kilka minut aż wszystko zmięknie. Jeśli lubimy czuć cząstki pomidorów zostawiamy taki sos bez miksowania. Jeśli natomiast chcemy uzyskać gładki sos – zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Szpinak płukamy, skrapiamy cytryną i smażymy na oleju aż liście zwiędną. Cukinię myjemy, kroimy na cienkie paski i grillujemy z obustronnie. Pizzę smarujemy sosem, układamy cukinię, suszone pomidory oraz mozzarellę. Pizze
I LOVE LIFEniechcianych lokatorów typu ślimaki . Tym razem nie ich nie chcemy , nie jest to kuchnia francuska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Płuczemy pod zimną wodą . Drobno siekamy . Na rozgrzanym maśle podsmażamy szpinak . Ten zabieg pomaga zredukować szkodliwe szczawiany , dzięki niemu zupa będzie zdrowa Jak szczaw zmięknie , przekładamy całą zawartość patelni do garnka . Zalewamy rosołem i gotujemy na małym ogniu , około 20 minut
Ogrodnik w podróżyjabłka czy marchewki. Kłopoty zaczynają się w momencie, kiedy chcemy wyciskać sok z drobnych owoców, np. malin, a także z warzyw zielonych jak choćby sałata czy szpinak. Trzeba mieć na uwadze, że sok powstały z użyciem sokowirówki nie będzie posiadał drobin miąższu. Z drugiej strony, soki tak powstające posiadają mniej wartości odżywczych, niż te przygotowane w wyciskarkach. Zrobiony przy pomocy
Słodkie okruszkiktóre pozwoli nawet początkującym przygotować wspaniały sernik. Czy też jesteście ciekawi przepisów na sernik wytrawny? Ja byłam bardzo. I tak oto moim oczom ukazał się m.in. sernik ze szpinakiem, dynią i suszonymi pomidorami. Ciekawie prawda? Czy warto sięgnąć po tą książkę? Zdecydowanie tak. Pyszne inspiracje, które zachwycą nie jednego wielbiciela serników. Widać, że autorka włożyła w każdy przepis i całą
Słodkie okruszkinieco ciekawszej formie. Te naleśniki z farszem z pysznego twarogu rzucają na kolana! Nalesniki z: Zapiekane naleśniki z pieczarkami Zapiekane naleśniki z kurczakiem Naleśniki z jajkiem sadzonym Naleśniki ze szpinakiem Różowe naleśniki Ciasto na naleśniki musi być elastyczne i nie może się łamać, ani rwać. Mam swój wypróbowany przepis na naleśniki , który zawsze się sprawdza. Stosowałam go zarówno do naleśników
MamaOskarkakońcu wiosna obudziła się do życia. Nadeszły ciepłe dni, na ryneczkach i straganach pełno moich ulubionych owoców i warzyw. Pojawił się pierwszy bób, soczyste truskawki, a chrupiący szpinak i różowe rzodkiewki w końcu są pełne smaku. Aż chciałoby się kupić wszystko i nie wychodzić z kuchni ; ) Mam tyle pomysłów na wykorzystanie tych dobroci! Ale ostatnio wszystkie nasze obiady są bardzo
Mienta blogKaszotto ze szparagami – Tanie danie, łatwe do przygotowania, jednogarnkowe, bardzo i na długo sycące, bogate w błonnik, naprawdę smaczne ! Było już wegetariańskie kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami , pokazywałam też mięsne Pęczotto z boczkiem wędzonym, cukinią i porem . Czas na wersję wiosenną ze szparagami. PRZEPIS NA KASZOTTO ZE SZPARAGAMI Składniki na kaszotto ze szparagami: 2 szkl kaszy pęczak
Dorota SmakujeBeefeater, schrub (syrop z octem) lipowy, likier Italicus, wytrawny wermut. OLYMPUS DIGITAL CAMERA W wersji wegetariańskiej pojawiła się sałatka, a w niej cząstki gotowanych młodych ziemniaków, szparagi, fasolka szparagowa, szpinak baby, jajko na miękko gotowane w zakwasie buraczanym, dresing ziołowy. Uzupełnieniem był koktajl Mokra Włoszka, klasyczny koktajl Americano – Punt e Mes, wermut Zucca Rabarbaro, soda. Na deser rabarbar duszony
KucharzycaPierogi - wszyscy je lubimy. Ruskie, ze szpinakiem, czy z owocami... Ja w każdej postaci. Ale kiedy zostają mi udka z rosołu i coś z nich trzeba zrobić, to od czasu do czasu właśnie robię pierogi z mięsem
Z Hrabiną w kuchniBuddha bowl z ciecierzycą i szparagami to mój pomysł na miskę szczęścia, czyli pyszny i pełnowartościowy posiłek. Jej najważniejszymi elementami są świeże, zielone liście (rukola, szpinak, jarmuż), gruboziarniste kasze (jaglana, gryczana, bulgur) oraz dodatek białkowy w postaci roślin strączkowych (ciecierzyca, fasola czy bób). Do tego oczywiście porcja świeżych warzyw! Smacznego! Przepis powstał do letniego numeru Magazynu Aromat , który wydajemy razem
Pasja Smaku