Latem nikt z nas nie lubi spędzać czasu w kuchni, zwłaszcza przy gorącym piecu. Zwłaszcza przy takiej pogodzie. Zwłaszcza przy tegorocznym lecie. Ja latem zawsze czuję
Mango PapajaDZIECI! RÓŻANE BABECZKI DROŻDŻOWE NA WIELKANOC! KARMELOWE CIASTO Z ORZECHAMI SERNIK DO KAWY! BABA WIELKANOCNA PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! CYTRYNOWA BABKA Z LUKREM NA WIELKANOC SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU CIASTO Z JABŁKAMI I MASĄ MIGDAŁOWO -CYTRYNOWĄ IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! TARTA Z JABŁKAMI, KROK PO KROKU
SMYKWKUCHNIosobno przygotowuje się poszczególne warstwy, ale efekt końcowy jest przepyszny! Pomysł na to ciasto znalazłam w KUCHNI nr.03/2018, zmieniłam jednak proporcje i wykorzystałam inny budyń. Szarlotka budyniowa na kakaowym spodzie marmolada: 1 kg jabłek typu szara reneta 15 g masła 60 g cukru szczypta cynamonu 100 g płatków migdałowych (ja pominęłam) Jabłka obieramy i kroimy na niezbyt duże
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżką (nie mikserem). Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy łyżką ciasto (do 1/2 wysokości), a ponieważ zostało mi trochę musu jabłkowego od szarlotki, na każdą muffinkę nałożyłam po łyżeczce przesmażonych jabłek. Całość posypujemy obficie kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około 25 minut
Walijskie PichcenieZdecydowanie ciasto, które zrobiło furorę (ulubione słowo mojej mamy :)) podczas tych Świąt Bożego Narodzenia. Kruche blaty przełożone masą jabłkową a wierzch udekorowany karmelem z orzechami. Ja
Mango PapajaPyszne, cynamonowo pachnące ciasto z jabłkami. Idealne na jesień, rozgrzewające a zarazem delikatne. Polecam serdecznie, idealnie smakuje do popołudniowej kawy. Składniki (na formę 20
Mango PapajaChoć w kalendarzu jeszcze lato, to aura za oknem wcale na to nie wskazuje...W powietrzu czuć już jesień, a co za tym idzie - na naszych
Opowieści z piekarnikaHmm... Powinnam dzisiaj napisać coś wyjątkowego. W końcu blog obchodzi szóste urodziny! Trzy razy sprawdzałam kalendarz, i do sześciu liczyłam na palcach - nie pomyliłam się. To
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSą powszechne jak chleb i tanie jak barszcz. Może dlatego,... Artykuł JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINERolada last minute . Najszybsze ciasto z jabłkami według przepisu mojej mamy. Pamiętam, że często pojawiało się w domu, szczególnie gdy
To co kochamPrzepis na to ciasto znalazłam w moim magicznym zeszycie. Zagadką dla mnie jest jego pochodzenie, tym bardziej, że nigdy go nie wykorzystywałam, a
To co kochamNajlepsza bezglutenowa szarlotka jaką zrobiłam. Kruche, delikatne ciasto oraz mnóstwo jabłek z cynamonową nutą. Z kulką lodów waniliowych po prostu poezja.... SKŁADNIKI: ciasto: 500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 200 g cukru pudru 220 g masła 2 jajka nadzienie: ok. 2,5 kg jabłek ( u mnie antonówka) ok. 1/3 szklanki cukru ( do smaku) 2 łyżeczki cynamonu
Kuchnia bezglutenowaProsty deser do przygotowania w kilkanaście minut. Idealne danie do przygotowania na szybko kiedy zaskoczą niespodziewani goście. Ciepłe, delikatne jabłka, kwaśne powidła śliwkowe,
Mango PapajaPrzepis pochodzi z moich starych zapisków. Ciasto jest niezwykle prooooste, więc pewnie stąd ta nazwa. (Znane jest też jako "salceson".) Nie trzema go monotonnie wyrabiać, mieszać
Di gotuje