TRUDNOŚĆ: łatwe -CZAS: 1-30 min Ryż z makaronem 10 dag ryżu 20 dag makaronu świderki malutki słoiczek papryki marynowanej pęczek szczypiorku sól pieprz kucharek Makaron ugotować w osolonej wodzie, tak samo postąpić z ryżem. Odcedzić. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, dodać do niego odcedzony makaron, ryż, razem połączyć, lekko wymieszać. Następnie dodajemy
Gotuję Testujęsezonu na cukinię- w 100g ma zaledwie 15 kcal! Zawiera w sobie magnez, żelazo, potas, witaminy z grupy B, witaminę C, A i K. Składniki: 40 dag makaronu świderki/ rurki 3 cebule 20 dag mielonego mięsa 10 dag kiełbasy 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego ok 3 pomidory ( w zależności od wielkości naczynia
Gotuj z Agnesdania na jesień lubię najbardziej. W tej zapiekance każdy znajdzie coś dla siebie. Jest kurczak, warzywa, duuużo żółtego sera...Pychota! Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 2 szklanki makaronu świderki pół brokuła pół kalafiora 2 szklanki małej marchewki puszka kukurydzy 1 czerwona cebula sól,słodka papryka, pieprz, zioła prowansalskie 3/4 szklanki startego żółtego sera 1,5 szklanki śmietany
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI : 150 - 200 g makaronu świderki 2 szklanki mleka 2 łyżki masła naturalnego 1 łyżka z czubkiem mąki pszennej 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 100 g wędzonego boczku 200 g sera żółtego ( gouda, cheddar, ementaler lub morski
Kulinarne Fantazje Marioliczosnek – 2-3 ząbki * bulion warzywny – ok. 150 ml * śmietana 18% – 100 ml * świeży tymianek, bazylia, sól, pieprz – do smaku DODATKOWO: * makaron świderki * pomidorki koktajlowe * parmezan SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki,wcinamy zgrubiałe środki i przekładam d naczynia żaroodpornego. Całość skrapiamy oliwą i układamy ząbki czosnku w łupinach, bazylię oraz tymianek
Ostra na Słodkoforemek. Całość posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową i zapiekamy ok. 15-18 minut. Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego! PS. Zamiast babeczek możecie zrobić również zapiekankę! Makaron wstążki zamieńcie na świderki Lubella, a całość zapiekajcie w naczyniu żaroodpornym – będzie równie pysznie! A jeśli szukacie innych makaronowych pyszności koniecznie przeglądnijcie całego bloga! Kusić tam będzie m.in. Pizza makaronowa , Makaron
Ostra na Słodkopomidorki koktajlowe, pokrojone oliwki, mieszankę sałat oraz tuńczyka podzielonego na kawałki. Delikatnie wymieszaj. Sałatka makaronowa z białą fasolą i sosem pietruszkowym Składniki / dla 2 osób: 150 g makaronu świderki (u mnie razowy) na sos: mały pęczek natki pietruszki, 1/2 większego ząbka czosnku, szczypta soli i pieprzu, oliwa - 4-5 łyżek - do uzyskania rzadkiej konsystencji, można też dodać
Chilli Czosnek i Oliwazajmie nam to dłużej niż gotowanie samego makaronu. Zapewniam, że posmakuje każdemu, nawet niejadkowi! 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 200 ml. śmietanki 30% brokuł makaron (np. świderki) pieprz sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę, oprószyć solą i pieprzem i wstawić do lodówki na ok. godzinę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanienajwyższej jakości. Na al dente je gotuję i na różne sposoby przygotowuję. Używam makaronu do zup, dań drugich i sałatek bo to znakomity dodatek. Kształty maja przeróżne, świderki, kokardki, okrągłe czy podłużne, więc dania z nimi wyglądają znakomicie i smakują wyśmienicie. Czas dań wykonania, prostota przygotowania, w mojej kuchni to podstawa, a czarowanie nowych przepisów to dla mnie
Moniki Smakołykiczarnego, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, ½ łyżeczka cukru, 1 łyżeczka sosu chili, sól do smaku, 4 łyżki oleju rzepakowego, 500 ml bulionu (warzywny, rosołowy), ponadto: 200 g makaronu np.: świderki. Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę w plasterki. Mięso płuczemy, suszymy papierowym ręcznikiem, kroimy na niewielkie kawałki i obtaczamy w mące. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy
Moniki Smakołykisposoby w wersji z mięsem lub bez niego dlatego każdemu przypadnie ono do gustu. Składniki: 200 g kurek 2 sztuki piersi z kurczaka 2 cytryny makaron Lubella Świderki kolorowe nr 16 masło ząbki czosnku pomidorki koktajlowe parmezan świeża bazylia papryka pepperoni szczypta soli szczypta pieprzu czarnego 1 łyżeczka majeranku 250 g mascarpone 2łyżki słodkiego sosu chili 1 łyżeczka czosnku
Projekty ze smakiemkiedy nie mam czasu na siedzenie przy „garach”. Koniecznie spróbujcie! Ps. oprócz cukinii możecie dołożyć jeszcze plastry bakłażana i pomidorów – danie będzie wyglądało fenomenalnie! SKŁADNIKI: * makaron świderki Lubella – 150 g * makaron penne / pióra Lubella – 150 g * cukinia – 1 szt * cebula – 2 szt * czosnek – 2 ząbki * dobry żółty
Ostra na Słodkoprzepysznymi kurkami i szpinakiem. Makaron z kurczakiem i kurkami nie dość, że nie wymaga długich przygotowań, to w dodatku jest absolutnie przepyszny. Składniki Ilość porcji: 2 150 g makaronu świderki 200 g piersi z kurczaka 60 g szpinaku 40 g parmezanu 70 g serka śmietankowego 150 g kurek 20 g masła 1/3 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego
ale Pysznienatki selera korzeniowego (może być pietruszki) 100 ml mleczka kokosowego (może być śmietanka) curry papryka słodka papryka ostra sól, pieprz Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia 100 makaronu (u mnie świderki Lubella ) Opcjonalnie: ser żółty do posypania (najlepiej o charakterystycznym smaku) Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie mięso natrzeć przyprawami i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Kurczaka
Di gotujeswoje małe sukcesy, bo kilka dni temu namówiłam dzieci na szpinak, a dzisiaj ze smakiem zjedli jarmuż z bakłażanem, jestem cała w skowronkach!. Składniki: - opakowanie makaronu Lubella , u mnie świderki - 1 bakłażan - 6 pieczarek - 10 dag jarmużu, ok 5 liści - 1 czerwona papryka - 1 cebula - świeży imbir, ok. 2 cm - 3 ząbki czosnku - 200 ml słodkiej śmietanki, dałam
Apetyczna babeczka