gorącymi, reszta bez zmian. Co podać w tych 5 rodzajach ,np. kotlet schabowy Rajców, kotlet de volaille, filet z kurczaka z pesto pod mozzarellą, filet z łososia na młodym szpinaku, staropolski zraz zawijany. Czyli mamy - wieprzowinę, 2 x drób, wołowinę i rybę. Teraz ilość dań które zamówimy. Przecież na 100 osób nie zamówimy 500 drugich dań
Kulinarny karnet ChristopheraPaccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól
Kulinarny karnet Christopheraszklanki wody 1 łyżeczka kurkumy lub parę nitek szafranu Czerwone . 1 jajko 10dag maki ½ szklanki wody 4 łyżki keczupu Zielone. 1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie
Kulinarny karnet ChristopheraPaccheri with romesco sauce. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Makaron 20 szt makaron paccheri 5 dag parmezan 2 łyżki oliwy sól Sos romesco. 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 papryka czerwona
Kulinarny karnet Christopheracukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja z soczewicą
Moja smaczna kuchniaprzygotować sobie ich zdrowszą i równie pyszną alternatywę- tak, da się! Pierogi to kolejna, niezwykle uniwersalna potrawa. Możemy je przyrządzić w wersji wytrawnej z twarogiem i cebulką, ze szpinakiem, z kapustą lub też na słodko z owocami. Korzystając jeszcze z dobroci obecnej pory roku mamy możliwość rozkoszowania się ich lepszą, świeżą wersją, więc warto zaserwować sobie taką lekką, obiadową ucztę
peanutbuttermonsterwypłynięcia na powierzchnię gotować jeszcze 2-3 minuty. Jeśli chcemy zrobić kolorowe kopytka, do ciasta można dodać: żółte - 1/4 łyżeczki kurkumy zielone - kilka łyżek drobno zmielonego szpinaku (świeżego lub mrożonego) czerwone - łyżkę koncentratu pomidorowego Na zdjęciu poniżej kopytka szpinakowe
głodny alergikdodajemy do gotującej się paelli, przyprawiamy solą i pieprzem. 4. Paellę podajemy gorącą, na wierzch ścieramy oscypki, które roztopią się pod wpływem ciepła. Wierzch można posypać świeżym szpinakiem lub natką pietruszki
Apetyczna babeczkaprostu dodaję do niej to na co akurat mam ochotę i co mam w lodówce. Najlepsze w niej jest to, że za każdym razem smakuje świetnie :) Składniki: szpinak, jarmuż lub mix sałat szparagi olej ryżowy, kokosowy lub oliwa z oliwek pestki słonecznika, dyni siemię lniane złoty len czosnek rzodkiewki pomidory ocet balsamiczny mogą też być buraczki kiszone albo pieczone
chwile dla mnieDziś przedstawiam jedną z najlepszych zup z pieczonej dyni jakie jadłam, z dodatkiem puree z jarmużu. Odkryłam go całkiem niedawno i aktualnie stosuję w kuchni na równi ze szpinakiem. Jest pyszny! Wracając do zupy, jest to klasyczna zawsze pyszna zupa krem z pieczonej dyni, z dodatkiem jarmużu ugotowanego w mleku kokosowym i zmiksowanego na gładkie puree, podana z uprażonymi
karmelowyWłaśnie otrzymałam od firmy SyS wspaniałe produkty z serii Dania Babci Zosi w skład których wchodzą: Kasz gryczana z grzybami Kasza gryczana z warzywami Ryż ze szpinakiem Ryż z pomidorami i papryką Grzybowa z łazankami Grochowa Już nie mogę się doczekać, kiedy ugotuję pierwszy woreczek i spróbuję tych nowych smaków. Recenzje już wkrótce
Aga w kuchniŁosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami
Aga w kuchniZapiekana ryba z warzywami Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka drobiowa Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka z patelni Zapiekanka z ziemniakami
Aga w kuchniBułeczki z fetą Chleb ze szpinakiem Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Drożdżówki z rabarbarem Maślane rogaliki Drożdżowe rogaliki z powidłami Drożdżowe rogaliki 2 Gofry Pączki z serka homogenizowanego Serowe paluchy Zapiekanki z bagietek
Aga w kuchni