witamin i minerałów. Chociaż dzisiaj środa, propozycję swoją dodaję do poniedziałkowej akcji "Pomysł na śniadanie" . Składniki na naleśniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka 2 garście szpinaku 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru trzcinowego Składniki na serowy farsz: 100 ml jogurty naturalnego 200 gram białego twarogu ulubiony dżem lub owoce w syropie, u mnie były to malino
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki 2 ogórki pół cytryny 1 kawałek mały imbiru 1 szklanka szpinaku zielonego ¼ awokado 1 łyżeczka miodu sól do smaku opcjonalnie Wykonanie Umyć ogórki i pokroić na mniejsze kawałki. Imbir pociąć na małe kawałki. Do blendera włożyć wszystkie składniki i zblendować na gładko.:)) ps.jeśli nie masz blendera, można w maszynce do mięsa wszystko przepuści.foto
w mojej kuchnirurki z farszem i posypać startym parmezanem. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem → Naleśniki zapiekane po meksykańsku
Oryginalny smakpodniebienie? Nie, nic z tych rzeczy. Pokrzywa w starciu z gorącą wodą lub ze zmiażdżeniem w blenderze, traci swoje parzydełka i już nie parzy. Można ją przygotować podobnie jak szpinak (przesmażyć, poddusić), przyrządzić z niej zupę, koktajl witaminowy albo wycisnąć z niej sok w wyciskarce. Jaki smak ma zupa z pokrzywy? Trudno o porównania, bo zupa jest bardzo wyrazista, zaskakująco
Dietologright;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z tortellini i brokułem – Składniki: 1 brokuł (ok. 500g) 125g tortellini (u mnie z ricottą i szpinakiem) 6 pomidorów (u mnie śliwkowe, ok. 500g) 250g sera typu feta duża garść migdałów Sos czosnkowy – Składniki: 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2-3 ząbki
Kulinarne PrzebojeMniej więcej w połowie kwietnia pokrzywa wyparła z mojej lodówki szpinak i jarmuż. Teraz to ona króluje w daniach z zieleniną. Często decyduję się na zupę. Bardzo lubię zjeść na śniadanie taki talerz zielonej mikstury. Ostatnio była to wegańska zupa-krem: Czytaj więcej
Kasia Sarnaszklanki gotowej kaszy kuskus - sok z 1 cytryny - 1 łyżeczka miodu - 3 łyżki oliwy z oliwek lub oliwy ze słoiczka po suszonych pomidorach - 1 ogórek świeży (mały) - garść szpinaku lub rukoli - grillowane pomidorki cherry - grillowane szparagi - kilka świeżych rzodkiewek - grillowana papryka czerwona - listki mięty Całość wymieszaj ze sobą i odstaw na kwadrans, dopraw solą i pieprzem. Sałatkę często urozmaicam
SMYKWKUCHNIsłodki i orzeźwiający, polecam. Restauracja PATIO ma przygotowane dwa menu w ramach festiwalu i do każdego jest podany ten sam smaczny deser. Na przystawkę podano krem z młodego szpinaku na mleczku kokosowym z szyjkami rakowymi, diablotkę z czarnuszką i kiełki czerwonej rzodkiewki. Lekka, smaczna przystawka. Przy obu menu przystawka jest taka sama. Jednym z głównych dań jest łosoś sous-vide
Mała CukierenkaSałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z mozzarella i bazyliowym pesto Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Surówka Coleslaw z czarnuszką Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Ogórki małosolne z koperkiem Sałatka z kaszy bulgur z groszkiem i ciecierzycą
Moja smaczna kuchniaskosztować również tutejszego pączka pieczonego - mniej tłustej alternatywy typowego pączka smażonego. To co osobiście mnie wielce zaintrygowało to oferta pączków wytrawnych !- z farszem mięsnym, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem i fetą, z farszem sycylijskim oraz o smaku pizzy. Nie spotkałam się jeszcze z taką opcją w innych, trójmiejskich pączkarniach (a jeśli już to w bardzo niewielu z nich
Grunt to przepis!jajka ***************************** 1. Na patelni przygotować gęsty beszamel : na gorącej patelni rozpuścić masło , dodać mąkę ,zrobić białą zasmażkę , rozprowadzić mlekiem i mieszając - zagotować . Dodać szpinak , roztarty czosnek , osolić do smaku , zagotować . 2 . Wbić jajka jak na sadzone , posolić i popieprzyć , posypać startym żółtym ostrym serem , przykryć pokrywką.Zapiekamy aż jajka nam się zetną
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibabeczki doskonale sprawdzą się jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Składniki: 200 g ugotowanej kaszy jaglanej szklanka płatków teff 280 g pieczarek 4 łyżki siemienia lnianego 1-2 garście świeżego szpinaku 6 ząbków czosnku, oliwki, zioła i przyprawy – wybierz te ulubione Sposób przygotowania: Zmielić siemię. Pieczarki i czosnek obrać, posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski i delikatnie zblendować. Masę wyłożyć
Okiem Blondynki by McBlondiwariacji tego dania (i na słodko, mniej słodko i całkowicie nie-słodko), że każdy chyba znajdzie opcję dla siebie. W naszym domu do tej pory królowały te ze szpinakiem, oraz tradycyjne z konfiturą domowej roboty. Dziś chciałam przedstawić Ci moje nowe odkrycie jakim są właśnie naleśniki z nutą imbiru i orzeźwiającej cytryny z nadzieniem z równie cytrynowym mascarpone. Mówię
Arbuziakikorzeniu oraz wyjątkowo wysoka w porównaniu do innych roślin! Jest to około 2 razy lepsze źródło witaminy C niż sok z cytryny ,a także wapnia i żelaza niż szpinak. Do dzieła! Składniki liście z dwóch pęczków rzodkiewki (ekologiczne, nie opryskane) 4 ząbki czosnku, można dodać więcej 8 łyżek ziaren słonecznika lekko uprażonych na suchej patelni (to istotne
Z Kuchni Do KuchniKrem jest delikatny w smaku z lekko wyczuwalną miętą. Można podać ją z grzankami lub upieczoną ciecierzycą, żeby była bardziej pożywna. Kalarepę można śmiało zamienić na brokuł czy garść szpinaku, będzie równie smaczna i jeszcze bardziej zielona ;) KREM Z ZIELONEGO GROSZKU I KALAREPY Czas przygotowania 30 minut Z podanych składników wychodzą 3 porcje Pół kalarepy Średni ziemniak Niewielki kawałek selera
HealthyCreations