBUuKProsty i szybki sposób na przecier na zupę ogórkową. Zimą nie trzeba trzeć ogórków kiszonych na tarce wystarczy dodać słoiczek przygotowanego przez siebie przecieru i gotowe, a do tego jest o wiele lepszy niż ten ze sklepu. Składniki: ogórki gruntowe (ilość wedle zapotrzebowania) sól (łyżka na kilogram ogórków) gałązki kopru (najlepiej z kwiatostanem, czyli nasionkami) czosnek ziele angielskie Ogórki
talerz przyjemnościwzględu na genialny skład (99% pomidorów, sól), świetnie się sprawdziła. Do tradycyjnego gazpacho dodaje się chleb, którego nie mogę jeść, więc zastąpiłam go czarną quinoą. Zupa nie wymaga gotowania, jest szybka i prosta w wykonaniu, bardzo smaczna, aromatyczna i zdrowa, odpowiednia dla osób z nietolerancją laktozy, dla chorujących na celiakię, dla wegetarian i wegan :) Wszystkie składniki mają niski
Quinoa Raz!zamiłowanie to tego typu zup, jest mnie wstanie nasycić. Zupa ma trzy główne zalety: szybka, smaczna i zdrowa :) Składniki: 500 g mrożonych warzyw (u mnie w równych proporcjach groszek, brokuł i kalafior) 2 średnie marchewki 1 duża cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 2 średnie ziemniaki 1 l bulionu + 1 szklanka (domowego bulionu) 1łyżka posiekanego koperku (u mnie mrożona
Delicious TitbitsZupa dla wielbicieli brukselki, bardzo szybka, pyszna i z niewielu składników. Składniki: - 500 g brukselki - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1 cebula - 200 g boczku wędzonego - 2 l bulionu - śmietana 18% - grzanki - sól - pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w kostkę, zalewamy bulionem i gotujemy. W międzyczasie obieramy pietruszkę, marchewkę i cebule. Kroimy na większe kawałki aby łatwiej
Kulinarne życieBułeczki upiekłam do chłodnika czosnkowego (ok, przyznam się, żadnego pieczywa nie było w domu i coś musiałam na szybko wykombinować- było gotowe jak zupa przestygła;-)). Składniki na około 14 szt. : 250 g przesianej mąki pszennej (ja wymieszałam 200 g pszennej z 50 g razowej) 200 g startej cukinii 150 g startej marchewki 200 ml niesłodzonego mleka sojowego (lub innego
greenscarfłodygi, ząbki czosnku 2 sztuki używam mikser z Doradcy Smaku jako zdobyta nagroda za aktywność na portalu: mikser ma nóż do kruszenia lodu,dzbanek 2 litrowy, szybko i doskonale miksuje koktajle, zupy, kawy mrożone i inne produkty - "zobacz TUTAJ:MMB1001 Mikser wolnostojący" do dzbanka miksera włożyć pokrojone pomidory, ogórki zielone, zabki czosnku, łodygi selera i pietruszki wlać wodę mineralną
W Mojej Kuchni LubięPrzeglądając kuchnię wielkopolską natknąłem się na zupę chlebową ,bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu. Składniki 2 l bulionu mięsno-warzywnego 400 g czerstwego chleba (u mnie żytni) 300 g cienkiej kiełbasy 200 g wędzonego boczku 4 jajka sól ,pieprz Przygotowanie Kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę. Chleb rozdrabniamy i zalewamy 750 ml wrzątku i mieszamy na jednolitą masę
R'n'G KitchenZupa cebulowa to klasyka kuchni francuskiej, którą można bardzo łatwo przenieść na nasz polski grunt. Co do tej pory mnie denerwowało to obieranie 1 lub 2
Szybko Tanio Smacznie