Wielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej są to: sos pomidorowy, ser, mięso lub wędlina, grzyby, rukola, szpinak, ale także czekolada bądź konfitura. Podawałam na blogu przepisy na nadzienie do piadiny już kilka razy ale pytacie mnie o przepis na samą piadinę i oto on. Łatwa w wykonaniu
Moje Małe Czarowanienajczęściej z takich owoców. Smoothie bowl to idealna propozycja na śniadanie, do którego polecam szklankę soku pomarańczowego Hortex. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju smoothie. Moje ulubione to te z dodatkiem szpinaku. Dzisiaj jednak przygotowałam dla Was smoothie w energetycznym, buraczkowym kolorze. Oczywiście, jest z dodatkiem buraka, ale to za sprawą mieszanki czerwonych owoców ma tak piękny, intensywny kolor. Składniki: 1/2 opakowania
My simple kitchenjeśli jej nie lubisz zastąp ją natką pietruszki. Polecam Wam także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – zielona szakszuka – szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado
nietylkopasta.plulubiona forma ich podawania . Nie jest szczególnie pracochłonna, nie trzeba przy tym stać godzinami i do tego jest łatwa w przygotowaniu. Dziś mam dla Was roladę ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami. Smaczna, aromatyczna, a przy tym ładnie się prezentuje na stole
Z Hrabiną w kuchnidodatki. W lecie warto wzbogacić ją dodatkiem groszku cukrowego, młodego bobu lub fasolki szparagowej. Na jesieni świetnie sprawdzą się grzyby – boczniaki i kanie, grzyby enoki i mun – a także szpinak lub kapusta bok choy. Pasta ssamjang to pasta powstająca z wymieszania ziaren sfermentowanej soi i pasty gochujang (więcej o niej napisałam już TUTAJ ) – pyszny i pełnowartościowy produkt uboczny
Karo in the Kitchenkalafiorem, kotlety z fasoli i frittatę warzywną z tofu dla aktywnych. Bardzo kusząco prezentuje się również kanapka z wędzoną papryką i domowy kebab i jeszcze placki ze szpinakiem. Sama nie wiem co zrobić jako pierwsze. Jest kilka past do pieczywa np. z bobu czy nerkowców. Są też słodkie przekąski np babeczki z awokado, czy bezcukrowy chlebek bananowy. Naprawdę jest
Cynamonowe szczęściezimno. Potrawa doskonale się mrozi. Przepis inspirowany cooking.nytimes.com Składniki: Krewetki 300 g Soczewica 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 1 cebula czerwona 1 ząbek czosnku Chorizo – 10-centymetrowy kawałek Duża garść szpinaku 1 mała czerwona papryka 2 łyżki oleju Sól i pieprz do smaku Ryż 2/3 szklanki ryżu 1 żółta cebula Kawałek cynamonu – 2 cm 1 mała żółta papryka 1 łyżeczka mielonej
Niedzielny kucharzZapraszam Was do wypróbowania kotletów jaglanych z botwinką- zdrowych, smacznych, wegańskich, fit – pieczonych a nie smażonych. Pokazywałam Wam już przepisy na kotlety jaglane ze szpinakiem , z botwinką, z burakami pieczonymi . Dzisiaj czas na jaglane kotlety z brokuła. PRZEPIS NA JAGLANE KOTLETY Z BROKUŁA Składniki na jaglane kotlety z brokuła: 0,5 szkl (100g) kaszy jaglanej suchej 300g brokuła ugotowanego
Dorota Smakujesmakuje inaczej niż zwykle. Znajdziemy tu przepisy m.in. na: karczocha z sosem musztardowym, sałatkę z chorizo, jajek i ziemniaków czy zawijasy z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem 3. Dla uwięzionych przy biurku - proste danie, które zjesz szybko, nie przerywając pracy, jak: zupa z czarnej fasoli, kanapka z wędzonym łososiem i selerem czy pasta z bakłażana 4. Plądrowanie
Kuchnia MagdaLenykosmetyce stosuje się truskawki przy produkcji specyfików o działaniu przeciwzmarszczkowym, przeciwbakteryjnym oraz do pielęgnacji skóry zniszczone Przepisy z truskawkami 1) KOMPOT TRUSKAWKOWY Z RABARBAREM I MIĘTĄ 2) SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, TRUSKAWKAMI I FETĄ 3) TRUSKAWKOWA PIANKA Z CZEKOLADĄ 4) ŚNIADANIOWA ZUPA TRUSKAWKOWA 5) ZAPIEKANA KANIWA CZEKOLADOWA Z TRUSKAWKAMI
Kuchnia MagdaLenysolimy z każdej strony, środek smarujemy czosnkiem przeciśniętym przez praskę wymieszanym z oliwą i solą, wkładamy kilka gałązek tymianku, plaster masła i plaster cytryny. Podałam z młodymi ziemniakami, ze szpinakiem i smażonymi z chilli szparagami
Cytryna&Co.sól, pieprz i chlust oliwy. Mieszamy. Formujemy cienkie placki na papierze skropionym oliwą. Pieczemy około 15 minut. Piekłam na funkcji grill (uwaga, żeby się nie spaliły). Pierś z kurczaka, szpinak i sałatka są w filmiku. Robiłam je w banalnie prosty sposób :) #ziemniaki #plackiziemniaczane #bezglutenu #glutenfree #ziemniaktowarzywo #bezjajek #bezjaj
Cytryna&Co.