małe 4 łyżki masła 1 łyżka mąki pół pęczka koperku sól 100 g surowego wędzonego boczku 2 łyżki przecieru pomidorowego sok z cytryny szczypta cukru kilka malutkich grzybów suszonych Przygotowanie Kapustę obrałem z wierzchnich liści , opłukałem i drobno poszatkowałem. Kapustę zalałem wrzątkiem , dodałem łyżeczkę soli, połowę masła, namoczone grzyby i gotowałem 40-50 minut. Na patelni rozpuściłem resztę
R'n'G KitchenSoczysty ,delikatny w smaku. Składniki 100 g suszonych moreli 50 ml likieru morelowego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów ziemnych 100 g orzechów pistacjowych 150 g cukru 500 g mąki 15 g proszku do pieczenia 150 g masła opakowanie cukru waniliowego 3 jajka 350 g serka śmietankowego (z wiaderka) 100 g kandyzowanych owoców 100 g masła (do posmarowania
R'n'G KitchenPyszna ,łatwa i szybka w przygotowaniu zupa lekko podkręcona aromatem mielonego goździka. Składniki 1 kg cebuli 1,5 l bulionu warzywnego 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka suszonego oregano 1/4 łyżeczki mielonych goździków sól ,pieprz Przygotowanie Cebule obieramy i kroimy w piórka. W garnku szklimy ją na rozgrzanej oliwie i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ją około 20 min dodając
R'n'G Kitchenmoże sycylijska sałatka z ricotty w środku zimy? Składniki po 100 g rukoli, roszponki i radicchio 400 g białego sera owczego 2 jajka tarta bułka 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szklanka soku winogronowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 8 pomidorków koktajlowych 600 ml bulionu drobiowego figi w syropie winogron zielony i fioletowy, po kiści 8 łyżek oliwy Sos winegret
R'n'G KitchenProsto , szybko, pysznie. A jak mogłoby być skoro to przepis Magdy Gessler Składniki stek z tuńczyka ok. 200 g , 2 cm grubość suszony rozmaryn pieprz kolorowy oliwa z oliwek sól cytryna Przygotowanie Marynata : wymieszałem oliwę z rozmarynem, solą i zmielonym pieprzem. Posmarowałem marynatą steki z obu stron. Odstawiłem na 15 minut. Patelnię grillową mocno rozgrzałem. Smażyłem tuńczyka
R'n'G Kitchenbanany 4 połówki brzoskwiń z puszki 2 łyżeczki sody łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki płatków migdałowych 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej sól 3 łyżeczki cynamonu 1/2 szkl suszonej żurawiny Przygotowanie Olej miksujemy z odrobiną soli ,cukrem i skórką pomarańczową. W trakcie miksowania dodajemy jajka. Przesianą mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy z masą
R'n'G KitchenTradycyjne uszka idealne do barszczu. Składniki Ciasto: 500 g mąki szklanka wody jajko szczypta soli Farsz: 100 g suszonych grzybów cebula 3 łyżki masła łyżka bułki tartej sól ,pieprz Przygotowanie Grzyby moczymy kilka godzin przed przygotowaniem farszu. Płuczemy ,zalewamy wodą w której się moczyły i gotujemy około godziny. Wyjmujemy i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy
R'n'G KitchenKarp smażony w sosie przypominającym taki jaki robię do młodych ziemniaków Składniki karp o wadze ok. 2 kg masło klarowane szałwia suszona 1 łyżeczka 300 ml śmietany 18 % 1 średnia główka czosnku 1 posiekana średnia cebula sól pieprz Przygotowanie Sprawionego karpia pokroiłem na dzwonki. Przyprawiłem solą i pieprzem. Rozgrzałem masło klarowane na patelni, usmażyłem karpia z obu stron
R'n'G KitchenSkładniki Ciasto francuskie 250 g kwaszonej kapusty Garść suszonych grzybów 2 cebule Olej Kilka włoskich orzechów Ser żółty 2 liście laurowe (najlepiej świeże) 2 ziela angielskie sól i pieprz 1 jajko Bułka tarta Przygotowanie Kapustę moczymy,odciskamy,kroimy na mniejsze kawałki,wrzucamy do garnka. Grzyby gotujemy w wodzie,zostawiamy do schłodzenia,wyciągamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę szatkujemy
R'n'G KitchenPrzepis otrzymaliśmy od Bogusi K. Bardzo smaczna rolada ,prosta i szybka w przygotowaniu. Filet z kurczaka jest bardzo soczysty. Rewelacyjnym uzupełnieniem jest sos czosnkowy wymieszany z suszonymi ziołami. Składniki ciasto francuskie 400 g filetu z kurczaka 400 g pieczarek 2 cebule 200 g sera żółtego przyprawa do kurczaka jajko łyżka masła sól ,pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenpomidorowego 2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki 4 drobno posiekane szalotki 1 duży pokrojony w kostkę pomidor pół łyżeczki suszonego oregano sól Przygotowanie Bakłażany po umyciu przekroiłem wzdłuż na pół, usunąłem łyżeczką pestki i część miąższu, pozostawiając ścianki o grubości 2 cm. Wydrążone bakłażany posypałem solą i odstawiłem
R'n'G KitchenKolejna propozycja dla wegetarian, ale nie tylko, także dla lubiących kuchnię z warzywami. Można przygotować wcześniej. Składniki 250 g suszonej czerwonej fasoli listek laurowy sól 1 czerwona cebula ząbek czosnku 1 kg dojrzałych pomidorów puszka krojonych pomidorów po 1 dużej czerwonej i zielonej papryce 2 łyżki oliwy z oliwek zielony strąk chili łyżeczka listków tymianku pieprz 100 g czarnych
R'n'G Kitcheninnej wersji. Śliwki nadają wyrazistego smaku. Składniki 250 g kiszonej kapusty z sokiem kiełbasa czosnkowa 250 g ziemniaków 200 g wędzonego tłustego boczku 1 cebula 2 łyżki mąki 6 suszonych śliwek bez pestek 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 3 łyżki kwaśnej śmietany sól świeżo mielony pieprz majeranek 1 łyzka posiekanej natki pietruszki
R'n'G Kitchenodżywczych. Składniki 1,5 l rosołu drobiowego 3/4 szkl soi 2 marchewki 2 pietruszki seler 4 ziemniaki por (biała część) łyżka koncentratu pomidorowego 250 g wędzonego boczku łyżka suszonego majeranku natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Soję moczymy przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia do zimnego rosołu dodajemy osączoną
R'n'G Kitchenłyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki mały słoiczek koncentratu pomidorowego łyżka mąki 1 l bulionu warzywnego 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego tymianku pęczek szczypiorku sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż zalewamy wodą (objętość ryżu ma być równa objętości wody. Wody nie solimy). Zagotowujemy ,zmniejszamy
R'n'G Kitchen