Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2 szt jajko 70 g masło roztopione 250 ml maślanka 200 g szpinak siekany, mrożony lub świeży 1/2 łyżeczka sól Sposób przygotowania Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Łączymy w zwartą masę, ale nie mieszamy zbyt długo. Plastrami szynki wykładamy formę do mufiinek
Kucharzycakolor budzi uśmiech, a smak zaskakuje delikatną gruszkowatością;) Coś co tak wygląda i smakuje, na pewno ma mnóstwo pozytywnych właściwości! Składniki: 1 duża dojrzała gruszka 2 garście młodego szpinaku sok z 1 limonki 1 cm kawałek imbiru - obrany i posiekany 2 łyżki otrębów owsianych (lub innych otrębów albo mielonego lnu) 150 ml wody (lub wody kokosowej) cukier/miód/syrop
zadanie-gotowanieŚniadanie na bogato :) Składniki 1/2 szklanki ryżu białego 200 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 6 jajek 3 ząbki czosnku sól, pieprz kurkuma masło sok z … Czytaj dalej Omlet z ryżem i pstrągiem
czarrna od kuchniPomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito
czarrna od kuchnipappardelle, pyszne dojrzałe awokado, roszponka, nuta cytryny a do tego pięknie żółte jajko. Robi się to bardzo szybko. Oto mój sposób przywoływania wiosny. :) SKŁADNIKI : makaron pappardelle ze szpinakiem ok 100 gr. na osobę 1 awokado sok z cytryny sól, pieprz do smaku 1 mały ząbek czosnku garść roszponki starty ser parmezan wedle uznania
Basia w kuchnipodawać do obiadu ale także jako wędlinę do kanapek. Tak czy tak smakuje wybornie, mięso jest soczyste i mięciutkie, nie przesuszone. Polecam gorąco do wypróbowania. Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewersji makaronu, ale w wolny dzień można poświęcić więcej czasu na przygotowanie obiadu :) Składniki 1 opakowanie makaronu cannelloni 70-80 dkg zmielonej łopatki wieprzowej … Czytaj dalej Cannelloni ze szpinakiem
czarrna od kuchniProste i smaczne danie :) Składniki 1 płat ciasta francuskiego 1 pojedynczy filet z kurczaka 200 g świeżego szpinaku 6 ząbków czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz 1 … Czytaj dalej Kurczak w cieście francuskim
czarrna od kuchniSmaczna, aromatyczna propozycja obiadowa z Włoch :) 200 g makaronu Fusilli al torchio 1/2 brokuła 100 g szpinaku mrożonego w brykiecie 100g szynki parmeńskiej sól, pieprz ser a’la parmezan Sposób … Czytaj dalej Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską
czarrna od kuchnilutego jak soczysta zieleń na talerzu. Złaknieni światła i koloru, nieco wyprani z witamin i energii, potrzebujemy czegoś, co nie tylko nas nasyci od środka, ale i ucieszy oko. Szpinak daje energetycznego kopa, a soczyście zielony hummus przybliża do wiosny… 1 puszka ciecierzycy (200 g) –... Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuAromatyczne danie kuchni włoskiej Składniki 300 g makaronu Fusilli al torchio (lub innego :)) 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 100 g świeżego szpinaku 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 2 … Czytaj dalej Fusilli al torchio w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniktóre nie przepadają za kulinarnymi eksperymentami. Ja przygotowałam je specjalnie do rodzinnej sesji w gazecie Tina :) (Pork chops rolls with spinach) Składniki / … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szpinakiem
czarrna od kuchniKoktajl witaminowy Składniki: pół szklanki nerkowców 2 banany 2 szklanki mleka ryżowego kilka listków świeżego szpinaku pół grejpfruta 1 łyżeczka nasion chia Nerkowce zalałam wrzątkiem, następnie odlałam wodę. Do naczynia blendera wrzuciłam wszystkie składniki i zmiksowałam na gładko
nietadietabōłkōm albo tyż z nudlami- jak bydziecie jejś z nudlami, to mogecie wciepnōnć na nie trocha masła. Smacznego [1] cytryna [2] parę [3] woreczek, opakowanie [4] szpinak [5] mięso [6] połowę [7] wyrzućcie [8] odstawcie [9] gotowe
Chop w kuchnispróbować. Jak widać nigdy nie jest za późno na spełnianie złożonych sobie obietnic, nawet po 4 latach możemy je wykonać. SKŁADNIKI: [mała porcja] 100g tofu 40g mąki ryżowej 50g szpinaku 3/4 szklanki wody przyprawy: pieprz ziołowy, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi WYKONANIE: wszystkie składniki dokładnie ze sobą blendujemy na garnek z wodą nakładamy gazę, przypinamy ją np. klamrami
healthy dreams