Składniki: pół łyżeczki natki pietruszki łyżeczka siemienia lnianego łyżeczka pyłku pszczelego banan pół awokado 2 garści szpinaku kiwi pomarańcza 1. Owoce myjemy, obieramy, kroimy w kawałki, dodajemy resztę składników i miksujemy. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Mmm Pycha
Na moim talerzunaprawdę robi różnicę. W ciągu jednego tygodnia zjedliśmy pięć śniadań, które wyglądały dokładnie tak samo. Były to rogaliki maślane z jajecznicą, chrupiącym bekonem i guacamole, dodatkowo wyłożone świeżym szpinakiem i smażonymi na maśle pieczarkami. I choć możecie myśleć, że to przesada – rozumiem, to dziwne jeść piąty dzień z rzędu dokładnie to samo – kiedy spróbujecie ich chociaż raz, zostaną
Słodkie Gotowaniejeśli nie macie czasu zamarynujcie ją rano, odstawcie do lodówki i w porze obiadowej przygotujcie. Można do tego zestawu dodać podduszone z lubczykiem i ostrą papryką plastry pieczarek, szpinaku, posypać parmezanem lub żółtym tartym serem. Tak przygotowane mięso można także obsmażyć krótko po ok. 2 minuty z każdej strony na patelni, następnie upiec koło 20 minut. Kotlety podaję z ziemniakami
Zasmakuj KuchniKaszotto z marchewką i groszkiem to jedno garnkowe danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Jest zdrowe, smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Do tego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziemniakami i fasolą Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Naleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i oliwkami Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Soczewica w pomidorach Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami
Moja smaczna kuchniabardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane, może poza tym zawierać takie składniki jak kawałki czekolady, owoce, otręby, a nawet ser czy szpinak (wtedy są oczywiście na słono). Ostatnią różnicą, która pomoże nam na pierwszy rzut oka odróżnić muffina od babeczki, jest wygląd i sposób podania. Muffin jest ciężki i zbity, wyrasta wysoko
mojej kuchniSkładniki 1banan 2 jabłka 1 szklanka szpinaku 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego 1 szklanka wody 3/4 szklanki nasion dyni Wykonanie Wszystko zmiksować na najwyższych obrotach blendera przed niecałą minutę. Smacznego Takie zastępuje posiłek w szkole,pracy ,czy na uczelni.:)) foto z telefonu
mojej kuchniSkładniki 2 banany 1 jabłko 2 szklanki szpinaku 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego 1 szklanka wody 1 pomarańcza Wykonanie foto z telefonu Wszystkie składniki zblendować i na zdrowie
mojej kuchniantyoksydanty, w tym wyjątkowo cenny skwalen oraz minerały, w tym wapń, którego jest więcej niż w mleku, magnez (1/3 dziennego zapotrzebowania w ten pierwiastek, czyli więcej niż w przypadku szpinaku czy czekolady), żelazo, miedź, fosfor oraz witaminy (głównie E i B). Nasiona amarantusa nie zawierają glutenu, więc z powodzeniem mogą być spożywane przez osoby będące na diecie bezglutenowej lub chorujące
mojej kuchniSkładniki 1banan 1 pomarańcza 2 szklanki szpinaku 1 łyżka zmielonych pestek dyni 1 szklanka wody 2 szklanki ugotowanych płatków owsianych 1 łyżka orzechów nerkowca ,lub dowolnych innych 1 łyżeczka miodu gryczanego Wykonanie Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować .Przelać do pojemnika i zabrać ze sobą do pracy ,na uczelnię ,lub do szkoły. Moje dziecko takie dostaje idąc na zajęcia
mojej kuchniSkładniki sos sok z jednej pomarańczy sok z jednej cytryny 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku miód do smaku (opcjonalnie) sałatka około 4-5 szklanek szpinak lub mieszanka sałat około 2 szklanek gotowanego ryżu około 2 szklanek posiekane mango 1/2 szklanki nerkowca 1/2 szklanki suszone żurawiny 1/2 szklanki pokrojona czerwona cebula Wykonanie Wszystkie składniki dressing włożyć
mojej kuchniSkładniki 2 ogórki pół cytryny 1 kawałek mały imbiru 1 szklanka szpinaku zielonego ¼ awokado 1 łyżeczka miodu sól do smaku opcjonalnie Wykonanie Umyć ogórki i pokroić na mniejsze kawałki. Imbir pociąć na małe kawałki. Do blendera włożyć wszystkie składniki i zblendować na gładko.:)) ps.jeśli nie masz blendera, można w maszynce do mięsa wszystko przepuści.foto
mojej kuchnigładko. Używać natychmiast lub przechowywać w szczelnym słoiku w lodówce do 1 tygodnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem, jeśli stwardnieje w zimnej lodowce. U mnie w pojemnikach szpinak,grzanki warzywa i mieso widoczne na fotkach,ziarna dyni i orzechy pinii,wszystko zalane sosem i drugie śniadanie gotowe..... moja córka nie lubi kanapek...... a takie śniadanko
mojej kuchniPrzepis mam od mojej mamusi, ciasto drożdżowe jest na prawdę warte polecenia, gdyż świetnie się z nim "pracuje". Paszteciki można nadziać tym czym mamy w lodówce, szpinakiem, kiełbasą, pasztetową, cebulą itd. moja wersja świąteczna z kiszoną kapustą i pieczarkami. Składniki: 1 kostka margaryny 1/4 l śmietany 50 g drożdży 600 g mąki 1 jajko + 2 żółtka 3 łyżki cukru
Na moim talerzu