Zostało kawałek kapusty pekińskiej i papryki...tak i oto jest szybka surówka. kapusta pekińska papryka sól sok z cytryny olej Kujawski 3 ziarna przyprawa do sałatek Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól. Dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.Paprykę pokroić w kostkę i przełożyć do miski z kapustą. Dodać oliwę , przyprawę
Moje domowe kucharzenieKolejny pyszny dodatek do obiadu - surówka z dwóch składników. Por dominuje ale słodka marchewka nieco łagodzi jego intensywny smak. składniki: 500 g porów, biała i jasnozielona część 500 g marchewki sól świeżo zmielony pieprz 3-4 łyżki gęstego jogurtu 3 łyżki majonezu Pory dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plastry a jak mamy duże sztuki to w półplastry. Pokrojone
Monia miesza i gotujeszybko pyszna, zdrowa suróweczka obiadowa o wyraźnym lekko pikantnym smaku, a to za sprawą rzodkwi i pora. Nie wiem jak Wy, ale ja zawszę robię większą porcję surówki do obiadu. Jeśli zostanie zajadam się nią na kolację. Składniki: 1 duża biała rzodkiew, jasna część ze sporej wielkości pora, 1 czerwona słodka papryka, 1 puszka kukurydzy, łyżka posiekanego koperku
Nie tylko w kuchniSmaczna i efektowna surówka do obiadu, bardzo lubię takie połączenie składników. Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1-2 pomarańcze pestki z owocu granatu cukier sól sok z cytryny oliwa Sposób przygotowania: Kapustę czerwoną drobno kroimy lub szatkujemy. Ostrym nożem ścinamy skórę z pomarańczy, filetujemy cząstki pomarańczy. Owoc granatu obieramy pozbawiając białych błonek. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy sokiem
Bajeczna KuchniaZnakomita i szybka surówka z Ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i chilli. Często podaję ją do mięsa lub ryby na obiad. SKŁADNIKI: 6 ogórków konserwowych 1/2 czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli 1/2 oliwy z oliwek sól ja używam himalajską pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki kroję na cienkie plasterki. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Z papryczki wyciągam
Gotowanie Patkikosteczkę. Kalarepę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Majonez mieszamy z gęstym jogurtem w proporcjach 1:1 Dodajemy cukier i mieszamy wszystkie składniki. Zaletą tej surówki / sałatki jest to, że na drugi dzień jest tak samo chrupiąca i smaczna Smacznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakwasu szczawiowego nie powinny go jeść osoby z kamicą nerkową. Ma działanie antyoksydacyjne, przez co chroni przed nowotworzeniem i miażdżycą. Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko wcinać codziennie surówki ;) Składniki: 1 biała rzodkiew 2 jabłka 1 średnia marchewka 2 duże garście szpinaku 1 mała czerwona cebula sól pieprz Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy 2 łyżki soku
Wrzosowa PolanaDawno nie jadłam tak dobrej surówki. Nie jestem fanką majonezu ale ta jest po prostu pyszna! Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a to świadczy tylko o tym ,że warto ją zrobić do obiadu :) Składniki: 1 mała kapusta pekińska bądź 1/2 dużej 1 puszka kukurydzy około 4 liście z części zielonej poru (można zamiennie dać szczypiorek) 1 mała
W Moim Magicznym DomuSałatek i surówek nigdy dość, mogę je jeść na okrągło. Dziś szybka do zrobienia, bardzo smaczna sałatka z tuńczyka, papryki, makaronu i pomidorów suszonych, które to nadają właśnie tej sałatce wyrazistości i takiego odświętnego wyrazu. Wcześniej przygotowywałam bez pomidorów i nie cieszyła się takim powodzeniem, a teraz wszyscy zajadaliśmy się nią ze smakiem. Składniki: 1 puszka tuńczyka we własnym sosie
Kuchcik gotujeblogu jest już przepis na modrą kapustę o słodko-kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem . Dzisiaj proponuję przygotować kolejny nasz przepis na kapustę czerwoną duszoną o słodkim smaku. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta duszona to doskonały dodatek do obiadu: do pieczeni, do kurczaka, rolad czy też bitek wołowych z kluskami. Ta duszona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOrzeźwiająca surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marynowanego imbiru. Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 pęczek koperku Dressing: 50 ml oleju z pestek dyni 50 ml miodu 1 łyżka musztardy dijon 2 plasterki marynowanego imbiru Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy. Przygotowujemy dressing. Oliwę mieszamy z drobno posiekanym
R'n'G Kitchenmajonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym
Moja smaczna kuchniaWbrew pozorom nie pachnie metalem i na próżno szukać w niej śrubek. ;) Jest jednak prawdziwą „żelazną damą” wśród innych surówek. A żelazo, jak wiadomo szczególnie tym, którzy zmagają się z jego niedoborem, bardzo jest naszemu organizmowi potrzebne. Składniki: - 2 starte surowe buraki - Pęczek posiekanej natki pietruszki - 3 starte białe rzodkiewki (może być też rzepa lub zwykła rzodkiewka) - 1 mała cebula
Smakuje zdrowonaszych talerzach. Dziś na bazarze rzuciły mi się zaś w oczy małe, krągłe brukselki. I postanowiłam dać im jeszcze jedną szansę. Efekt był tak zaskakujący, że zjadłam prawie całą surówkę na raz... Jest przepyszna i, kierując się jedynie smakiem, prawie nikt nie zgadnie, że składa się głównie z brukselki. Składniki: - 20 dag brukselki - 1 jabłko - garść rodzynek
Smakuje zdrowooznacza, że śledzie nie będą smaczne :) Ze względu na oliwę z oliwek śledzi nie należy przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Boże Narodzienie , Dania z rybą , sałatki i surówki Tagged: cebula , suszone pomidory , śledzie
https:KKuchniaMniam