świąteczne przepisy - 9152 przepisów (strona:132/611)

Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 1 317

temacie, ale przygotowaliśmy się bardzo sumiennie. A na Wielkanoc 2014 przygotujemy: Wielkanocą białą kiełbasę. Wiejską wędzoną kiełbasę z czosnkiem i rozmarynem. Pikantną wędzoną kiełbasę a’la chorizo. Świąteczną wędzoną szynkę z goździkami. Pieczoną karkówkę. Wszystkie potrzebne akcesoria i przyprawy można dostać w sklepie internetowym DobraKielbasa.pl DOMOWE KIEŁBASY I WĘDLINY, WIELKANOC 2014 – PRZYGOTOWANIA Szynka i karkówka

OstryKęs
Brak tytułu 183

Teraz poleży sobie kilka dni. Prawdopodobnie w poniedziałek biorę sięza pieczenie i dekorowanie. Co z tego wyjdzie? A no nie wiem. Ale co by nie wyszło - pochwalę się :) Pierniczki świąteczne - przepis składniki: 50 g margaryny                  100 g miodu - ja użyłam miód spadziowy Królewskie Miody

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 195

Pierniczkowo i Świątecznie... Ciasto dojrzało i przyszła pora na pieczenie.... Wczorajszy bilans - pieczenie - 2 godziny                              - dekorowanie - 4 godziny Przepis na pierniczki podawałam  tutaj Oto efekty mojej pracy: LUKIER - przepis 1 białko 1 szkl. cukru pudru. Miksujemy, jeśli jest za gęste - dolewamy wody

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 233

Naczynie TERMISIL - w użyciu przed Światami - Po raz kolejny sięgnęłam po naczynie TERMISIL. Tym razem przygotowałam w nim niedzielne danie przedświąteczne. Przepis świetny, możecie wykorzystać szykują także Świąteczne przekąski. Ryba po podhalańsku - przepis Składniki: 600 g filetów z ryby - polecam filety z dorsza, ja tej ryby właśnie użyłam 2 łyżki mąki przyprawa do ryb olej Filety pokroić w dużą kostkę

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 191

Świąteczne wypieki - strucla migdałowo-nugatowa - Już tylko chwila do Świąt, więc prezentuję Wam kolejny przepis. Tym razem coś bardziej wyszukanego, aczkolwiek prostego i smacznego. Strucla migdałowo-nugatowa -przepis Składniki:  500 g twarogu 2 jaja 500 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru szczypta gałki muszkatołowej 120 g kremu nugatowego, np. nutelli 100 g mielonych migdałów małą

kolorowotorcikowo
Sałatki na Święta 727

Najlepsze przepisy na świąteczne sałatki dla Was. Smaczne, niedrogie i szybkie w przygotowaniu. Podzielcie się przepisami z najbliższymi i przygotujcie wspólnie najsmaczniejsze sałatki w te Święta! Sałatka z jajkiem, brokułami i kukurydzą Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z fasoli i cieciorki z suszonymi pomidorami

Moja smaczna kuchnia
Śledzie w oleju lnianym 158

Śledzie w oleju lnianym W propozycjach świątecznych przepisów nie może oczywiście zabraknąć śledzi. Dzisiaj bardzo prosta, ale także bardzo smaczna wersja. Śledzie są marynowane w oleju lnianym. Ten duet idealnie do siebie pasuje. Składniki dla 4 osób: 500 g filetów śledziowych z solanki 1-2 cebule 10 rozgniecionych ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 4 świeże listki laurowe

Pełny talerz
Torcik pierniczkowo-żurawinowy 212

Wyjątkowy tort o wyjątkowym smaku. Będzie idealnym deserem do świątecznej kawy. Biszkopt ma delikatny piernikowy smak, przełożony jest konfiturą z żurawiny. Moi goście byli zachwyceni i każdy prosił o dokładkę. Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru szczypta soli 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl maki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika Konfitura z żurawiny

Smakołyki Asi
Wieniec makowy 154

przygotowanie ciasta. Zapraszam do innych słodkich przepisów na Boże Narodzenie: – ciasto makowe na biszkopcie – ciasteczka z pieczątkami – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – kruche ciasteczka świąteczne – muffiny piernikowe Przygotowanie : 2 h 10 minut Składniki na masę makową: – 500 g maku – 1 szklanka miodu – 4 łyżko oleju – 150 g orzechów włoskich – 50 g płatków migdałowych

nietylkopasta.pl
,,Paszteciki z kapustą i grzybami’’ 130

Paszteciki wypełnione farszem z kapusty kiszonej i suszonych grzybów to jedna z wielu świątecznych potraw. Są idealnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Do przygotowania pasztecików wykorzystałam produkty Helio , oraz Stovit. Składniki na ciasto: 450 g mąki 30 g drożdży 2 żółtka 200 g ciepłego mleka 1oo g miękkiego masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Składniki na farsz: 500 g pieczarek

Podróż w kulinaria
Żur wigilijny z suszonymi grzybami 108

kwaśny. Więc jeśli ktokolwiek zapytałby mnie z jakimi potrawami kojarzy mi się Wigilia ja bez wachania postawiłabym na zupy. Żur i barszcz czerwony to zdecydowanie moje ukochane potrawy świąteczne Żur wigilijny z suszonymi grzybami Składniki: około 500 ml zakwasu na żur 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera 2 liście kapusty włoskiej (opcjonalnie) 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego

PatiGotuje
Drożdżowe paszteciki z pieczarkami 394

czerwonym barszczem. Można je przygotować wcześniej zamrozić po upieczeniu i wystudzeniu. Najlepiej rozmrażać w piekarniku lub mikrofali. Niedługo już święta, a przed nami dużo pracy, gotowania, pieczenia. Lubię świąteczną atmosferę, ubieranie choinki, zapachy pieczonych ciastek i ciast. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na ciasta kremowe, pierniki, serniki, makowce itp. Ciasto 40 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 250 ml mleka

O kuchni z uczuciem
Rolada z indyka faszerowana tapenadą 125

przepis przeleżał już swoje. Postanowiłam opublikować go teraz, choć jest mało świąteczny. Sporo osób na święta piecze różnego rodzaju mięsiwa, na pewno ktoś zahaczy także o indyka. Jeżeli chodzi o farsz to jak zwykle możecie kombinować ile wlezie. Teraz np. wpadł mi pomysł na farsz bakaliowy... Może za rok. Składniki: 500 g piersi z indyka 2 łyżki  tapenady pół

Kardamonovy
Karp w śmietanie 136

Karp w śmietanie – to proste danie wigilijne , które pojawia się na świątecznym stole chyba równie często jak karp smażony , czy w galarecie. Jego wersji jest tyle, ile domów w Polsce ;) Każdy ma na niego swój ulubiony przepis. Karp w śmietanie na święta może być w wersji duszonej na patelni lub zapiekany w piekarniku. Ja w tym roku podzielę się

Kulinarne Przeboje
Pierniczki świąteczne do wycinania - łatwe, od razu miękkie 526

Uwaga dzieci duże i małe! Otwieram świąteczny warsztat piernikowy, pieczcie pyszne pierniczki  i zajadacie, powieście je na choince lub po prostu podarujcie! Pierniki są bardzo proste do przygotowania, a to ciasto idealne do wykrawania foremką. Nie rosną zanadto podczas pieczenia i zachowują idealny kształt po upieczeniu. A najważniejsze są po prostu pyszne. Nie musisz czekać tygodniami aż zmiękną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!