szklanki suchej komosy ryżowej, ugotowanej na sypko 1 awokado 1 – 2 małe buraki (białe, kolorowe lub czerwone) 2 spore garście rukwi wodnej lub rukoli (może być też młody szpinak lub np. czerwona cykoria) 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika (opcjonalnie) 1/2 – 1 łyżka naturalnego octu jabłkowego winegret: 1 łyżka oliwy extra virgin lub ulubionego oleju tłoczonego na zimno
Even Better Foodrazem mam nadzieję, że to kasza jaglana po azjatycku zrobi Wam dobrze w porze obiadowej, bo wiele nasłuchałem się już od Was pozytywnych komentarzy, na temat kaszy jaglanej ze szpinakiem czy kaszy jaglanej z ciecierzycą , a menu trzeba sobie urozmaicać. Kasza jaglana z groszkiem i tofu , w połączeniu z dużą ilością czosnku i imbiru, to prawdziwa petarda! Jeśli szukacie innych
Blendmanłyżeczka cynamonu Krem: 1 budyń jaglany lub zwykły 50 g masła 3 łyżki cukru pudru lub 2 łyżki stewi w proszku Zielony (lub spirulina, matcha lub sok ze szpinaku) Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Przekładamy do silikonowych foremek na muffiny i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Masło w temp. pokojowej ucieramy z cukrem pudrem/stewią na puszystą masę. Budyń
Czarnawisienkafaszerowania grzybów możemy mieć różne. Najprostsze to chyba zwykły ser i bułka tarta. Sa tacy, którzy używają tylko natki pietruszki i masła. Pieczarki można nadziać boczkiem i serem, albo szpinakiem. Te z dzisiejszego przepisu nadziewanę są serem feta. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 4 duże pieczarki portobello
mecookspixabay.com Witamina B1, B2, B6 – uczestniczą one w wielu procesach metabolicznych, które zachodzą w skórze, włosach oraz paznokciach. Gdzie znajdziemy te witaminy? Wszystkie razem te witaminy znajdziemy m.in. w szpinaku Witamina B5 pobudza komórki budujące łodygę włosa, czyli keratynocyty do szybszego wytwarzania kreatyny – białkowego budulca włosów. Gdzie znajdziemy witaminę B5? M.in. w kapuście, kalafiorze, czy też w mleczku pszczelim Witamina
DajetŚniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Takie puree to zdrowe i sprytne rozwiązanie dla dzieci. Oprócz ziemniaków jedzą także inne witaminy zawarte w warzywach. Bo nie tylko zielony groszek można dodać, może to być także szpinak, fasola, bób i inne kolorowe warzywa bądź w kolorze ziemniaków, np. kalafior. Można tworzyć ziemniaczane tęcze na talerzu – pomarańczowe po dodaniu marchewki, koloru czerwonego wina – po dodaniu buraków
Zasmakuj Kuchnifasoli z suszonymi pomidorami Sałatka z figami, orzechami laskowymi i grana padano Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado
Moja smaczna kuchniaTychach. Mogłam obserwować ich jak w domowych warunkach przygotować oryginalne indyjskie potrawy. Zrobiliśmy k ulki kokosowe ladoo, curry z cukinii, dal z pomarańczowej soczewicy, Alu palak z ziemniaków i szpinaku, ryż basmati, masala Czaj i lhassi. Wszystko pyszne. Spotkanie było na tyle smaczne i inspirujące, że wracając do domu zatrzymałam się w sklepie by kupić brakujące produkty i przygotować curry
Bernika - moj kulinarny pamietnikkrokami, warto pomyśleć o szybkich , smakowitych przekąskach. Do wspólnej zabawy zabawy w kuchni zaprasza #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczeń. Świetna pasta na kanapki, krakersy lub jako mini przekąska na liściach szpinaku. Składniki: - 1 wędzony morszczuk - 4 jaja - 1 mała cebula - 5 kiszonych ogórków - 3 łyżki łagodnego keczupu Kotlin - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy
Apetyczna babeczkatanie danie obiadowe, na którego przygotowanie wystarczy poświęcić maksymalnie 30 minut. Można je modyfikować w zależności od tego, co akurat mamy w lodówce np. zamiast pieczarek i koperku dodać szpinak, brokuła czy suszone pomidory. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaostre smaki polecam dodanie, już na talerzu, szczypty chili. Przygotowując posiłek zawierający filiżankę fasolki adzuki, dostarczamy naszemu organizmowi większa dawkę żelaza niż stek i więcej kwasu foliowego niż szpinak. Fasolka azuki bogata jest w wapń, magnez, mangan, żelazo, potas, kobalt, witaminy z grupy B i aż w 25% składasię z białka. W kuchni Zachodu ceniona jest
Szkrab Je Sampomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska quesadilla Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Wrapy z kurczakiem Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa – z pieczonych
Kuchnia Bazyliitakie pochodzące z natury lubię najbardziej, więc wykorzystałam w tym przepisie sproszkowany młody jęczmień. Polecam wypróbować, bo kolor wychodzi żywy i można go uzyskać łatwiej niż przy użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym – będzie bardziej kontrastowo i barwniej Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku
Fitkot