Każdy z nich jest inny, każdy wyjątkowy. Od pierników po makowce, na sernikach kończąc:). 1. Świąteczne zawijańce z makiem: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2014/12/swiateczne-zawijance-z-makiem.html 2. Świąteczny sernik: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/swiateczny-sernik.html 3. Świderki z ciasta francuskiego z masą makową: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/swiderki-z-masa-makowa-makowe.html 4. Muffinki choinki: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/muffinki-choinki.html 5. Tarta piernikowa z powidłami śliwkowymi: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/tarta-piernikowa-z-powidami-sliwkowymi.html 6. Rumowe bombki w kokosie
Szefowa kuchniszczawiowy doskonale współgra z makaronem. Składniki makaron świderki sól Sos : 200 ml rieslinga 300 ml śmietany kremówki 80 g szczawiu (może być ze słoiczka 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki masła natka pietruszki Przygotowanie Wino zagotowałem na patelni. Do wina wlałem śmietanę, gotowałem bez pokrywki tak długo, aż 1/3 odparowała. Masło włożyłem do lodówki
R'n'G Kitchenpasztetu nie przypomina ani nie smakuje jak ryba. :) Dlatego dla mnie to po prostu smaczna zapiekanka. :) Miłego popołudnia dla wszystkich ... Przepis: Składniki: 300 g makaronu świderki 2 cebule pęczek pietruszki 3 jajka 1 łyżka masła 3 plasterki sera żółtego sól, pieprz, przyprawa do ryb składniki na sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 250 ml wody
Mój pomysł namakarony z dodatkami. Dziś pokażę Wam przepis na jeden z ostatnich lunchboxów , które zabrałam ze sobą. Może i Wy sobie zrobicie taki do pracy? Smakuje rewelacyjnie! Polecam! SKŁADNIKI: * makaron świderki LUBELLA – 150 g * pomidory koktajlowe – 5 szt * czerwona pasta curry – 1 łyżka * filet z kurczaka – 100 g * olej kokosowy- 1 łyżka * cebula, czosnek * sól, pieprz
Ostra na Słodkomakarony z dodatkami. Dziś pokażę Wam przepis na jeden z ostatnich lunchboxów , które zabrałam ze sobą. Może i Wy sobie zrobicie taki do pracy? Smakuje rewelacyjnie! Polecam! SKŁADNIKI: * makaron świderki LUBELLA – 150 g * pomidory koktajlowe – 5 szt * czerwona pasta curry – 1 łyżka * filet z kurczaka – 100 g * olej kokosowy- 1 łyżka * cebula, czosnek * sól, pieprz
Ostra na Słodkodokładnie omlet z makaronem oraz papryką, pomidorami suszonymi i parówkami. Pychotka! Składniki: 1 cebula 2 parówki 5 suszonych pomidorów 1/2 papryki ok. 100-150 g makaronu razowego rurki/ świderki 5 jajek natka pietruszki sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną drobno cebulę. Podsmażamy
Kuchnia MagdaLenybrązowych pieczarek 2 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 duża cebula 250 g serka mascarpone 2 łyżki masła garść posiekanej natki pietruszki ulubiony makaron, u mnie świderki Malma Marchewkę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Do garnka wlać bulion i zagotować. Gdy się zagotuje dodać pokrojoną marchewkę i cebulę. Na patelni rozpuścić
Monia miesza i gotujeśmietankowego i przecieru pomidorowego, to połączenie doskonale uzupełnia smak całego dania. Zainspirowałam się przepisem z bloga karmelowy.pl , w którym wprowadziłam swoje modyfikacje. Składniki na 6 porcji: 450g makaronu np. świderki, penne 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 300 g mrożonego lub świeżego szpinaku 250g szynki 300g pieczarek Opakowanie 500g passaty pomidorowej (przecieru) 100g serka śmietankowego (np. almette, Twój smak
Fabryka pomysłówtrafem w samą dziesiątkę. Nie wymaga ani czasu ani wysiłku, a przy tym jest pyszne! Składniki na makaron z zielonym pesto i sosem pomidorowym (2 porcje): makaron penne i świderki 4 pomidory łyżka przecieru pomidorowego zielone pesto (ja kupiłam pesto firmy Sottile Gusto) sól bazylia oregano kilka listków bazylii Ugotować makaron i obtoczyć pesto, którego ilość należy dodać wedle
Karola gotujepodgrzybków z parmezanem. Składniki na zupę pieczarkową (około 2 litry): pieczarki 500 g 3 duże marchewki 2 pietruszki kawałek selera (opcjonalnie) por (opcjonalnie) duża cebula mała śmietana 12 % makaron świderki lub nitki (ilość wedle uznania) sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę i plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na patelni
Karola gotujeczubata łyżka * mąka – 1 łyżka * ziemniaki – 2 szt * bulion warzywny – ok. 1,5 l * śmietana -30% – ok. 70 ml * sól, pieprz , papryka, kurkuma * makaron pełnoziarnisty świderki Lubella – 2 porcje SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulę, pora, czosnek, świeży starty imbir i chili drobno siekamy, szklimy na maśle, opuszczamy mąką i jeszcze chwilę rumienimy. Zalewamy bulionem, gotujemy
Ostra na Słodkostop w kąpieli wodnej . Polej czekoladę jeszcze ciepłe desery, posyp borówkami i udekoruj listkami mięty. Jeśli użyjesz innego rodzaju makaronu brzeg nie będzie tak karbowany jak w przypadku świderków. Jeśli użyjesz innego pełnoziarnistego makaronu np. Pelne Ziarno Pióra Lubella smak będzie ten sam. Jeśli użyjesz makaronu Pełne Ziarno z Orkiszem Lubella to "zdrowotność będzie
Gotuj Sam!bardzo dobra opcja na te dni, kiedy nie za bardzo ma się ochotę na gotowanie. Dlatego bardzo często pojawiają się w moim jadłospisie. Czy to spaghetti z tofu, świderki z sosem pieczeniowym lub rurki z smażonymi warzywami. Jednym z moich ulubionych dań makaronowych (zaraz po lasagne) jest mac&cheese, czyli makaron z sosem serowym. Moja wersja
wegujemyudało się. Zupa jest lekka, dosyć delikatna, ale ma wyrazisty smak i aromat. Świetnie smakuje z kluskami - domowym makaronem, łazankami, albo jak u mnie z ręcznie robionymi włoskimi świderkami. Składniki: 1 garść suszonych podgrzybków 1 garść suszonych borowików 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 1 kawałek pora (10 cm) 1 mała cebula 2-3 liście laurowe 3 ziarna ziela
Kulinarne InspiracjeDziś coś dla całej rodziny! Pyszna zapiekanka ze świderkami pełnoziarnistymi Lubelli , zapiekanymi warstwowo z sosem pomidorowym z wołowiną i boczniakami, mascarpone i jarmużem pod grubą warstwą mozzarelli z pewnością nasyci wszystkich głodomorów. Mój ukochany stwierdził, że powinnam oznaczyć ten przepis żeby powtarzać go jak najczęściej Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Makaron zapiekany z wołowiną, boczniakami
karmelowy