Pyszna, zdrowa i bardzo szybka w wykonaniu surówka z cukinii. Składniki: 1 cukinia 2 marchewki 2 jabłka 1/2 cebuli majonez sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć, jabłka i marchewkę obrać. Cukinię oraz jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do miski. Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pozostałe warzywa przełożyć do miseczki, dodać majonez
magiczna kuchnia Kasimarchewka 1 szt seler korzeniowy 1/4 szt por 1/2 szt jogurt naturalny 3 łyżki sól i pieprz opcjonalnie: majonez 1 łyżka Sposób przygotowania Marchewkę i selera … Czytaj dalej Surówka z marchewki i selera
czarrna od kuchniKolejna surówka, która stanowi doskonały dodatek do dań azjatyckich i nie tylko, bo z pewnością powtórzę ją jeszcze i podam jako dodatek do naszych polskich obiadów. :-) Polecam również dlatego, że jest prosta i szybka. 2 ogórki szklarniowe 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki sezamu, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia 2 papryczki chilli 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki sosu
Szefowa kuchniUwielbiam sałatki i surówki, dlatego staram się je często przygotowywać z produktów znanych i mniej znanych, które można dostać w naszych sklepach. Tym razem sałatka z ciecierzycy, tuńczyka, suszonych pomidorów i soczystego selera naciowego, który dodał lekkości i świeżości tej sałatce. Taka sałatka dostarczy nam dużo białka dzięki ciecierzycy, a dzięki selerowi naciowemu i suszonym pomidorom dużo witamin. Bardzo
Kuchcik gotujemiseczce wymieszać ze sobą śmietanę, cukier puder, ocet, pieprz i sól. Tak przygotowanym sosem oblać sałatę i dokładnie wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Smak surówki można urozmaicić dodając obranego, pokrojonego w plasterki ogórka wężowego. Śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskasurówka jest świetna jako dodatek do obiadowych dań kuchni chińskiej i japońskiej. Ostra w smaku, wyrazista, pyszna. Dodatek prażonego sezamu nadaje jej orzechowy posmak. 4 duże marchewki 3 łyżeczki sosu chrzanowego wasabi 2 łyżki sezamu, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia sól 1. Marchew obieramy i ścieramy na najmniejszych oczkach tarki. 2. Sezam podprażamy na suchej patelni do momentu
Szefowa kuchniprzepisy z selerem naciowym w roli glównej na moim blogu: seler na ostro; Sałatka z selera naciowego z pomarańczą ; Sałatka z selera naciowego z jabłkiem i prażonym słonecznikiem; Surówka z białej kapusty i selera naciowego . Miłego tygodnia kochani. Składniki: 5 łodyg selera naciowego 1 łyżka posiekanego swieżego koperku 1 garść prażonych płatków migdałów 4 łyżki jogurtu
Wino Francja Kuchniaciepło na bazie bulionu lub na zimno na bazie jogurtu. Wersja nie ciepło najlepiej pasuje do rybki, jajek czy różnych kotlecików natomiast wersja na zimno jest idealna do sałatek, surówek oraz dań z grilla. SOS KOPERKOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki posiekanego koperku sól ziołowa do smaku Do miseczki przełożyć majonez
Monia miesza i gotujeŚwietna surówka obiadowa jako dodatek do mięs czy ryb. Składniki: pół główki czerwonej kapusty lub jedna mała jabłko cytryna sól Kapustę obieramy z wierzchnich liści, kroimy na ćwiartki i ścieramy na tarce do warzyw. Na drobniejszej tarce ścieramy obrane ze skórki jabłuszko. Sałatkę doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Smacznego
prawdziwe jedzenieWczoraj robiłam surówkę z kapusty pekińskiej a że została mi połowa musiałam wykorzystać
Ugotujmy CośSurówki robimy kilka razy w tygodniu do mięs
Ugotujmy Cośmiędzy kukurydzą a ananasem. Wtedy dolna część sałatki będzie wilgotniejsza. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z rybą , Na specjalne okazje , sałatki i surówki , Wielkanoc Tagged: jajka , kukurydza , ser żółty , śmietana
https:KKuchniaMniamKapusta pekińska to bardzo uniwersalne warzywo, równie dobrze smakuje podana na zimno jak i na ciepło jako surówka i jako dodatek do sałatek. Łatwo dostępna o każdej porze roku i bardzo wdzięczna w przygotowaniu. U mnie w menu pojawia się co najmniej raz w tygodniu i staram się aby była za każdym razem chociaż troszkę inna, a zmieniając dodatki można
Kuchnia z widokiem na ogródUwielbiam wszelkiego rodzaju surówki z kapusty. Właśnie zauważyłam, że nie ma u mnie na blogu Colesława ;) Zwykle robiłam go z kapusty, marchewki i czerwonej cebuli. Tym razem wrzuciłam jeszcze koperek i połowę jabłka. Wyszła wspaniała. Robię ją nie tylko do obiadu ale również na kolację. Polecam :) Sałatkę podałam na Porcelanie Bogucice "Julia Gold" mała główka białej kapusty czerwona cebula
Smakołyki Asi