wątróbką to jest tak jak ze szpinakiem – jedni kochają , inni nienawidzą. Ja należę zdecydowanie do tej pierwszej grupy i wątróbkę zawsze zjadam z ogromną przyjemnością. Tym razem postawiłam na jej inne wydanie – połączyłam swoje ukochane naleśniki z farszem z wątróbki drobiowej , cebulki , jabłka i aromatycznych przypraw. Wyszło fantastyczne danie , które wszyscy zajadali z przyjemnością! Była nawet wersja podpieczona
Ostra na SłodkoMistrza kuchni Grzegorza Fica z najświeższych składników przygotowuje wyśmienite potrawy jednej z najpopularniejszych kuchni świata, jak doskonałe Ossobuco Milano z grillowanymi gnocchi czy papardelle z łososiem, pomidorkami cherry i szpinakiem. Restauracja Milano przygotowała również bogatą kartę win włoskich i francuskich, które podkreślą wyborny smak potraw. ( info ze strony ). ______________________________________________________________________________________________________ 13.11. wybrałam się tam z kolegą Rafałem ( wielbicielem szalonych podróży , muzyki
Ostra na Słodkomarchewki · 50 dkg kalafiora · 50 dkg brokułów lub szpinaku · 1 duża cebula · 2 ząbki czosnku · 1 szklanka śmietany kremówki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaWitajcie :) nie ma chyba takiej osoby która nie lubiła by pierogów :) Zaletą tej potrawy jest to że możemy włożyć do nich prawie wszystko , owoce , szpinak kapustę z grzybami sery, ziemniaki z jajkiem , kaszę gryczaną Najbardziej znanymi i tradycyjnymi są pierogi ruskie które wszyscy uwielbiają :) ja dzisiaj właśnie zapraszam Was na to pyszne i proste danie
Sama słodycz i szczypta chiliukrywam, że najbardziej na świecie lubię jeść sałatki. Wystarczy jakaś zielona baza (rukola, szpinak, sałata lodowa) i dodatki (tutaj mamy ogromne pole do popisu!). Teraz czas na dressing, aczkolwiek według mnie nie jest on konieczny. W swoich sałatkach unikam dressingów lub polewam sałatkę oliwą z oliwek, sokiem z cytryny... Po co dodawać sałatkom kaloryczności, skoro same w sobie są pyszne
Mango Papajaprowansalskich 3 łyżki startego sera, np. gouda 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy Sposób przygotowania: Jarmuż podsmażyć na maśle z czosnkiem ( w podobny sposób jak się robi szpinak). Filety natrzeć solą, pieprzem, ziołami, papryką. Odstawić na godzinę. Smażyć na suchej patelni. Paprykę, pomidory, czosnek pokroić na drobno, dodać do jarmużu. Wszystko razem dusić pod przykryciem ok. 30 min.Posypa
pieprzny smaczekrównież jako dodatek do zup: od czystego barszczu po gęste kremy. Jak już wspomniałam, to ciasto wykorzystałam do przygotowania dwóch innych potraw: tarteletek z ananasem i pieczonych pierożków ze szpinakiem . Smacznego! baner autorstwa Magdy W tym miesiącu w naszej wspólnej akcji oprócz mnie wzięły udział: Marta www.magicznezyciemarty.pl Magda http:// only-my-simple-kitchen.blog spot.com/ Justyna http://www.tysiagotuje.pl/ Sabina http:// kobietywsieci.blogspot.com
Codzienna kuchnia niecodziennaryż po koreańsku z resztek, Meksykańska sałatka cesarska, Lepki kurczak z makaronem po chińsku, Risotto z kurczakiem i groszkiem, JFC (Jamie’s Fried Chicken), Cannelloni z kurczakiem i szpinakiem, Żółte curry pukka, Pikantny tażin wołowy, Chrupiące tacos z wieprzowiną, Król burgerów, Fantastyczne rybne curry. Ale najmocniejszą stroną książki oprócz samych przepisów jest część poradnikowa (zarówno wstęp jak i porady
WojnaNaSmaki.pltymi najlepszymi. A Wy jakie macie doświadczenia w robieniu majonezu ? Ja na pewno wypróbuje taki majonez z dodatkiem keczupu lub koncentratu pomidorowego. Ciekawe jaki smak będzie miał ze szpinakiem, koprem czy chrzanem ? Robicie takie
Proste PotrawyInteria. pl w sekcji GOTOWANIE mój przepis na: Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka Przepis TU Fajnie ,że ktoś docenia naszą codzienną pracę. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewysamego po raz drugi. Stąd też i pomysł na przygotowanie tej potrawy. Robię frittate w różnych wersjach, nie tylko z fasolka szparagowa, ale też z pomidorami, szpinakiem, cukinią , grzybami. Świetna potrawa na kolację -sukces gwarantowany -polecam :) SKŁADNIKI 3 jajka całe 3 białka z jajek 300g fasolki szparagowej 3 łyżki
zielonacukinkaidealnie nadawały się do piętrowych kanapek. Moje bułki w zasadzie są bułami - jedna starcza za śniadanie lub obiad czy też kolację. Odpowiednio nafaszerowana dodatkami - pomidorkiem, ogórkiem, świeżymi liśćmi szpinaku i remoladą (tak, zaczęłam ją jeść, frytek z ketchupem już sobie nie wyobrażam) - smakuje po prostu bosko. Szczególnie taka jeszcze cieplutka... Oczywiście możecie przygotować osiem mniejszych, co absolutnie nie wpłynie
Pożeraczka, czyli raz adobrzekońcu na blogu Kuchennymi drzwiami znalazłam przepis na chlebek do odrywania. Jak tylko go zobaczyłam, wiedziałam, że to będzie właśnie jarmużowy debiut w mojej kuchni. Mi jarmuż przypomina szpinak, ale jest lekko gorzki, ma w sobie coś specyficznego, jak brukselka. Nie każdemu to przypadnie do gustu, ja takie smaki uwielbiam, więc się w jarmużu zakochałam. Chlebek wyszedł boski - mięciutki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeokazało się, że brak miejsca na sorbetierę. Próbowałam upchnąć, ale się nie udało. Stwierdziłam więc, że trzeba by zamrożone zapasy nieco uszczuplić. Popatrzyłam na puree z dyni, na szpinak i na mieszankę warzyw. A potem zerknęłam na czerwone korale żurawiny, i wyobraźnia zaczęła pracować. W sklepie czy lodziarni nie widziałam nigdy lodów żurawinowych. Poszukiwania przepisu w internecie i książkach też
Pożeraczka, czyli raz adobrzedogadać co do wykonania, więc po dłuższych dyskusjach naszpikowałyśmy ją jabłkami, ziarnami i odrobiną miodu. Natarty przyprawami ptak, wypełniony dosłownie owocnym nadzieniem zaserwowałyśmy z pieczonymi w koszulkach ziemniakami, czosnkowym szpinakiem i sosem z żurawiny. Obiad (przed)świąteczny był pyszny. SKŁADNIKI: - Kaczka, około 2 kg, /Solanka do namoczenia: - woda, - sól, /Na każdy litr wody - 2 łyżki soli. /Nadzienie: - Jabłka
Wypisz Wymaluj