papryki (u mnie żółta i czerwona) 250 g pieczarek 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka bulionu wołowego 1 szklanka passaty pomidorowej 1 łyżka przecieru pomidorowego pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki mąki do oprószenia mięsa 2 łyżeczki wędzonej papryki słodkiej 1 łyżeczka tymianku pół łyżeczki chilli 1 łyżeczka cukru 2 liście laurowe sól i pieprz(...)Wszystko smażymy do momentu, gdy warzywa będę miękkie, a następnie przekładamy je do miseczki i odstawiamy na bok. Na tej samej patelni ponownie rozgrzewamy ok. 1 łyżkę oleju kokosowego i wrzucamy mięso obsypane 2 łyżkami mąki. Solimy i pieprzymy i przesmażamy do uzyskania ładnego koloru. Na patelnię dorzucamy warzywa oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Wszystko podsmażamy chwilę
Cooking MonsterCripsy Natural . Crispy Natural to smaczna i chrupiąca przekąska, która jest produkowana z polskich jabłek, truskawek, pomidorów, buraków i innych zdrowych owoców oraz warzyw. Nie zawierają cukru (oprócz naturalnie występujących), są suszone, niesmażone - po prostu naturalne. Posiadają wysokie walory odżywcze - zbliżone do świeżych owoców i warzyw, dzięki czemu idealnie sprawdzą się jako doskonała przekąska między posiłkami(...)mała paczuszka (18g) = 1 z 5 porcji warzyw i owoców Cechy Crispy Natural: - wysoka zawartość błonnika pokarmowego - niska zawartość tłuszczów nasyconych - bez smażenia i pieczenia - bez dodatku cukru - produkt bezglutenowy - bez konserwantów - polecane jako uzupełnienie racjonalnej diety - także dla wegetarian i dzieci powyżej 3 roku
Di gotujewarzywami" a dzisiaj mam dla was trochę zmienioną wersję ale równie smaczną. Składniki: 500 g kiełbasy (śląska, podwawelska itp) 2 łyżki oleju kokosowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 0,5 czerwonej papryki 1 marchewka 1 mała pietruszka 3 średnie ziemniaki 1 szkl passaty pomidorowej 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka suszonych pomidorów (można kupić(...)chwili dodać czosnek i chwilkę podsmażać aż cebulka się lekko zrumieni. Dodać marchew, pietruszkę, paprykę i dalej podsmażać około 8-10 minut by wszystkie warzywa ładnie się podsmażyły. Wlać bulion, passatę pomidorową, dodać ketchup, suszone pomidory, paprykę słodką i pod przykryciem gotować do momentu aż ziemniaki i warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. Jeśli będzie zbyt mało
Ala piecze i gotujekreskówce o sympatycznej francuskiej myszce z 2007 roku. Myszka marzyła o ugotowaniu tego dania, Wy możecie zrobić to w każdej chwili ;) Jest to niesamowicie tania propozycja obiadowa - za wszystkie warzywa wystarczające na ok. 6 porcji zapłaciłam niecałe 7 złotych, jest to więc niezła opcja dla studentów :) Składniki: - 1 bakłażan - 1 cukinia - 2 papryki (mogą być różnokolorowe) - 4 pomidory - 2 duże(...)się niemalże sama ;) Do dużego garnka wlewamy olej (ok. 4-5 łyżek), a gdy się rozgrzeje wrzucamy cukinię i bakłażana. Dodajemy po łyżce ziół prowansalskich i suszonego tymianku, mieszamy, obsmażamy. Gdy warzywa zmienią kolor dodajemy cebulę i czosnek, smażymy jakieś pięć minut, a następnie w garnku lądują papryki i pomidory. Od tego momentu leniuchujemy ok. 40 minut, a warzywka
Kulinarne zapędy Kokosapowstałego soku. Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę, pora obrać z nieładnych liści i drobno pokroić. Olej, oregano, ocet balsamiczny, pieprz, słodką paprykę i suszoną pietruszkę razem wymieszać.Wszystkie warzywa dobrze wymieszać z powstałym sosem i schłodzić w lodówce. Smacznego
talerz przyjemnościPilaw to aromatyczny ryż gotowany z warzywami z dodatkiem ziół, grzybów, suszonych owoców i przypraw. Moja propozycja to pilaw z bakłażanem i słodkawymi bakaliami, których smak podkreśla aromatyczny cynamon. Polecam:) POTRZEBUJEMY 1 bakłażan 1 szklanka ryżu basmati 1 duża cebula łyżeczka cynamonu 11/2 szklanki wo dy szczypta soli łyżeczka koperku 1/2 szklanki bakalii w tym orzechów i kilka sztuk
