Bardzo orzeźwiająca sałatka,pełna cytrynowych smaków ,współgrająca z oliwą sezamową.Szybka i prosta sałatka , świetna do szaszłyków z serem. 50 dag.fasolki szparagowej 1 cytryna-sok i skórka starta olej sezamowy 1 cebula czerwona sól pieprz szczypta cukru starty imbir 1-2 cm. starte 2 ząbki czosnku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~``` Fasolkę płuczemy,obcinamy końce i gotujemy w wodzie z solą i cukrem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipojedynczo, potem grupami, aż w końcu cały tern zapełnił się gośćmi żądnymi zabawy i dobrego jedzenia. Oprócz golonki, która oczywiście była królową tego dnia, goście zajadali się kiełbaskami, karkówką , szaszłykami oraz kaszanką z grilla. Pstrągi grillował osobiście szef kuchni z Doliny Pstrąga Janusz Flis. Nie zabrakło również piwa, które jak wiadomo do golonki pasuje idealnie. Jako, że organizatorem Święta
królestwo garówWszystko wstawiamy do formy do pieczenia o wymiarach 21x21cm i pieczemy w 170 stopniach przez ok 35-40minut, albo do czasu, aż drewniany patyczek (ja używam tego do szaszłyków) wsadzony w ciasto będzie wychodzić czysty (suchy). Smacznego! Artykuł Czekoladowe brownie z batata (paleo, bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifemieszamy odciśniętą bułką i doprawiamy do smaku.Z mielonego formujemy pulpet 6 sztuk.Kiełbasę formujemy w ślimaka.Do każdej wkładamy w środek jednego pulpeta i nadziać na patyczki do szaszłyków namoczonych w wodzie ,aby się nie spaliły,spinając końce kiełbas..Obficie smarujemy miodową glazurą,posypujemy tymiankiem dość obficie i piec w naczyniu żaroodpornym lub grillu,obracając co jakiś czas
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiLato to czas grillowania na świeżym powietrzu. Grill kojarzy mi się z szaszłykami warzywnymi, kolbami kukurydzy i chrupiącymi kanapkami, które spokojnie można przygotować nawet w domu. Wystarczy bowiem patelnia grillowa lub toster z wymiennymi płytkami do grillowania. Wczorajsze kanapki zjadłam ze smakiem na obiad, przygotowałam je po powrocie z relaksującego dnia na mieście. Królowała cukinia smażona na maśle z czosnkiem
Moja smaczna kuchniasmaku solą. Pesto może służyć jako dodatek do makaronu lub marynata do mięsa. Moja propozycja: makaron pełnoziarnisty z pesto podany z pomidorkami cherry i chudym twarogiem, do tego szaszłyk z indyka marynowanego w pesto. Z takich proporcji wychodzi całkiem spora ilość pesto, zawsze je dzielę i zamrażam
Lubię to gotujęwszystkie składniki (pomijając sok z cytryny i sól) dokładnie bledując. Na koniec dodać sok z cytryny i sól do smaku. Świetnie smakuje z makaronem lub jako marynata np. do szaszłyków czy mięsa
Lubię to gotujękruszonkę. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. . Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyjuż 400-setny post! Jak świętować, to przy grillu: szaszłyki warzywne , (własnego pomysłu) sos czosnkowy (zmiksuj: 1 opakowanie fety, 1 opakowanie jogurtu naturalnego, kilka liści świeżej bazylii, 2-3 ząbki czosnku) i tosty pomysłu moich rodziców. Aby przygotować tosty, posmaruj kromki chleba pastą przyrządzoną ze startego sera żółtego, czosnku i masła i podpiecz na grillu - bardzo aromatyczne, szybkie i pyszne
Qlinarnie i Qlinarniebyć zarumienione) w 180 stopniach. Kwiatki można podawać na talerzu w formie bukietu lub ustawić pionowo (tak jak u mnie). Plastry ogórka nadziać (tworząc tzw. "falę") na patyki do szaszłyków. Na koniec delikatnie wbić różyczkę. (*) Wędlina musi być okrągła o średniej wielkości
Di gotujeKoniec z kiełbasą na grillu! Czas najwyższy na urozmaicanie naszych spotkań. Już nie tylko szaszłyki, kiełbasa i karkówka kojarzy nam się grillem. Coraz częściej grillujemy warzywa, sery i wiele innych produktów. Dzisiaj mam dla Ciebie zraziki z kurczaka podawane na serku halloumi, są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno zadowolą w smaku nie tylko Ciebie. 4 porcje Składniki
Niezły Młynekteż sprawdzają się orzechy, albo granola (przepis tutaj ) Wstawiamy nasz chlebek bananowy paleo do piekarnika na około 50 minut, albo do czasu jak drewniany patyczek (ja używam patyczków do szaszłyków) będzie wychodził czysty. Smacznego! Artykuł Chlebek bananowy paleo, najlepszy! (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifegdyż studzona w normalnej pozycji może zrobić nam psikusa w postaci „domku dla piekarza” czyli dziury zaraz pod skorupką. Do przebicia babek wystarczą długie wykałaczki lub metalowe szpilki do szaszłyków. Wysoką foremkę (jednorazową) można kupić w internecie
Gotowanie i blogowanie