Od dłuższego czasu, inspiracje kulinarne czerpię ze starych książek. W spadku po babci dostałam parę takich perełek. Sama przyjemność grzebać w takich książkach, to jest naprawdę
KardamonovySałatka z wędzonym tuńczykiem w czosnkowym sosie Dziś mam dla Was przepis na prostą i szybką sałatkę z tuńczykiem. Idealna na śniadanie, kolację, święta lub
Słodkie okruszkiCiasto marchewkowe mieszane łyżką Dziś mam dla Was przepis na szybkie ciasto marchewkowe mieszane łyżką. To chyba najłatwiejszy przepis na ciasto z tartą marchewką jaki do
Słodkie okruszkiŚwięta już niedługo, powoli zaczynam rozpędzać się kulinarnie bożonarodzeniowo. Pomysłów jak zwykle milion, mogłabym nie wychodzić z kuchni. „Problem” polega na tym, że potem
KardamonovyMiałam wczoraj do Was wrócić i nie wróciłam, miałam jakieś problemy ze zdjęciem, które chciałam dołączyć do przepisu. Po ciężkiej walce, jestem z powrotem. Zdjęcie nie
KardamonovyNie bez powodu wrzucam dzisiaj taki przepis. We wtorek – ostatki. Z drugiej strony, przepisów na śledzie nigdy dość, w końcu nie tylko od święta przyrządzamy
KardamonovyA tak sobie dzisiaj wymyśliłam placki ziemniaczane. Tego typu placki na słodko, jakoś mi tak nie bardzo. Zresztą, oboje nie jesteśmy słodkolubni, dlatego placki jemy najczęściej
KardamonovyChyba ze 150 lat nie jadłam sosu tatarskiego. Po pierwsze, nigdy nie miałam na niego jakiejś specjalnej ochoty, po drugie, nie pamiętam, żebym kiedykolwiek potrzebowała go
KardamonovyZa nami fajny weekend. Pracowity, ale spędzony w tak dobrym towarzystwie, że zmęczenie aż tak bardzo nam nie doskwiera. W piątek grill. W głowie już od
KardamonovyTe przepyszne śledzie, wyczarował na Wigilię, pewien Smok. Smok ten ma to do siebie, że nie zawsze pamięta co z czym wymieszał, a potrafi czasem namieszać
KardamonovyMęskie urodziny, więc trzeba było zapodać tonę mięsa. Zacznę może jednak od tego, że przypadkiem wpadłam na vloga Kuchnia Kwasiora. Mięso dla mnie może nie istnieć
KardamonovyJest i ona! Z sokiem z cytryn. Wcześniejsza dziadkowa cytrynówka była robiona z samych skórek z owoców. Obie wersje super, nie mam ulubieńca. Gdzieś ostatnio wpadł
KardamonovyBigos robię rzadko, bo królewicz My nie przepada. Ale… grudzień to jednak dobry miesiąc na tę potrawę, dwa – długo już chodził mi po głowie
KardamonovyA już nawet nie pamiętam do czego go zrobiłam, zdjęcie czekało w kolejce na publikację. Nie muszę chyba jednak nikomu podpowiadać, do czego można go zużyć
Kardamonovy