sosie śmietanowym. Moja wersja tego posiłku jest nieco odmienna, jednakże na stałe zagościła w moich domowych przepisach, powstaje bardzo szybko oraz cieszy smakiem:) Składniki: 0,5kg makaronu świderki/penne, pierś z kurczaka, śmietana 12%, duża cebula, 3-4 ząbki czosnku, bazylia, oregano, kostka rosołowa, pieprz, sól, olej. 1. Gotujemy makaron. 2. Czosnek obieramy, wyciskamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię
Kuchnia Pełna PasjiSkładniki: 400 g makaronu świderki 3 ząbki czosnku 1 por 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 4 jajka 1 świeży długi ogórek 3 łyżki ziół prowansalskich 5 łyżek majonezu sól Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Fasolę odcedzić na sitku i przepłukać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Por pokroić
O kuchni z uczuciemSkładniki: 500g makaronu fusilli (długie świderki) oliwa 2 łyżki masła 2 białe cebule 3 czerwone cebule 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryczka chili 200g ziemniaków mała garśc świeżego tymianku 1/2 laski cynamonu sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej 250 ml bulionu warzywnego 2-3 garście startego parmezanu 1/2 pęczka natki pietruszki Wykonanie: Na patelni wlej odrobinę oliwy, dodaj
O kuchni z uczuciemmałe czerwone papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku, obrane i pokrojone na plasterki 1 łyżka octu balsamicznego 2 puszki krojonych pomidorów 320 g makaronu świderki lub penne starty parmezan lub inny ser długo dojrzewający Na 2 łyżkach oliwy w rondlu podsmażamy paprykę. Smażymy 15 minut na średnim ogniu mieszając. Po tym czasie dorzucamy czosnek, smażymy
Dzieje kuchennej WiewióryWitajcie! W sieci znalazłam przepis na sałatkę makaronową z indykiem , zmieniłam kilka składników i wyszłam mi taka oto sałatka:) składniki: 250 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 pierś z kurczaka ( następnym razem dam dwie) czerwona papryka czerwona cebula duża marchewka 1 opakowanie mieszanki sałat 3 łyżki musztardy francuskiej 7 łyżek oliwy z oliwek sól świeżo zmielony pieprz Makaron gotujemy
Cukier&Puderszklanka po zmiksowaniu) 5 dkg pistacji 1/2 szklanki słonecznika 3/4 szklanki tartego parmezanu 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek Sól i pieprz do smaku Makaron (u mnie świderki ponieważ świetnie łapią pesto) 1/3 opakowania rukoli PRZYGOTOWANIE: Oczyszczam dynię i i kroję na spore kawałki razem ze skórką. Kawałki układam na blaszce i piekę w piekarniku nagrzanym
Magiczna kuchnia DariiSzybki i pyszny razowy makaron z suszonymi pomidorami i cukinią - moją ulubioną :) Proste, ale pełne smaku danie ... SKŁADNIKI 250g razowego makaronu (u mnie świderki) 3-4 ząbki czosnku 1 średnia cukinia (ok.350g) słoiczek suszonych pomidorów w oleju z ziołami (270g z zalewą) sól,pieprz oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (al dente). Czosnek drobno
Moje Kuchenne Rewelacjekremowym sosie pomidorowym. Do tego aromatyczne przyprawy i obiad gotowy. Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 250 g makaronu fusilli (świderki) 1/2 papryki czerwone 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 2 pomidory 2 czerwone cebule 200 g brokuł 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 serek kremowy typu Philadelphia 6 plastrów żółtego sera
kulinarnyJaCiasto kroimy na pasy ok. 6 takich pasów.Kroimy jeszcze w poprzek. Zbyt długie paluszki będą się przełamywały. Każdy kawałek skręcamy z jednej i drugiej strony. Ciasto skręcamy jak świderki i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 20 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej
W kuchennym oknie Ewyskładniki * 100 g salami * 1/2 małego słoika papryki marynowanej * 1/2 opakowania makaronu świderki * 50 g startego sera parmezan * 10-15 zielonych oliwek ze słoiczka * 1/2 pęczka natki pietruszki * grubo mielony pieprz * 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzając odlać ok. 200 ml wody. Salami pokroić na cienkie plasterki, a następnie na połówki
Mix smakuGotowe pomidory przetrzeć przez sito i dodać do zupy.Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do zupy. Chwilę gotować. Podawać z makaronem lub ryżem. U mnie makaron świderki. Udekorować świeżą bazylia albo natka pietruszki. pomidorowa ze świeżych pomidorów
Bon Appetit Małgorzatymakaron, który został stworzony na zasadzie "sprzątam lodówkę" ;). Wyszedł bardzo dobry a to zapewne za sprawą boskiej dla mnie gorgonzoli :) Składniki: ulubiony makaron (pół paczki) (u mnie świderki ale może być penne) ser gorgonzola (mój był z biedronki) 15 dag wędzonego boczku 2 garść mrożonej, zielonej fasolki kilka pomidorków koktajlowych natka pietruszki por - zielona
Bon Appetit Małgorzatywyrósł nawet w październiku. Orzechy także wymagały jedynie pozbierania z ziemi :) Cała potrawa wyszła pyszna. Zjadłam ją z przyjaciółką :) Składniki na 3 porcje: 1 opakowanie makaronu lubella - pełnoziarniste świderki 1 opakowanie świeżego szpinaku (albo jak w moim przypadku-jedna miska ;) ) 200 g sera gorgonzola 100 ml śmietanki kremówki (30 %) 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 1 garść orzechów
Bon Appetit Małgorzatybędzie miękki do zupy dodajemy makaron, całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec możemy dodać siekaną pietruszkę. 5. D o zupy świetnie na dają się nie tylko makaronowe świderki, ale też mał y makaron jak na zdjęciu poniżej. Smacznego
Kuchnia domowa Ani