Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i sosem majonezowo-chrzanowym. Bardzo fajna. Będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Ilość chrzanu można sobie dostosować do własnych preferencji (oraz „mocy” wykorzystanego chrzanu). 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko pęczek koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1-2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka sól, pieprz Kapustę
Smaki Na TalerzuLubisz surówki na słodko? Jeśli tak, to dzisiejsza propozycja z pewnością będzie Ci smakować. Tym bardziej, jeśli podobnie jak ja, lubisz też przyprawę curry. Surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami, jabłkiem, marchewką i suszoną żurawiną w majonezowym sosie curry to świetna propozycja jako dodatek do mięs. Ja zwykle szykuję ją gdy robię udka pieczone w syropie z brzoskwiń(...)planach jakąś sałatkę z brzoskwiniami (np tę z ryżem i wędzonym kurczakiem i porami) . Wystarczą do niej dosłownie 2-3 połówki brzoskwiń. Idealnie, by nadać surówce odrobinę słodyczy. Jest pyszna i szybka do przygotowania, moim zdaniem warta wypróbowania. 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko brzoskwinie z puszki (ja wykorzystuję 2-3 połówki) 1/2 szkl. rodzynek lub suszonej żurawiny
Smaki Na Talerzufenkuł jest jednym z moich ulubionych warzyw. W warzywniku wysiewam go co roku. Najbardziej lubię go w wersji surowej. Dlatego często gości na moim stole w postaci różnych surówek. Dziś zapraszam na połączenie z chrupiącą gruszką, rukolą i wyrazistym winegretem. Składniki : okrągła bulwa fenkułu lub 3 płaskie gruszka kilka liści rukoli łyżeczka płynnego miodu łyżeczka octu jabłkowego (może być ocet(...)musztardę. Słoiczek zakręcić i kilka razy potrząsnąć. Tuż przed podaniem do fenkułu i gruszki dodać kilka liści rukoli. Całość polać sosem, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i podawać. ----- Podobne: surówka z fenkułu i marchwi rydze na surówce z fenkułu surówka z fenkułu i jabłka
Weekendy w domu i ogrodzieUwielbiam wszelkiego rodzaju surówki do obiadu. Tym razem proponuję Wam chrupiącą surówkę w lekkim sosie jogurtowym. Surówka: 1/2 średniej białej kapusty jabłko duża marchew czerwona cebula mały pęczek szczypiorku łyżka soku z cytryny Sos: 1 szkl gęstego jogurtu naturalnego 1-2 łyżki kwaśnej śmietany łyżka musztardy sarepskiej sól, pieprz Kapustę bardzo drobno poszatkować. Jabłko i marchew obrać i zetrzeć(...)tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki na sos wymieszać. Warzywa przełożyć do dużej miski, polać sosem, doprawić do smaku. Surówkę odstawić w chłodne miejsce na godzinę aby smaki się przegryzły
Smakołyki AsiChrupiąca i aromatyczna surówka z botwinki to wspaniały dodatek do letnich dan jak i danie na lekka kolacje. Jest naprawdę pyszna i niezwykle zdrowa. Zdecydowanie jest to jedna z moich ulubionych wiosenno – letnich surówek. Składniki: 2 pęczki botwinki kilka gałązek szczypioru kilka gałązek koperku kilka rzodkiewek 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka miodu 1 lyzka soku z cytryny(...)pieprz do smaku Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku i zachęcam do subskrybowania. Wykonanie: Same liście dobrze umyc i przebrać. Do surówki najlepsze są młode, mniejsze listki. Umyte liście drobno pokroić i przelozyc do miski. Do miski dodać również pokrojona w cienkie plasterki rzodkiewkę, pokrojony szczypiorek i posiekany koperek. Śmietanę połączyć z miodem, sokiem z cytryny