WYSPA SZCZĘSLIWAmasła Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej łyżkę oleju i włóż mięso. Obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Zalej je bulionem, dodaj pietruszkę, marchewkę, selera naciowego i suszone pomidory i gotuj aż warzywa zmiękną, przez około 15 min. W międzyczasie, na średniej patelni rozgrzej masło, włóż cebulę z pieczarkami i smaż do zeszklenia cebuli. Następnie wmieszaj wszystkie przyprawy, wymieszaj
karmelowykroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do miękkości. 2. W międzyczasie pora oczyszczamy, kroimy w półtalarki, cebulę i paprykę siekamy w kostkę, a suszone pomidory w paseczki. 3. Warzywa dodajemy do smażącego się mięsa, zalewamy niepełną szklanką wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy ok 10 minut. 4. Mąkę i śmietanę mieszamy z odrobiną
Kuchnia domowa Aniłagodnym aromacie, przez co jest wprost idealna jako przystawka bądź dodatek do dań mięsnych o bogatych smakach oraz ryb. Wspaniale komponuje się z musami na bazie warzyw i śmietany oraz z suszonymi owocami. Mam nadzieję, że posmakuje wam moja wiosenna, lekka propozycja przepełniona witaminami i minerałami :) A teraz słów kilka o dwóch najważniejszych produktach: zielony groszek : witaminy
KreatywnePinykażdy kto spróbuje jej choć raz, będzie za nią ciągle tęsknił. Każdy dodatek , każdy szczegół ma tu kolosalne znaczenie. Składniki dla 6 osób 200 g suszonych grzybów 1 rosołowa porcja warzyw – nie mając jej dodałam wysokiej jakości 9 składnikowe mrożonki warzywne. 1 opakowanie. 1 duża cebula 2 łyżki masła półtora litra wywaru mięsnego najlepiej z kości wołowych pieprz
Z Kuchni Do Kuchniinaczej....tym razem z dodatkiem przyprawy Szeherezada, którą można kupić tutaj. Przyprawa nadała kotletom specyficznego smaku..w skład tej przyprawą wchodzą : zioła, susze warzyw w różnych proporcjach [ cebula suszona, papryka czerwona, pieprz czarny, jałowiec, kminek, czosnek, kolendra, majeranek, tymianek, bazylia] sól, preparat aromatyczny czosnku i suszony hydrolizat białka roślinnego. schab mąka jajka bułka tarta
Moje domowe kucharzeniepożądanego zarumienienia. Szaszłyki warzywne Składniki: ulubione warzywa - u mnie bakłażan, cukinia, pieczarki, papryka, pomidorki koktajlowe olej sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku Przygotowanie: Dzień przed grillem pokrój warzywa na małe kawałki i zamarynuj w odrobinie oleju z przyprawami. Zrób szaszłyki i piecz na grillu z obydwu stron do pożądanego zarumienienia. Ziemniaki
wegujemyDelikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami. Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta(...)przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw. Kurczaka drobno kroimy i przyprawiamy solą i pieprzem. Marchew, cebulę, suszone pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Cieciorkę odsączamy. Część cieciorki ( 1/3 ) rozgniatamy widelcem. Wątróbkę podsmażamy na patelni z olejem
Maminek kulinarnyziarna ziela angielskiego sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): natka pietruszki śmietana Ugotować wywar mięsny z dodatkiem soli, listków laurowych i ziela angielskiego. Do garna wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, pora, selera, suszone pomidory) i oczyszczoną brukselkę. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki. (Zupę można zabielić śmietaną
Di gotujedanie? Nie? Dziękuję! ;) Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 średnia cukinia 2 cebule 3 jabłka 3 duże pieczarki portobello 1 garść suszonych żurawin 1 garść suszonych prawdziwków 2 bulionetki do duszenia warzyw 3 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu sól i mielony pieprz 2 łyżki octu cydrowego lub jabłkowego olej Wykonanie: Kapustę przekroić wzdłuż na pół i posiekać(...)plasterki. Cukinię obrać i pokroić w około 5 cm słupki. Umieścić kapustę w wolnowarze na pozycji low lub w dużym garnku na bardzo małym ogniu. Dodać bulionetki, żurawinę, cukinię, suszone grzyby wraz z płynem, pieprz i ziele. Przykryć pokrywką. Cebulę z dodatkiem sporej szczypty soli podsmażyć na średnim ogniu do lekkiego zrumienienia (około 15 minut). Przenieść do garnka
zadanie-gotowanie