Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na danie w stylu włoskim czyli makaron z cukinią, bakłażanem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Uwielbiam kuchnię włoską i ich potrawy, które są pełne aromatów i pysznych smaków. Lubię również dania z makaronu, z którego możemy zrobić niezliczoną ilość różnorodnych, pysznych potraw Danie powstało z składników sklepu
Marta Gotujekoktajl dobrze sprawdza się jako zastępnik gorącej owsianki na śniadanie czy po prostu jako "przekąska" między posiłkami :) ZIELONE SMOOTHIE przepis autorski // 2-3 duże porcje ~2 spore garści świeżego szpinaku ~2 banany ~1/2 dojrzałego awokado ~150g ananasa ~3-4cm kawałek świeżego imbiru (obranego) ~szklanka mleka roślinnego (lub wody gazowanej) lub mniej / więcej do uzyskania pożądanej konsystencji ~opcjonalnie kilka kostek
chili & sugarpikników. Ryba pieczona w papilotach jest jędrna i soczysta, przechodzi zapachem warzyw z jakimi ją pieczemy. To fajny sposób obróbki także mięsa. Czarniak a papilotach z fasolką i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemają znacznie mniej cukru (kalorii) niż inne. Dlatego pijemy je chętnie zarówno ja, jak i moja mała :) Składniki: 2 pomarańcze 1/4 ananasa 1 kiwi garść liści pietruszki garść liści szpinaku 2 kawałki selera naciowego Metoda: Wycisnąć sok z pomarańczy. Do blendera wrzucić pozostałe składniki, zalać sokiem z pomarańczy i zblendować na gładko. Pić krótko po przygotowaniu inaczej traci wartości odżywcze
MamaOskarkabakteriobójcze i antyseptyczne. A to wszystko za sprawą niezwykłego składnika, którym jest chlorofil, zwanym potocznie eliksirem młodości. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 25 g świeżych liści szpinaku baby 10 g kiełków brokułu 35 g świeżego ogórka (ok. 1/4 ogórka) 110 g świeżego ananasa (ok. 1/4 ananasa) 1 łodyga selera naciowego sok z 1 limonki 180 jogurtu naturalnego
My Culinary ArtBlueberry Corner by "jagodzianka" Miałam w domu kupionego jakiś czas temu kalafiora i zastanawiałam się co z nim zrobić. Kupiłam szpinak i brązowe pieczarki … Przeczytaj cały artykuł Post Kalafior zapiekany pod beszamelem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerprezentowane na blogu Jedz sezonowo . Teraz mamy przyjemność zaprosić Was na nowy przepis, który w dniu dzisiejszym zagościł na stronie, a przygotowany jest przez nas! Supersałatka ze szpinakiem (klik) , z pieczoną dynią i buraczkami, a ponadto znajdziecie jeszcze takie superfood jak jarmuż i quinoa! Samo zdrowie! I jaka pyszna
Plate of Joyprzede wszystkim dostarczymy organizmowi całe mnóstwo witamin. Koniecznie spróbujcie! Składniki: (na 3-4 szklaneczki) 1 i 1/2 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy, 3 liście jarmużu - bez twardej części, garść szpinaku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 banan, 1 kiwi, 1 jabłko, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, sok z 1/3 cytryny, sok z 1/2 limonki nasiona chia Wszystkie składniki koktajlu umieścić
Plate of JoyPrzekąska między posiłkami, czas przygotowania... jakieś 5 minutos, nawet mniej.. Kalorie to około 250. Może to być również Twoje drugie śniadanie jak i kolacja. :)) - szpinak świeży lub mrożony 160 g - banan 150g - jabłko 100g - sok z połowy cytryny - woda 250g (ciepła lub zimna) wrzuć wszystko do miksera, zmiksuj i gotowe!!! SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkiskładników koktajlu. Gwarantuję, że będzie to jeden z Waszych ulubionych a młody zielony jęczmień na stałe zagości w Waszej diecie! Polecam! SKŁADNIKI: * młody zielony jęczmień – 1 łyżeczka * liście szpinaku – 1 garstka * banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * miód – 1 łyżka * sok z cytryny – 2 łyżki * starty imbiru – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie
Ostra na Słodkodobro narodowe :) a ja jestem wierną ich fanką! Dlatego dzisiaj prosty przepis na szybką i smaczną zupę z zielonych warzyw. Składniki: 200 g zielonych warzyw (np. cukinia, fasolka, brokuły, szpinak) 100 g mięsa, u mnie filet z kurczaka świeży imbir papryczka chilli 30 g kaszy / ryżu / ziemniaków (ja użyłam kaszy jaglanej) Wykonanie: Do garnka wkładamy pokrojone warzywa, mięso i kaszę
Taste Of My DayPrzygotowane udka wstawić do piekarnika. Piec pod przykryciem około 15-20 minut w 180 °C, tj. tak długo aż ser lekko się roztopi. Podawać z ziemniakami, sałatą lub szpinakiem
Ugotowaćosób: około 300 g szpiaku ( u mnie mrożony) 4 jajka sól, pieprz, gałka muszkatałowa 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu śmietana lub jogurt grecki- 2 łyżki Wykonanie: szpinak umieścić w rondlu, podlać niewielką ilością wody i powoli rozmrozić. Dodać posiekane ząbki czosnku, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Wymieszać ze śmietaną lub jogurten greckim w drugim rondlu zagotować wodę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!warzywno - owocowy, który jest nie tylko bombą witaminową, ale też sprzymierzeńcem w odchudzaniu :) SKŁADNIKI (NA 2 PORCJE) sok z 2 grapefruitów 2 kiwi 1 jabłko duża garść szpinaku 1 łyżeczka starego imbiru PRZYGOTOWANIE Składniki koktajlu miksujemy, możemy ewentualnie dosłodzić odrobiną miodu :) Pyszny koktajl z imbirem gotowy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeoliwą, mieszam i odstawiam na ok 1 h do lodówki. Drobno pokrojoną cebulę razem ze słonecznikiem podsmażam na 2 łyżkach oliwy z zalewy suszonych pomidorów po czym dodaję szpinak, pokrojone w kostkę pomidory i serek topiony. Wszystko razem mieszam aż do uzyskania jednolitej masy. Polędwiczki układam w naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek daję po 1 łyżce masy szpinakowej następnie pół
Mechanik w kuchni