trochę inna chałka, równie pyszna jak tamta z dzieciństwa. Ja użyłam tutaj barwników spożywczych w proszku ale można dodać barwniki naturalne czyli sok z buraka, sok z pokrzywy albo szpinaku czy kurkumę. Z masłem na śniadanie chałka smakuje wybornie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszynką. Można też dodać do niej swoje ulubione warzywa albo żółty ser. Pychotka. Zresztą przekonajcie się sami;-) Składniki: 0,5 kg tortellini ( ja użyłam z serem i szpinakiem), 0,5 kg piersi z kurczaka, 1 ogórek, 0,5 puszki kukurydzy, 1 czerwona papryka, 200 ml jogurtu naturalnego ( gęstego) sól, pieprz, koperek ( ilość wedle uznania), olej lub oliwa
Passion of Cookingsię liczyć kalorie i lubię wiedzieć ile ich siedzi w moim obiedzie ;) Poniżej mam dla Was kilka zdjęć dań które przygotowałam . Najbardziej przypadły mi do gustu placki ziemniaczane ze szpinakiem, po prostu "niebo w gębie" ;) Chciałam też Wam wspomnieć o zupie z soczewicy, której zapach przywiedzie do kuchni każdego głodomora ;) A dzięki temu daniu, polubiłam zielony groszek ;) Te i więcej
Czerwona Porzeczkabruschetta - z pomidorami, czosnkiem, cebulą i mozzarellą lub innym serem, na który akurat mamy ochotę. Jak następnym razem Prezydent będzie mi robił grzanki, poproszę o takie ze szpinakiem, bo mogłabym je jeść tonami, żeby chociaż pokazać Wam, jak wyglądają, bo przecież nie możecie spróbować.:)) No chyba, że sami sobie zrobicie p o d o b n e. Bo prezydenckie
Kuchnia Prezydentowejoznacza powolne pieczenie, duszenie. Korma może być lekko pikantna lub ognista , może być robiona z jagnięciny , kurczaka, wołowiny lub mieszanki mięs, niektóre kormy łączą mięsa i warzywa, takie jak szpinak czy rzepa . Charakterystyczna za to dla wszystkich curry-korma jest spora ilość cebuli. Kormę robiłam po raz pierwszy i z pewnością będę powtarzać , bo jest to przepyszny, rozgrzewający posiłek, niezwykle
Kuchnia Prezydentowejtortellini przyszedł czas na kolejny, domowy a prawdziwie włoski makaron. Wybrałam pappardelle, ponieważ spodobały mi się niezmiernie pappardelle Anny Marii. Moje pappardelle na niedźwiedzi czosnek (i najprawdopodobniej szpinak) jeszcze będą musiały poczekać, a tymczasem wystąpią wraz z suszonymi pomidorami, domowej roboty. Muszę przyznać, że występ ogromnie udany, makaron jest lekki, świeży, bardzo pomidorowy i taki naturalny w smaku
Kuchnia Prezydentowejciekawym serem, który chciałabym Wam pokazać. Jest to ser o wdzięcznej nazwie Hexen-Käse (ser czarownicy) i jak podaje etykietka, zawiera szpinak, zioła i owoce leśne. Jest mało dojrzały, miękki, maślano-śmietanowy, wyraźnie słodkawy, całość w smaku dość ekscentryczna, zdecydowanie nie pasuje na kanapkę z wędliną czy pomidorem. Za to roztopiony jest
Kuchnia Prezydentowejpracy nie robimy quiche na cieście kruchym, ale na gotowym cieście francuskim. Na dno kładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów na wierzch. Zalewa się masą jajeczno-śmietanową i piecze. Proste, szybkie i w ciągu godziny sprzedane co do kawałeczka! Klienci po prostu
Kuchnia Prezydentowejsię ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również inne omlety: Omlet ze szparagami i szpinakiem Tortilla z piekarnika Frittata ze szparagami i miętą
Chilli Czosnek i Oliwaobróbce termicznej, nie przepadam za nim "na zimno". Bardzo dobrze wkomponowuje się w dania obiadowe na bazie kasz, równie dobrze smakuje w kanapce lub w pierogach w połączeniu ze szpinakiem . Jest wartościowym produktem i warto po nie sięgnąć. Jeśli nie próbowaliście jeszcze tego rodzaju tofu bardzo Wam je polecam :) Ocena : 5/6 Kaloryczność 100g : 137 kcal Cena : produkt otrzymany w ramach
breakfast of dreamsinnej wersji, ponieważ zamiast - jak wczoraj - pomarańczy, użyłam ananasa. Pokochałam te zielone koktajle od pierwszego łyka :D Poniżej podaję proporcje. PRZEPIS /1 porcja/ ~duży dojrzały banan ~spora garść świeżego szpinaku (ok. 40g) ~100g jogurtu naturalnego (w wersji wegańskiej jogurt sojowy lub 60ml mleka roślinnego) ~100g świeżego ananasa ~bardzo opcjonalnie - łyżka syropu z agawy (owoce są słodkie same w sobie :)) Wszystkie
breakfast of dreamsbyło, że któraś płeć poszkodowana jest :) Więc nie trać czasu i bierz się za makaron! Makaron: 400 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 opakowanie mrożonego szpinaku Sos twarogowo-pomidorowy: 600 g przecieru pomidorowego 400 g twarogu półtłustego 70 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 75 g żółtego sera bazylia, czosnek, sporo słodkiej papryki Więc od makarony zacznijmy: wszystko
Marder&Marder Manufacturełki, pecorino ścieramy na drobnych oczkach. Ciasto z przepisu na pizzę dzielimy na 6 części. Trzy części posłużyły mi na te właśnie calzone, a pozostałe trzy na calzone ze szpinakiem. Weźmy zatem te 3 części i rozwałkujmy na cienki okrągły placek. Na połowie kładziemy plasterek (lub dwa) szynki, nakładamy sporo uduszonej papryki z cebulą, przykrywamy pokrojonym serem gouda i zasypujemy
Marder&Marder ManufacturePokroić w niewielkie kawałki i razem z brokułem włożyć do garnka i zalać wodą (bulionem). Gotować do miękkości, zalewając wywarem tak, aby przykryć warzywa. Bardzo smaczną opcja jest dodanie szpinaku do zupy. Gdy warzywa będą miękkie odlać nadmierną ilość płynu, doprawić i zblendować po lekkim przestudzeniu. Kromki chleba posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokroić na niewielkie kawałki. Podsmażyć
ChilliJemy