maksymalnie pół godzinki, a poczujecie trochę śródziemnomorskiego klimatu :) Wegański makaron z suszonymi pomidorami i tofu Przepis na 3-4 porcje Potrzebujemy: 300 g wegańskiego makaronu (w przepisie użyto świderki, ale może być inny) Słoiczek suszonych pomidorów 270 g (w przepisie użyty z olejem i pestkami dyni) 120 g tofu z ziołami (oczywiście można użyć zwykłe lub inne
Bananowe Polełyżeczka kminku Tłuszcz do smażenia Wykonanie: Z mąki, żółtek, śmietany i masła zagnieść ciasto (dodając sól i ocet). Dosypać kminek i formować cienkie wałeczki skręcając ciasto w świderki. Smażyć na gorącym tłuszczu
Tradycyjna KuchniaTradycyjna zapiekanka makaronowa na szybko Składniki: 20 dag makaron świderki 20 dag pieczarki 20 dag szynka wędzona/ kiełbasa przecier pomidorowy 1 słoiczek / mały 5 dag ser żółty / starty 1 szt cebula biała 3 ząbki czosnek zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki sól do smaku pieprz do smaku 3 łyżki masło Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, zalać zimną wodą
Tradycyjna Kuchniaprzechodzę bez większych ceregieli do prezentowanej potrawy ;) Składniki (porcja): 5-8 pieczarek 1 mini cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju ryżowego firmy Oleofarm garść makaronu proteinowego świderki 200g sera twarogowego do smarowania 5% (kupiłam w Lidlu z serii Linessa) 3 plastry sera żółtego 5% dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki świeżo mielony pieprz, sól morska wg. smaku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjakiś czas mieszając, w razie potrzeby dodając wody na koniec dodajemy świeże zioła, przyprawiamy wg. smaku Makaron z fasolką szparagową i nie tylko ;) (około 360kcal): 50g makaronu niskowęglowodanowego świderki 2 pomidory śliwkowe pół papryki czerwonej 100g koncentratu pomidorowego 250g mrożonej fasolki szparagowej świeża bazylia, oregano, sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPROSTE I SMACZNE! :) Składniki (około 2 porcje)/około 800kcal/: 300g wędzonej piersi z kurczaka 50g makaronu niskowęglowodanowego świderki 200g pomidorków koktajlowych 200g czerwonej papryki jajko 200g serka wiejskiego łyżka suszonego pesto peperoncini Kotanyi Sposób przygotowania: kurczaka i paprykę kroimy w kostkę pomidory kroimy na pół makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu jajko, serek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbyło trzeba ale wyszła pysznaaaaa <3 Składniki (na około 3 porcje)/całość około 1251 kcal/: 400g mielonej piersi z kurczaka 400g czerwonej papryki 100g makaronu niskowęglowodanowego świderki 200g zielonej fasoli mrożonej 200g koncentratu pomidorowego cebula sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie wg. smaku na wierzch: jajko + serek wiejski + ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Makaron i fasolę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćZapraszam :) Składniki ; 400 g Makaronu orkiszowego świderki - http://www.makarony.pl/ 2 małe cukinie 1 papryka czerwona kawałek pora 3 marchewki 1 cebula około 7 dużych pieczarek pieprz, vegeta lub sól do smaku 4 łyżki dobrej oliwy 1 łyżka suszonej bazylii Wykonanie : Makaron ugotować all dente w osolonej wodzie. Marchewkę obrać , umyć i pokroić w grubą kostkę . Paprykę
Sama słodycz i szczypta chilisałatka, idealnie nadająca się do obiadu, na grilla jak również jako samodzielny posiłek. Dzięki chrupkości papryki i aromatowi kabanosów sałatka zadowoli podniebienie nie jednego smakosza :) Składniki - 20 dag makaronu świderki - 3 – 4 kabanosy - 1 puszka kukurydzy - 1 czerwona papryka - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne
Świat Smakupominąć cały cykl przekładania zakupów zaczynając od półki sklepowej a kończąc na wnoszeniu zakupów do domu. Zapiekanka podana na talerzyku Fonia Porcelana Bogucice. Składniki: 200 g makaron świderki pszenno-razowy klik 1 pierś z kurczaka 200 g pieczarek 250 g zielonych szparagów 100 ml mleczka kokosowego 100 ml kremówki 30% 2 żółtka masło klarowane pieprz czarny sól
Ala piecze i gotujeostatni konkurs tego typu! Jury miało twardy orzech do zgryzienia. Ale podołało i podaję oficjalne wyniki naszego włoskiego konkursu. Konkurs wygrywa AREK za Sałatka makaronowa - 200 g makaronu świderki - 6 pomidorów suszonych w oleju - 6 pomidorków kandyzowanych cherry - 100 g sera koziego - kilka oliwek z migdałem - 4 łyżeczki zielonego pesto - 3 garście rukoli - odrobina soli i pieprzu Makaron
Z Kuchni Do Kuchnidzięki czemu aromat i smak zostają wewnątrz szparagów. Nie wiesz, co przyrządzić ze szparagów? Oto kilka moich propozycji! Kaszotto ze szparagami Jajko w koszulce na szparagach Pełnoziarnisty makaron świderki ze szparagami i oliwkami Sałatka ze szparagami i miętą Krem ze szparagów białych Jajka ze szparagami, beszamel Tarta ze szparagami Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiMakaron w wersji na zielono. Lubię gdy w takim daniu są różne rodzaje makaronów: u mnie są to orkiszowe świderki i dyniowo-marchewkowe kokardki. Potrawa ze względu na zdrowe zielone warzywa idealnie nadaje się dla osób dbających o swoją dietę
Milion Smakówprzepis na sprawdzoną mieszankę smaków, która nigdy się nie znudzi - brokuły, boczek, sos śmietanowy i makaron. Co jakiś czas nachodzi mnie ochota na to właśnie połączenie. Polecam wykorzystać kolorowe świderki, które dodadzą daniu kolorystyki
Milion SmakówSzybka, smaczna i ciekawie wyglądająca przekąska. Wymaga trochę uwagi podczas "skręcania" świderków, ale już przy drugim pasku nabiera się wprawy. Doskonale smakują i na ciepło i na zimno są więc idealnym daniem na wszystkie spotkania i imprezy. Zwłaszcza do piwa
Milion Smaków