Pani M - kuchnia smakowitaSurówka z młodej kapusty z koperkiem i jabłkiem Dziś mam dla Was przepis na kolejną prostą i szybką surówkę do obiadu. Pyszna surówka z młodej kapusty z koperkiem i jabłkiem, to idealny dodatek do drugiego dania. Najlepiej smakuje w towarzystwie mięsnych sosów i ziemniaków. Ja często ją przygotowuję, gdy zostanie mi kawałek młodej kapusty z innego dania. Nic się(...)wszystko do smaku i mieszamy składniki. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy lub/i dodajemy więcej soku z cytryny. S macznego *po doskonałe przyprawy warto udać się na stronę Skworcu The post Surówka z młodej kapusty z koperkiem i jabłkiem first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkiSurówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką to prawdziwa pychotka. Wystarczy parę prostych składników i mamy pyszny dodatek do obiadku. Prócz wyżej wymienionych składników dodałam też pora, przez to posmak jest głębszy i bardziej wyrazisty. Obiadek z taką smaczną suróweczką będzie jeszcze większą pokusą, a warzywka dostarczają niezbędnych witamin. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z kapusty pekińskiej(...)około połowę białej części pora 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 2 łyżki siekanego koperku sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z kapusty pekińskiej – wykonanie: Kapustę pekińską drobno siekamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach i polewamy
Olcia gotuje!Zasmażane buraczki na ciepło to błyskawiczna surówka do obiadu. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie, bez potrzeby pieczenia lub obgotowywania buraków. Wystarczy mieć zapas słoików z buraczkami w spiżarni lub szybko zetrzeć świeże warzywa. Smaczne i pożywne buraczki pasują do większości dań. Idealnie wyważony słodko kwaśny smak. Sprawdź sama jak krok po kroku je wykonać. Polecam! Buraczki na ciepło(...)łyżki octu winnego (np ocet z jabłek ) Przyprawy do smaku: 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu pół łyżeczki soli Sposób wykonania zasmażanych buraczków do obiadu na ciepło. Do przygotowania surówki potrzebować będziemy tylko 1 garnka lub patelni oraz tarki do warzyw (lub melaksera). Buraki myję i obieram. Następnie trę na tarce o grubych oczkach i wrzucam do garnka . Wlewam 3/4 szklanki
Ania gotujeZnajoma wzięła od swojej teściowej przepis na bardzo smaczną surówkę z kapusty pekińskiej, która wyróżnia się tym, że jest delikatnie doprawiona chrzanem. Świetnie pasuje niemal do każdego obiadu. Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej “smaczek teściowej” Składniki: Mała główka kapusty pekińskiej , 3 średnie marchewki, pęczek szczypiorku, 2 łyżki majonezu , 2 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki tartego chrzanu, sól(...)pieprz. Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej? Kapustę drobno poszatkuj, marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach, szczypiorek posiekaj, wszystko przełóż do dużej miski. Dodaj majonez, śmietanę i chrzan, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Artykuł Surówka “smaczek teściowej” z kapusty pekińskiej. Doprawiona chrzanem, super do obiadu. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna Polskatyle tytułem wstępu, który nic nie wniósł do Waszego życia. Mizeria z rzodkiewkami. Skąd ten pomysł? A to różnie. Wczoraj na obiad mieliśmy gulasz. A jak gulasz to surówka ze śmietanowym sosem i kasza. Szukałam więc inspiracji na surówkę. Poszperałam w starych książkach, w zeszytach (tu znalazłam fajny przepis na klasyczną mizerię, na bank niedługo pojawi się na blogu). Popytałam(...)mogą być bez nabiału. Sezon na rzodkiewki trwa, ogórki powoli też zaczynają smakować tak jak powinny. Trzeba na maksa wykorzystać ten czas. Pakujcie rzodkiewki teraz do sałatek i surówek ile wlezie. Mają sporo witamin, minerałów, świetnie działają na układ trawienny, na paznokcie i włosy. Na rzodkiewki mam kolejne pomysły, jeden z nich machnę na wakacjach. Postaram się Wam opublikować przepis
KardamonovySurówka z kapusty pekińskiej i koperkiem to fantastyczna surówka do grilla oraz obiadu. Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:) Czas wykonania(...)Posiekać sałatę, cebulę i koperek. Marchew zetrzeć. Majonez, jogurt i sok z limonki rozmieszać w małej miseczce. Wymieszać wszystkie składniki z sosem (najwygodniej ręką). Pobierz wersję do druku: Pobierz Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl