szpinak - 15265 przepisów (strona:808/1018)

WCZESNOJESIENNA MINESTRONE 166

gałązki oregano 1 liść laurowy sól pieprz oliwa do smażenia kawałek parmezanu do wyboru - opcjonalnie:  1/2 bulwy kopru włoskiego 200g białej/czerwonej fasoli (namoczonej przez noc) 200g świeżego szpinaku kapusta włoska groszek 4 plasterki bekonu Przygotowałam składniki. Umyłam, obrałam i pokroiłam je w kostkę. Fasolkę na małe części. Lepiej przygotować sobie wszystkie warzywa wcześniej. Pomidory sparzyłam i obrałam

potrawyregionalne
QUINOA czyli KOMOSA RYŻOWA 144

zwana jest dzisiaj często   „super ziarnem przyszłości”.  Mimo że przez większość uważana jest ona za zboże, tak naprawdę zbożem nie jest,  bliżej jej do buraka i szpinaku.  Jej owoce to drobne, bogate w skrobię orzeszki otoczone zmięśniałym okwiatem.  Nasiona o średnicy 1,1-2,5 mm.  Na powierzchni mają ostrokanciaste, głębokie i gęsto rozmieszczone

potrawyregionalne
Zielone Spaghetti z gulaszem mielonym-wołowym 169

tego specjału. Makaron towarzyszy nam od bardzo dawna. Teraz na rynku są różne rodzaje makaronu.  Dziś w mojej kuchni zagościł Zielony Makaron Spaghetti. Zielony ponieważ jest z dodatkiem szpinaku. Smacznego:)  SKŁADNIKI: 500 g długiego Zielonego Spaghetti 300 g mięsa mielonego wołowego 20 dag sera żółtego 3 łyżki koncentratu pomidorowego słoik ok 350 ml zmiksowanych pomidorków 2 cebule

Gotowanie Patki
Sałatka z żurawiną 430

szczypiorkiem. Zachęcam do wypróbowania innych moich przepisów na sałatki: sałatka indyjska , sałatka królewska , sałatka gyros , sałatka warstwowa z indykiem i chipsami , sałatka z surimi , sałatka z tortellini , sałatka ze szpinakiem i boczkiem . Smacznego

paapilotkaa
Światowy Dzień Makaronu - przepisy 153

pesto i mozzarellą Spaghetti w sosie śmietanowym z pulpecikami i brokułami Spaghetti z pesto, cukinią i suszonymi pomidorami Spaghetti z sosem szpinakowym Spaghetti z pieczonymi pomidorami Spaghetti ze szpinakiem i pesto Makaron ze szpinakowym pesto Letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraczkami

Kulinarne przygody Gatity
gotowanie na żywo - CH Karolinka w Opolu 151

coś na stole to półmiski były puste w ułamku sekundy. Serwowaliśmy najróżniejsze dania począwszy od przekąsek, sałatek po dania główne, desery i babeczki.  Wydaliśmy setki porcji sałatki ze szpinaku z parmezanem, ciemnego pieczywa z pastą z fasoli, grzanek z pesto z karczocha i suszonych pomidorów, makaronu z łososiem, bruschetty, babeczek marchewkowych, deserów jabłkowych, sałatki z selera naciowego, sałatki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szakszuka jesienna. Z dynią makaronową. 146

się zastanawiać, co z niej przygotować. A możliwości jest wiele, a najpopularniejsze to dyniowy makaronu z sosem i dynia zapiekana z dodatkami (myślałam nawet o serze gorgonzola, śmietanie i szpinaku).  Jednak od pewnego czasu marzyła mi się szakszuka. Gorący sos pomidorowy pełen aromatycznych przypraw, a do tego jajeczko z płynnym żółtkiem. Śniadanie ideał! Postanowiłam dodać do niej niteczki dyni

