Surówka z pokrzywy – kuchnia podkarpacka

Surówka z pokrzywy – kuchnia podkarpacka

Surówka z pokrzywy – kuchnia podkarpacka

Surówka z pokrzywy - kuchnia podkarpacka Pokrzywa to roślina, której właściwości medyczne doceniano już w Starożytności. Obfituje w witaminę C, K, E i całą rodzinę witamin B. Zawiera również wiele cennych biopierwiastków, pod warunkiem, że rośnie w czystym środowisku. Pokrzywa jest rośliną wyjątkową, w jednym miejscu potrafi rosnąć nawet 50 lat. Ksiądz Jan Twardowski we wstępie do swojego „Zielnika” nazwał ją jedną z najciekawszych roślin na świecie. Nasi przodkowie wierzyli w moc uzdrawiającą pokrzywy, dlateg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.