pęczek koperku oraz bazyli pieprz W blenderze lub łyżką mieszamy jogurt z serem oraz ziołami i pieprzem. Sos jej idealny do sałatek. Np. z sałatką z awokado i szpinakiem, który znajduje się w moim następnym poście :) Sos gorgonzola
Bon Appetit Małgorzatykosteczkę, zioła siekamy a rukolę porywamy w rękach. Warzywa i zioła mieszamy z kefirem i jogurtem. Dodajemy sól i pieprz ziołowy. Chłodnik jest jeszcze lepszy ze świeżym szpinakiem. chłodnik z małosolnymi i rukolą
Bon Appetit Małgorzatyklik , ona natomiast z bloga White on a Rice Couple . Awokado po upieczeniu super rozsmarowuje się jak pasta. Do tego zaserwowałam sobie tost ze szpinakiem i łososiem. Składniki na 1 porcje: 1 dojrzałe awokado, przekrojone na pół, bez pestki 2 małe jajka kilka plasterków szynki (można pominąć ) sól, pieprz sok z cytryny szczypiorek
Bon Appetit MałgorzatySurówka wielowarzywna z kapustą pekińską Surówka z buraczka ze słonecznikiem Surówka z czerwonej kapusty I Surówka z czerwonej kapusty II Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem Surówka ze świeżego szpinaku z pomidorem Surówka z kalarepy I Surówka z kalarepy II Surówka z kalarepy III Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Surówka
Kuchnia domowa Aniczęść) 2 ząbki czosnku , przeciśnięte przez praskę kawałek imbiru pokrojony w plasterki sól . pieprz kuleczki mięsne (ok 30 kulek) 500 g chudego zmielonego mięsa wieprzowego 100 g świeżego szpinaku, bardzo drobno posiekanego 4 szczypiorki z dymek drobno pokrojone 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę łyżeczka przyprawy 5 smaków 2 - 3 łyżeczki sosu sojowego przygotowanie W dużej misce
Stare Garyróżnymi dodatkami. Ponieważ w domu była jagnięcina wiec szukałam dalej, i tak trafiłam na przepis na blogu Turcja od Kuchni . Oprócz składników podanych w przepisie dodałam jeszcze szpinak przesmażony z czosnkiem i doprawiony solą i pieprzem. Po prostu był w lodówce. Danie wyszło bardzo smaczne i sycące. składniki (4 porcje) 4 duże ziemniaki 2 łyżeczki
Stare GarySałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić. Składniki : 20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i szpinakiem) 20 dag pieczarek puszka szprota w oleju średnia cebula kilka gałązek pietruszki łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie : Makaron gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu, pieczarki oczyszczam i kroję w grubsze pół plastry
Mechanik w kuchnipewno będzie ozdobą na naszym stole, jak też znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek zamiast chleba. Sam w sobie jest smakowity można sobie zmienić dowolnie nadzienie na np szpinak -co doda koloru lub też zamiast sera kapustę, grzyby itd. Na zimno lub odgrzewany jak kto lubi, jest tylko jeden problem szybko znika ze stołu ☺ SKŁADNIKI CIASTO
zielonacukinkaLasagne kojarzy się głównie z mięsem mielonym i sosem pomidorowym lub ze szpinakiem i beszamelem. My sobie dziś zrobimy wegetariańskie lasagne, w każdym razie bardzo zdrowe, bo warzywa będą grillowane. Składniki płaty lasagne, te przyjechały do mnie z Monflacone bukiet 9 warzyw Iglotex cukinia baby por bazylia i tymianek- świeże pieprz ziołowy Skworcu pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim
Z Kuchni Do Kuchnisobie trochę trudu,bo nie tylko ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie,ale jest zwyczajnie pyszny.Duszony z cebulką i czosnkiem jest świetnym uzupełnieniem każdego drugiego dania.Jarmuż podobnie jak szpinak może być smakowitym farszem np. naleśników.Patrz przepis tutaj. JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ I CZOSNKIEM: Składniki: 1 kg jarmużu cebula czosnek pieprz,sól ocet winny i cukier do smaku/opcjonalnie około
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wrzucic na patenie z rozgrzanym maslem ghee i kilka minut poddusic,az straciobjetosc.Dodac smietanke,przyprawy-sol i curry chwile przemieszac razem do zgestnienia smietanki. Swietnie nada sie tu rowniez szpinak ( dodac wtedy sol i kilka lyzek chrzanu ze sloiczka) Rybe podawac z przygotowana jarzynka no i butelka dobrego bialego wina np.blanc sauvignion lub bialego rieslinga. Zycze smacznego! Jedna porcja
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sadzic na ozdobnych rabatach kwiatowych.Ponadto jest bardzo latwy w uprawie. Nie tylko zdobi ogrody,ale jest naprawde smaczny,nieklopotliwy i szybki do przygotowania.Jak smakuje? Zielone czesci smakuja jak szpinak i podobnie pachna w trakcie przyrzadzania.Natomiast lodyzki chrupia jak kalarepki.Wygladem przypomina chinska kapuste pok-choi. CZY ZDROWYJEST BURAK LISCIOWY ? Owszem,to cenne zrodlo bialka,zelaza.wapnia,witaminy K,A i C.Jest rowniez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!