szpinak - 15265 przepisów (strona:699/1018)

Jak długo gotować warzywa na parze 118

różyczki) świeże 15-20min, mrożone 10-15min Kukurydza w kolbie – 20-25 min, Marchew (mini lub w plasterkach) – 15 min, Papryka (paski) – 10 min, Szparagi – 15 min, Szpinak liście 5 min, Ziemniaki (kostka, plastry) – 20 minut, młode ziemniaki w mundurkach – 40 minut. Artykuł Jak długo gotować warzywa na parze pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Sałatka z pieczonych buraków z orzechami 95

łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki soli pół łyżeczki czarnego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej pół łyżeczki kardamonu garść ulubionych orzechów (włoskie, pekan) albo pestek dyni 2 garście rukoli lub szpinaku albo miks sałat opcjonalnie grillowane mięso z kurczaka albo twardy biały ser solankowy, w ostateczności może być też feta Sos kawowy do sałatki 2 łyżeczki brązowego cukru lub melasy daktylowej

Cztery Fajery
Zupa szczawiowa 86

minut.  Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie (w większym garnku), aż będą miękkie.   Kiedy ziemniaki się ugotują, dolewamy wywar i dodajemy podduszone liście szpinaku. Gotujemy na małym ogniu przez kilka minut, odstawiamy i na koniec zabielamy śmietaną (śmietanę wcześniej rozcieńczamy kilkoma łyżkami gorącej zupy).  Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.  Podajemy

bistro mama
Zielony koktajl dla urody 106

organizmu: zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz.  Ja uzupełniam kolagen w diecie właśnie hydrolizatem :)  SKŁADNIKI (na 2 porcje - szklanki 330 ml) 1 jabłko 1 kiwi 2 garście szpinaku  2 łyżeczki mielonego ostropestu plamistego 2 łyżeczki kolagenu w proszku  PRZYGOTOWANIE  Owoce kroimy na kawałki (jabłka nie obieramy) i miksujemy wszystko razem dodając wodę, do uzyskania pożądanej

Moje Kuchenne Rewelacje
Pierogi z kapustą i grzybami 95

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy kapustą z grzybami, która została po Świętach. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej 3 łyżki przesianej mąki

Kocham Czekoladę
Pierogi z twarogiem 88

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy twarogiem. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju

Kocham Czekoladę
Trufle kokosowo-daktylowe z tofu 97

bardzo estetyczne, a przepisy szybkie i proste. Jeżeli tofu nie jest Ci znane, lub uważasz, że jest niesmaczne, spróbuj go jeszcze raz! Moim zdaniem z tofu jest jak ze szpinakiem – nieodpowiednio przygotowane może zniechęcić, ale przy odpowiednim przepisie może też zachwycić i sprawić, że częściej sięgnie się po ten bogaty w żelazo i białko produkt. 60 g tofu jedwabistego

Smaki Na Talerzu
Witamina K. Co warto wiedzieć na temat witaminy K? 89

substancji. W jakich produktach spożywczych można znaleźć witaminę K? By uchronić się przed niedoborem witaminy K, warto w porę włączyć do swej diety zielone warzywa liściaste. Brokuły, jarmuż, szpinak oraz natka pietruszki – oto cenne źródła witaminy K, które na naszych talerzach powinny się pojawiać regularnie. Witaminę K można też znaleźć w awokado oraz w pomidorach, nie brak jej też

ProstePesto.pl
Wegańska feta z tofu 91

sałatce a’la greckiej. Przy okazji, jeśli lubisz sałatki, to koniecznie zobacz moje przepisy na sałatki 😉 Świetnie sprawdzi się w koreczkach, w towarzystwie oliwek. A naleśniki ze szpinakiem i fetą lub naleśniki z brokułami i fetą… Bajka! 😍 Bardzo dobrze będzie smakowała też na ostatnio dodanej, pizzy z patelni . Gotowy serek możesz jeść już po kilku godzinach od zamarynowania

Blendman
Keto roladki rybno – cukiniowe (Paleo, LowCarb) 151

mnie podobnie wygląda… Nie samym łososiem człowiek żyje… Do niedawna zdarzało mi się od czasu do czasu konsumować duszonego na maśle dzikiego łososia. Najlepiej w towarzystwie szpinaku i sosu holenderskiego . Mniam… Jego zapasy jednak znacznie się uszczupliły jeszcze przed wybuchem epidemii, a potem nie było już okazji ich uzupełnić. Poza tym czasami wjedzie łosoś wędzony i właściwie

Modern Cave Girl
Burger z czerwonej soczewicy 78

skorzystania z mojego mega przepisu – miękki kozi ser – mango chutney (ja użyłam gotowego od Patak’s ale możesz użyć innego dodatku o słodko ostrym smaku) – liście szpinaku lub sałaty Przygotowanie: Włącz piekarnik i rozgrzewaj go do 210 st C. W tym czasie ugotuj czerwoną soczewicę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Soczewica ta ma to do siebie

nietylkopasta.pl
Polskie specjały. Pierogi, pierożki, uszka. Niebo w gębie 96

nasze rodzime pierogi przygotowywane są z udziałem różnego nadzienia zwanego farszem. Może być farsz z gotowanego mięsa, grzybów, kapusty, kaszy gryczanej, soczewicy, soi, sera, owoców, powideł, ziemniaków z serem, szpinaku, a nawet ryb. I to nie wszystkie jeszcze rodzaje farszu, bo pomysłowość kucharzy polskich nie ma ograniczeń. Pierogi mogą posiadać różną wielkość. Od dość dużych do maleńkich, które pospolicie zwane

ProstePesto.pl
Co jeść, aby mieć piękną skórę? - część II 81

witaminę znajdziemy więc tylko w mięsie i produktach pochodzenia zwierzęcego, np. mleku, jajkach czy serze. Z kolei prowitaminę A, czyli właśnie karotenoidy, znajdziemy w produktach roślinnych, zwłaszcza w marchwi, szpinaku, czerwonej papryce, brokułach czy pomidorach. Witamina C Witamina C, czyli kwas askorbinowy, to witamina, na którą mamy największe zapotrzebowanie. Na szczęście jest także jedną z najpowszechniej występujących witamin w żywności

Z notatnika dietetyka