Chilli Czosnek i Oliwa
Owsianka z nasionami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu 140

można posypać sałatki, używać do jogurtów, koktajli. Dzięki temu, że chia zatrzymuja i wchłaniają wodę, zapewniają uczucie sytości. Wczoraj pojawiła się pierwsza propozycja z chia, wytrawna:  Sałatka ze szpinaku z cieciorką, granatem i ricottą z chia .  Dzisiaj będzie na słodko, idealny przepis na śniadanie czy deser. Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Składniki

Moja smaczna kuchnia
Pasta z ciecierzycy z czosnkiem, oregano i chia 167

dobrej jakości oliwy z oliwek, dodałam moje ulubione ostatnio nasionka chia , które wykorzystałam już w dwóch przepisach: Owsianka z nasionami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Sałatka ze szpinaku, z cieciorką, granatem, ricottą i chia Powstała genialna pasta do chleba. Sprawdzi się świetnie z pieczywem z patelni, czyli z chlebkami flatbread, przepis znajdziecie tutaj . Co można zrobić z ciecierzycą

Moja smaczna kuchnia
Malma – per l’amore della pasta 114

kuchni. Niczym we Włoszech… Mistrzem ceremoni był Krzysztof Celmer i jego zespół. On opowiadał o winach, oni serwowali pyszności. Była pasta z sosem bolognese, pasta z gorgonzolą, szpinakiem i orzechami (nasza ulubiona!) oraz pasta z krewetkami i pomidorkami w sosie winnym. Do pierwszej zostało podane wino Cantine Fina Nero d’Avola Sicilia , do naszej ulubionej – białe wino

GRUBY WAŁEK
Tarta z Karmelizowaną Cebulą i Suszonymi Pomidorami 157

pomidorków suszonych z oliwy łyżeczka kaparów 2 Kule sera Mozzarella 1 łyżeczka cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki bazyli i majeranku  oliwa z oliwek Dodatkowo: Świeże liście szpinaku Domowy sos czosnkowy   Sposób Wykonania: 1. Wszystkie Składniki Ciasta Łączymy ze Sobą.  2. Z ciasta formujemy dwie kule.  3. Kule oklejam folią spożywczą, a następnie wkładam

Gotowanie Patki
Sałatka z kurczakiem, szpinakiem, fasolą i dressingiem z tahini 123

bardzo zdrowe i na szczęście może posłużyć do przygotowania wielu różnych dań. Sprawdza się także jako dip do sałatki, które składa się z nietypowego połączenia składników takich jak kurczak, szpinak i czerwona fasola

Milion Smaków
Naturele 150

pure było całkiem niezłe natomiast patison sam z siebie już niestety nie bardzo. Zamieniłabym na coś innego. No, ale …, a jarmuż - tak jak lubię. Halibut - pure z patisona /quinoa / szpinak pędowy/ oliwa z szałwią melonową. Halibut idealny. Jest gotowany z ośćmi, które wyjmowane są po ugotowaniu, dzięki czemu ryba ma pełniejszy smak. Czy wszyscy wiemy, że szałwia ma różne smaki

królestwo garów
TORTILLA DE PAPAS – hiszpańska tortilla z ziemniakami 205

Hiszpanii – Arte de cocina y pastaleria. Z biegiem lat przepis na Tortillę ewoluował i zaczęto do niej dodawać coraz to inne składniki i urozmaicać tradycyjny przepis ( grzyby , cebula, szpinak , pomidory i wiele wiele innych ). W Walencji natomiast przygotowuje się ją z ryżem i szynką, natomiast w Grenadzie – z móżdżkiem i jądrami byka ( tak tak! ). Ciekawe

Ostra na Słodko
TORTILLA DE PAPAS – hiszpańska tortilla z ziemniakami 162

Hiszpanii – Arte de cocina y pastaleria. Z biegiem lat przepis na Tortillę ewoluował i zaczęto do niej dodawać coraz to inne składniki i urozmaicać tradycyjny przepis ( grzyby , cebula, szpinak , pomidory i wiele wiele innych ). W Walencji natomiast przygotowuje się ją z ryżem i szynką, natomiast w Grenadzie – z móżdżkiem i jądrami byka ( tak tak! ). Ciekawe

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania