przez to bardzo sycące i idealne na poranne śniadanie. Kasza jaglana tak na prawdę nadaje się do większości połączeń, będzie świetna z owocami egzotycznymi, jak i z truskawkami czy szpinakiem, jarmużem. W tym koktajlu jest jeszcze magiczny składnik- SPIRULINA. W skład spiruliny wchodzi białko pochodzenie roślinnego (60-70%), które jest bardzo dobrze przyswajalne przez organizm, beta-karoten, kwas foliowy
Apetyt na Zieloneźródło niż sok z cytryn), - silne działanie przeciwnowotworowe (silniejsze niż brokułu), - działanie odtruwające i oczyszczające z toksyn, - poprawa trawienia i przemianę materii, - źródło żelaza i wapnia (więcej niż w szpinaku), - źródło fosforu, - skuteczny lek przeciw żółtaczce, - reguluje ciśnienie krwi, Porcja: 4 osoby Składniki: 200g mrożonych truskawek pęczek liści rzodkiewek 2 mango 4 łyżki miodu 2 łyżki mielonego siemienia
Apetyt na Zielonejest banalnie prosty i nie musimy martwić się o grudki. Jem go na wszystkie możliwe sposoby: na sucho, na słodko, na słono, z mięsem. Gorąco polecam z ricottą, ze szpinakiem i twarogiem, z masłem orzechowym, z kurczakiem... itp. Ze spokojem możemy go wziąć "na wynos" do pracy czy szkoły. Smakuje równie dobrze na zimno jak i na ciepło. Pamiętajmy
Be Fit Be Strongkawałkiem pieczywa będzie całkiem sycącym posiłkiem. Warto kupić rukiew wodną - jest wyjątkowo smaczna i bardzo charakterystyczna w smaku. Oczywiście bez niej sałatka też się uda, można dodać młody szpinak lub roszponkę, rukwi może nie zastąpią ale też będzie smacznie. Polecam! inspiracją był przepis z tej strony składniki ok 120 g sera halloumi 50 g rukoli doniczka rukwi
Stare Garycukinią i porem Chleb ze świeżymi pomidorami i ziołami Pikantny chleb dyniowy Chleb pełnoziarnisty z serem feta Chleb dyniowy z mąką kukurydzianą Chleb nadziewany szpinakiem i serem feta Chleb ziołowy ze szczypiorkiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami
Grunt to przepis!ostatnim czasie rolady z kurczaka goszczą u mnie bardzo często, po tej z suszonymi pomidorami i tej ze szpinakiem przyszedł czas na szparagową. Rolada napakowana jest pysznym pesto ze szparagów i delikatną mozarellą. A z wierzchu ma chrupiącą skórkę z szynki parmeńskiej. Jest pyszna! :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kulka mozarelli 6 plasterków szynki parmeńskiej 4 łyżki pesto
DefinicjaSmakuszklanki mleka - 2 szklanki mąki (ja użyłam połowę żytniej razowej i połowę pszennej) - 1 jajko - 5 łyżek oliwy - 1 łyżeczka soli - pół szklanki pesto (ja zmiksowałam szpinak, słonecznik, oliwę i czosnek) - pół opakowania serka arla apetina feta Przygotowanie : zaczyn : pokruszyć drożdże i wsypać cukier, poczekać ok 2 minut, żeby zrobiły się płynne, następnie zalać ciepłym
zdrowa vege kuchniatrochę inna chałka, równie pyszna jak tamta z dzieciństwa. Ja użyłam tutaj barwników spożywczych w proszku ale można dodać barwniki naturalne czyli sok z buraka, sok z pokrzywy albo szpinaku czy kurkumę. Z masłem na śniadanie chałka smakuje wybornie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszynką. Można też dodać do niej swoje ulubione warzywa albo żółty ser. Pychotka. Zresztą przekonajcie się sami;-) Składniki: 0,5 kg tortellini ( ja użyłam z serem i szpinakiem), 0,5 kg piersi z kurczaka, 1 ogórek, 0,5 puszki kukurydzy, 1 czerwona papryka, 200 ml jogurtu naturalnego ( gęstego) sól, pieprz, koperek ( ilość wedle uznania), olej lub oliwa
Passion of Cookingsię liczyć kalorie i lubię wiedzieć ile ich siedzi w moim obiedzie ;) Poniżej mam dla Was kilka zdjęć dań które przygotowałam . Najbardziej przypadły mi do gustu placki ziemniaczane ze szpinakiem, po prostu "niebo w gębie" ;) Chciałam też Wam wspomnieć o zupie z soczewicy, której zapach przywiedzie do kuchni każdego głodomora ;) A dzięki temu daniu, polubiłam zielony groszek ;) Te i więcej
Czerwona Porzeczkabruschetta - z pomidorami, czosnkiem, cebulą i mozzarellą lub innym serem, na który akurat mamy ochotę. Jak następnym razem Prezydent będzie mi robił grzanki, poproszę o takie ze szpinakiem, bo mogłabym je jeść tonami, żeby chociaż pokazać Wam, jak wyglądają, bo przecież nie możecie spróbować.:)) No chyba, że sami sobie zrobicie p o d o b n e. Bo prezydenckie
Kuchnia Prezydentowejoznacza powolne pieczenie, duszenie. Korma może być lekko pikantna lub ognista , może być robiona z jagnięciny , kurczaka, wołowiny lub mieszanki mięs, niektóre kormy łączą mięsa i warzywa, takie jak szpinak czy rzepa . Charakterystyczna za to dla wszystkich curry-korma jest spora ilość cebuli. Kormę robiłam po raz pierwszy i z pewnością będę powtarzać , bo jest to przepyszny, rozgrzewający posiłek, niezwykle
Kuchnia Prezydentowejtortellini przyszedł czas na kolejny, domowy a prawdziwie włoski makaron. Wybrałam pappardelle, ponieważ spodobały mi się niezmiernie pappardelle Anny Marii. Moje pappardelle na niedźwiedzi czosnek (i najprawdopodobniej szpinak) jeszcze będą musiały poczekać, a tymczasem wystąpią wraz z suszonymi pomidorami, domowej roboty. Muszę przyznać, że występ ogromnie udany, makaron jest lekki, świeży, bardzo pomidorowy i taki naturalny w smaku
Kuchnia Prezydentowejciekawym serem, który chciałabym Wam pokazać. Jest to ser o wdzięcznej nazwie Hexen-Käse (ser czarownicy) i jak podaje etykietka, zawiera szpinak, zioła i owoce leśne. Jest mało dojrzały, miękki, maślano-śmietanowy, wyraźnie słodkawy, całość w smaku dość ekscentryczna, zdecydowanie nie pasuje na kanapkę z wędliną czy pomidorem. Za to roztopiony jest
Kuchnia Prezydentowejpracy nie robimy quiche na cieście kruchym, ale na gotowym cieście francuskim. Na dno kładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów na wierzch. Zalewa się masą jajeczno-śmietanową i piecze. Proste, szybkie i w ciągu godziny sprzedane co do kawałeczka! Klienci po prostu
Kuchnia Prezydentowej