syrop - 6989 przepisów (strona:394/466)

Sernik z brzoskwiniami 193

białości, następnie powoli wlewać do jajek ciepłą margarynę, cały czas ucierając. Ser włożyć do miski, dodać masę jajeczną, sok z cytryny i budyń, ostrożnie wymieszać. Biszkopty odlać z syropu, osączyć. Wysmarować tłuszczem blachę do pieczenia o wymiarach ( 40x25), wyłożyć połowę ciasta, na ciasto wyłożyć połowę masy serowej i ułożyć na niej połówki brzoskwiń, i wyłożyć resztę masy serowej. Na wierzch

Kuchnia Danusi
Bakaliowy Milky Way 396

kost MASA MILKY WAY batony milky way duże 3 szt mleko -1 szkl żelatyna 1 opak (na litr wody) śmietana 36%- 2 szkl cukier -3 łyżki ananasy w syropie -1 puszka POLEWA 1 jajko margaryna 0,5 kost cukier -3 łyżki kakao -3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Do garnka włożyć margarynę, roztopić, dodać orzechy. Herbatniki posiekać nożem, dodać do orzechów, wymieszać. Masę

Kuchnia Danusi
GoodFood Testowanie nowych smaków wafelków ryżowych o smaku mango i barbecue. 199

już wiem że te wafelki zagoszczą w moim domu na dłużej. WAFELKI O SMAKU BARBECUE Składniki:  Pełnoziarnisty ryz brązowy 34%, ryz biały 25%, grys kukurydziany 25%, olej rzepakowy, syrop glukozowy, dekstroza, sól, naturalne aromaty (w tym dymu wędzarniczego) cukier, maltodekstryna, pieprz cayenne, cebula, pomidor.  Może zawierać śladowe ilości glutenu, selera oraz mleka, łącznie z laktozą

Kuchnia Danusi
Biszkopt z jabłkami 201

stop.przez ok.30 minut. MASA Wlać wodę do garnka, dodać cukier, zagotować. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, przecisnąć przez kratkę do sałatki, powstanie równa krateczka. Wrzucić jabłka na syrop, gotować kilka minut. Budynie śmietankowe rozmieszać w 0,5 szkl wody, wlać na gotujące się jabłka, zagotować na wolnym ogniu często mieszając. Gorącą masę z jabłek wyłożyć na biszkopt.  (function

Kuchnia Danusi
Ciasto z jabłkami i ze śmietaną 256

szklanki wody,   3/4 szklanki kaszy manny,  łyżka masła,  1 dowolna galaretka. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wodę zagotować z cukrami. Gdy zrobi się syrop, dodać jabłka i smażyć na małym ogniu przez około 8 minut.  Dodać kaszę oraz masło. Stale mieszając, smażyć, aż kasza się rozgotuje. Dodać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl

Z miłości do słodkości
Nalewka na owocach bzu czarnego 579

wymieszać i rozlać do butelek, a następnie zakorkować i odstawić na 2 miesiące. Nalewkę można przygotować również w tradycyjny sposób, zalewając kilogram owoców litrem spirytusu i po miesiącu dosładzając syropem z połowy litra wody oraz szklanki cukru. Czarny bez zwany jest też bzem lekarskim. Kwitnie w maju i w czerwcu. Owoce dojrzewają w sierpniu i wrześniu. Zawierają sporo cukrów, kwasów

Proste Potrawy
Testuję herbaty Richmont 173

paragwajskiego z trawą cytrynową. Łączy w sobie dobrze wyczuwalną, łagodną goryczkę Yerba Mate z rześkością cytrusów. Daje złocistozielone, połyskliwe napary o urzekającym smaku. Wspaniale smakuje z brązowym cukrem lub syropem klonowym. 6. Gunpowder Green Chińska zielona herbata o wytrawnym smaku i ziołowym aromacie, idealna dla wielbicieli tego rodzaju herbat. Młode listki z górnej części rośliny poddane są działaniu pary wodnej

Aga w kuchni
Nalewka malinowa 173

odstawiamy w ciemne miejsce na okres ok. 2 tygodni. Po tym czasie nalewkę przecedzamy przez sitko, przecierając owoce. W garnku gotujemy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Taki syrop dolewamy do naszej nalewki, mieszamy i odstawiamy ponownie na tydzień

Aga w kuchni
Przetwory 217

Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie Syrop z pigwy do herbaty

Aga w kuchni
Sok z wiśni 171

drylujemy. Następnie zasypujemy je cukrem. Odstawiamy na 2 godziny. Dodajemy sok z cytryny i gotujemy na gazie sok wiśniowy. Od momentu zagotowanie gotujemy jeszcze ok. 20 minut. Gorący syrop przecedzamy przez sitko i przekładamy do wyparzonych słoiczków. Mocno zakręcamy. Następnie słoiczki pasteryzujemy

Aga w kuchni
Pieczone jabłka nadziane twarogiem 301

stopni przez 20-25 minut. W tym czasie przygotować sos karmelowy. Cukier wsypać do rondelka z grubszym dnem, zalać woda - wymieszać. Gotować na dużym ogniu, do momentu, aż syrop uzyska temperaturę 170 stopni C. W tym czasie nie wolno mieszać ! Jeśli nie ma cie termometru cukierniczego, obserwujcie gotujący się karmel.  Gotowanie powinno trwać około 15 minut, po tym czasie

kolorowotorcikowo
Biszkopt z brzoskwiniami i kremem kajmakowym. 463

kręcimy z cukrem na jasny krem i stopniowo dodajemy schłodzony budyń.  Biszkopt przekrawamy na dwa równe blaty i jedną część układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia, nasączamy syropem pozostałym od brzoskwini, wykładamy połowę kremu, a na górę układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Powtarzamy tą samą czynność ponownie i chłodzimy w lodówce przez ok. 6 godzin. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Szybki deser na wynos 347

konkursie  FABRYKA FORM - KONKURS= KLIK Skladniki słonecznego lata ,to kilka truskawek listki miety lub bazylii , to zależy za jakim latem chcemy zatęsknić kilka rodzynek sułtańskich 1 suszona śliwka syrop do deserów, smak zależy od naszych preferencji jogurt grecki mandarynka kawałeczek czekolady z całymi orzechami ,niedużo, to ma być tylko jako dodatek niespodzianka... celowo nie dodajemy cukru gdyż jest

Z Kuchni Do Kuchni
Syty deser z dodatkiem wódki 194

kandyzowane mango i winogrona. Następnie wisnie suszone premium oraz ananas kandyzowany. Następnie wlej około 2 łyżek wódki, lub innego ulubionego alkoholu, lub nalewki..jak nie lubisz- nie możesz- dodaj syropu do deserów też jest super! Cała wódka weszła w...sernik! I tam pozostała. Ciekawe wrażenia smakowe. Ognisty sernik i orzezwiający smak lodów, lekko podmrożone ziarna i nostalgiczne kandyzowane owoce

Z Kuchni Do Kuchni
Galaretka cytrynowo- imbirowa 227

jednej cytryny obrać skórkę i zalać ją 4 szklankami wody i wsypać 1 szklankę cukru, gotować pod przykryciem około 15 min Imbir obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do syropu z cukrem i skórkami cytryny, dosypać resztę cukru, zagotować, wsypać środek żelujący, wymieszać i jeszcze raz zagotować- natychmiast zdjąć z ognia Wlać do idealnie czystych słoiczków, zamknąć. Przepis podpatrzyłam w "Nalewkach

Proste Potrawy