Miałam się nie dzielić moimi nocnymi poczynaniami,ale że makaron był pyszny i niezwykle prosty w przygotowaniu, to poniosło mnie i jest przepis, warto się nim podzielić. Składniki fusilli/świderki u mnie - Malma czerwona cebula puszka krojonych pomidorów bez skórki biała kiełbasa (opcjonalnie) szpinak sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek olej kokosowy do smażenia Pecorino Romano
Z Kuchni Do KuchniLekkie danie wiosenne z dowolnym rodzajem makaronu i orzeźwiającym musem truskawkowym. Mogłabym jeść codziennie! Składniki na 4 porcje: • 250 g makaronu świderki • 500 g truskawek • 1 mały jogurt naturalny • 3 łyżki cukru • 1/2 łyżeczki cynamonu • 1 cukier waniliowy • sól do gotowania makaronu Wykonanie: • Truskawki umyć, odszypułkować, ok. 15 sztuk odłożyć pokrojone w ćwiartki. • Resztę
To co kochamfinale Blogerchefa w pięknym ośrodku Columna Medica, dlatego dzisiejsze danie będzie proste i szybkie w przygotowaniu, zarazem zdrowe i smaczne. Składniki: • 400 g makaronu świderki – 1 opakowanie • 1 polędwiczka wieprzowa • 1 mała cukinia • po 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej • pęczek szparagów zielonych • kilka pomidorków koktajlowych • sól, pieprz do smaku
To co kochamgłównie brakiem czasu, a duży gar pachnącej grzybkami zupy fasolowej jedliśmy przez dwa dni. Dolewki nie miały końca. Składniki: • 250 g białej fasoli • 250 g makaronu świderki • kilka grzybków suszonych • 2 marchewki • 1 pietruszka, kawałek selera • 2 cebule, kawałek pora • 1 szklanka mleka • sól, pieprz do smaku • kilka liści laurowych i ziela angielskiego • natka pietruszki
To co kochambazylię, solimy. Gotujemy ok. 20 minut W tym czasie wstawiamy na parę cukinię i marchew. Gotujemy pod przykryciem ok. 25 minut, aż warzywa będą miękkie Wstawiamy również makaron świderki i gotujemy do miękkości Z powstałego wywaru spod kurczaka odlewamy do osobnego garnuszka 1/2 litra tego wywaru i wlewamy śmietankę ciągle mieszając. Powstanie rzadki sos Wstawiamy
Szczęśliwa kuchniasmakuje na drugi dzień. Najlepiej podgrzewać ją pod przykryciem. Składniki na porcję dla 5-6 osób: około 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 360 g makaronu, np. kolorowe świderki (waga przed ugotowaniem!) 50 g parmezanu 300 g pieczarek 1 mała cebula 3 szklanki mleka 3-4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła gałka muszkatołowa sól, pieprz Udka umyć
Ugotowaćmakaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, tuńczyka i rukoli, świetna potrawa dla zabieganych, nic więcej do zapełnienia brzuszka nie potrzeba! Składniki: 25 dag makaronu pełnoziarnistego o dowolnym kształcie u mnie świderki 50 g rukoli Fit&Easy 20 dag tuńczyka w oliwie 6 suszonych pomidorów z oliwy 50 g startego sera cheddar 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
Wanilia i Kardamonzagości w mojej kuchni! Idealne na każdy dzień, a szczególnie Dzień Buraka, który obchodzony jest 24 listopada. Koniecznie spróbujcie! Ps. makaron kokardki śmiało możecie zastąpić swoim ulubionym – spaghetti, świderkami czy też wstążkami tagliatelle. Polecam! SKŁADNIKI: * makaron kokardki Lubella – 2 porcje * pieczone buraki – 2 szt * czosnek – 2 ząbki * orzeszki pinii – 3 łyżki * camembert
Ostra na Słodkoczarnym posypujemy. Tymianek, curry jest wyczuwalny, dzięki temu smak jest niebanalny. Danie tanie, łatwe do przygotowania i zostaje dużo czasu do odpoczywania. Składniki: 2 – 3 porcje makaronu np.warkoczyk, świderki, 2 średniej wielkości marchewki, ½ małej dyni, 6 kolorowych słodkich mini papryczek, 2 łyżki oleju rzepakowego z papryką ostrą, pomidorami i bazylią, świeży tymianek, curry do smaku, sól do smaku
Moniki SmakołykiZapiekanka jest bardzo sycąca i trzeba przyznać, że do potraw dietetycznych nie należy, ale kto by się tym przejmował o tej porze roku ;) Składniki: 350 g makaronu (u mnie świderki) 1 średnia cebula 150 g szynki 200 g groszku konserwowego 300 g startego żółtego sera (użyłam goudy) 250 ml śmietanki 30% 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz
MyCookBook.pltrochę kukurydzy, paprykę czerwoną, prażony słonecznik i prażone płatki migdałów. Do tego sos: miód, musztarda i majonez. Super wyszła :-) Udanego dzionka Wam życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu (u nas świderki biało-czerwone od Lubelli ) 1 wędzony filet z kurczaka 1 opakowanie sera feta oliwki zielone 1 średnia czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy szczypiorek słonecznik (3 garście) płatki migdałów
kruche babeczkiBardzo szybka w przygotowaniu zapiekanka z kurczakiem i serami. Fajnego posmaku dają zapieczone pomidorki koktajlowe i chrupiąca papryka. 300 g filetu z piersi kurczaka 250 g makaronu świderki pełnoziarnistego Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka 1 czerwona papryka 7 pomidorków koktajlowych Sos: 1 szklanka mleka 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku 50 g sera
VioletoweKucharzeniestanie się tym Twoim ulubionym. Składniki: 1 pierś z kurczaka 250 g pieczarek natka pietruszki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek granulowany 300 g makaronu świderki 1 czerwona cebula 1 szklanka wrzątku 1 łyżka śmietany 18% 1 czubata łyżeczka mąki 20 g masła Pierś z kurczaka kroimy w kawałki, pieczarki w talarki, cebulę w kosteczkę. Kurczaka
Moje-pitraszeniejednak, że w głębi Ameryki stanowią one podstawę ulubionej mieszanki nazywanej ranch mixem . Muszę powiedzieć, że przekonałem się do tego zestawu. Bardzo! Składniki: 150 g suchego makaronu (krótkie tagliatelle, świderki, kolanka, muszelki...) 150 g serka kremowego 1 ugotowana pierś z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy z chili (lub mała puszka zwykłej kukurydzy i 1- 2 łyżeczki posiekanej świeżej chili
zadanie-gotowanieSkładniki: 250 g makaronu (u mnie świderki Lubella); 125 g wędzonego boczku; 125 ml słodkiej, gęstej smietany 36 % (u mnie Piątnica, do deserów); 100 g sera z niebieską pleśnią (u mnie Lazur); Sól; Pieprz; Olej. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Boczek pokroić w drobną kostkę. Ser pleśniowy pokruszyć. Na rozgrzany
Gospodyni Miejska