Piernik jest wilgotny i miękki. Nie wymaga leżakowania, więc można go przygotować na ostatnią chwilę. Doskonale łączą się w nim smak masy kawowej i kwaskowatych powideł. Idealny do świątecznej kawy. Ciasto na piernik: 1,5 kostki margaryny 1 szkl cukru 200g miodu 1 op. przyprawy do piernika 3 łyżki kakao 3 łyżeczki sody 6 jajek 3 szkl mąki pszennej
Smakołyki AsiŚwięta Świętami ale śniadanie trzeba zjeść. Przygotowanie zawczasu dużego słoika granoli rozwiąże nam poranny problem - co zjeść? Podana z naturalnym jogurtem i suszonymi śliwkami pomoże w trawieniu świątecznych smakołyków
Milion SmakówObok makowca, sernika i keksu, zróbcie w tym roku dodatkowe... Artykuł ŚWIĄTECZNE MUFFINY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEDrodzy czytelnicy, życzę Wam Śniegu za oknem Ciepłego domu Kuchni pachnącej cynamonem Beztroskiego uśmiechu Kochanej osoby obok Czasu płynącego wolniej Wesołych Świąt! Artykuł Wesołych Świąt pochodzi
Mienta blogsmacznych Świąt! Odpoczywajcie w rodzinnym gronie i bawcie się dobrze. Jedzcie smacznie, ale z umiarem. Zamiast siedzieć ciągle przy stole idźcie na spacer do lasu albo pooglądać świąteczne dekoracje na mieście lub przy domach. Cieszcie się ze wszystkich prezentów, przytulajcie i uśmiechajcie do siebie. Bądźcie szczęśliwi i radośni. Pozdrawiam Was ciepło i serdecznie Smaczna Pyza
Smaczna Pyzamojego wcześniejszego posta: Recenzja książki "Polskie Jabłka", czyli jabłka na co dzień i od święta . Oryginalna receptura przewiduje użycie 6 filetów śledziowych, ale ja wolę zwykle mieć na świątecznym stole kilka rodzajów ryby do wyboru, stąd przyrządzam mniejsze porcje poszcz. potraw. Sam przepis zwrócił moją uwagę głównie ze względu na prostotę jego wykonania oraz użycie powszechnie dostępnych składników . Przedświąteczne
Grunt to przepis!pierniczki stają się miękkie szybciej niż te z poprzedniego przepisu ale trzeba je przechowywać w wilgotnych warunkach. Można dorzucić do pojemnika kawałek jabłka. Są dobrym pomysłem na mały symboliczny świąteczny podarunek. składniki pół kostki miękkiej margaryny ( tym razem użyłam Palmy ) 3 szklanki mąki 1 i pół szklanki cukru pudru 3/4 szklanki miodu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukrem pudrem posypaneRyba po grecku wg przepisu mojej Babci – najlepsza na świecie! :) Jeśli szukacie więcej przepisów na świąteczne dania to zapraszam tutaj: Potrawy wigilijne – przepisy. Zaś przekąski i inne dania na Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. oraz tutaj: Sałatki na Sylwestra – przepisy Ryba po grecku wg przepisu mojej Babci – Składniki: ok. […] The post Ryba
Kulinarne PrzebojeŚwiąteczna przekładana sałatka śledziowa, którą można zrobić kilka dni przed samą wigilią, oszczędzając czas. W zamian mamy wspaniałe danie Składniki: 0,5 kg słonych śledzi 1 mały ketchup 2 małe cebule średni słoiczek marynowanych pieczarek Wykonanie: Przez około cztery godziny moczymy śledzie w wodzie. Wyciągamy i kroimy w paski. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy do chwili aż nam się
W Moim Magicznym DomuKolejna propozycja na świąteczne ciasteczka, to czapeczki krasnali o wspaniałym orzechowym smaku z lekko wyczuwalną nutą kawy. Końce czapeczek możemy udekorować kolorowym lukrem, ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby… wyjdą nam wówczas po prostu orzechowe stożki i już;) Dużo mniej zachodu, a efekt i tak wyśmienity. 120 g masła 100 g cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego
Smaki Na Talerzujakbym chciała stworzyć piernikową wioskę, to zdecydowanie by mi się to udało :) Święta są dla mnie magicznym czasem, mimo tego, że nie jestem już dzieckiem. Uwielbiam piec, a przygotowywanie świątecznych słodkości daje mi bardzo wiele radości. Cieszę się też, kiedy widzę zadowolenie na twarzach bliskich osób podczas próbowania moich słodkości. Zdecydowanie jest to coś, na czym mi najbardziej zależy
charlotte gotujeodpowiednie jedzenie może pozytywnie wpłynąć na zdrowie i dobre samopoczucie, kontakty międzyludzkie każdego z nas. 163 przpeisy w książce na dania mięsne, rybne, wegetariańskie, zupy, śniadania, przekąski oraz dania świąteczne i słodkości (w tym bezglutenowe, bezjajeczne cyz bezmleczne) zawarte w książce pokazują, że szczęśliwe i smaczne życie to nie tylko teoria ale również kuchenna praktyka możliwa do zrealizowania. Książkę możesz
WojnaNaSmaki.plblogerka kulinarna i nie odróżnia rzodkiewki od cebuli. No cóż nawet najlepszy może się pomylić :-) Tak czy siak sałatkę skopiowałam, bo jest delikatna, smaczna i bez wątpienia świąteczna :-) Porcja dla dwóch osób Składniki: 160 g filetów śledziowych 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 1 łyżka oliwy sok z połówki cytryny 5 dużych łyżek
pieprzny smaczekDzisiaj będzie krótko, ale niekoniecznie zwięzłowato, bo słabo w tym momencie ogarniam rzeczywistość. A właściwie nie ogarniam wcale 🙂 Nie wiem, czy to przez ostatnie ekspresowe świąteczne tempo, czy przez maratony chusteczkowe, czy przez
gotować!