surówka - 20359 przepisów (strona:174/1358)

Surówka z kapusty pekińskiej, z dodatkiem nasion konopi. 127

Jeżeli szukacie zdrowej surówki do obiadu, polecam Wam przygotowanie tego bardzo prostego przepisu, który jest wręcz bombą witaminową. A dlaczego? Pomijając świeże warzywa dodajemy tutaj łuskane nasiona konopi, produkt należący do kategorii superfood z racji dużej zawartości witamin, składników mineralnych a także białka. Nasionka te, idealnie nadają się do zastosowania wszędzie tam, gdzie smakowałyby nam orzechy, sezam, pestki(...)kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.  Wszystkie składniki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku pieprzem oraz papryką.  I gotowe :-) Z racji dodatku cytryny, a braku soli, surówka może stać w lodówce nawet kilka dni. Smacznego! Pozdrawiam, Katarzyna

Poezja Smaków - blog kulinarny
Surówka z cukini i papryki 144

Jaka ona jest pyszna, ta moja surówka. Cukinia przyjemnie chrupie pod zębem a koperek nadaje daniu niepowtarzalnego smaku, polecam wypróbujcie koniecznie. Do podania jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu. Surówka z cukinii i papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chińska surówka z kapusty 200

surówka to prawdziwe WOW - chrupiąca i słodko-kwaśna. Z pewnością jeszcze do niej powrócę. Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 1 cebula 1 marchewka sól, pieprz do smaku Zalewa: 1/5 szklanki cukru 1/5 szklanki oleju 1/5 szklanki octu 10% Sposób wykonania: 1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a cebulę kroimy w piórka. 2. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę(...)dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Surówkę schładzamy przez 30-60 minut. Smacznego!!! Źródło: Pelusiowa kuchnia

Kuchnia domowa Ani
Surówka z kapusty pekińskiej z porzeczkowym dressingiem 113

Bardzo smaczna i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Słodka dzięki czarnej porzeczce, ostra dzięki musztardzie i ząbkom czosnku. Najlepsza gdy postoi chwilę w lodówce i smaki się przegryzą. Minimum składników, a maksimum smaku. Dodatkowo czarny sezam, który podnosi jej wartości odżywcze. Musicie spróbować! 1 mała kapusta pekińska (lub 0,5 dużej) kilka płatów papryki konserwowej 2 łyżki czarnego sezamu Dressing(...)pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę posiekać drobno, paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać, wsypać czarny sezam. Składniki dressingu połączyć ze sobą, czosnek przecisnąć przez praskę, rozmieszać z sosem. Zalać nim surówkę, wymieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolać więcej oliwy. Doprawić solą i pieprzem, jeśli potrzeba. Odstawić na około godzinę, by smaki się przegryzły. Podawać np. z kotletami z kaszy gryczanej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Surówęcia 154

Surówki kto ich nie lubi, dużo zdrowia ,witamin i do tego smaczne , a dziś zapraszam na moją surówkę z majonezem, bo to nie jest mega zdrowa propozycja, ale zapewniam że smaczna, dodatek do mięsa super. Składniki  2 marchewki  1 małe jabłko  1 mała kapusta pekińska Pół ogórka zielonego 2 łyżki majonezu 1 mała pora  (biała cześć

Mój Smak
Zimowa surówka 559

Surówka ta to taki mix. Z jednej strony jabłko i por, z których u mnie w domu często robiło się dodatek do obiadu. Ja wtedy za nim kompletnie nie przepadałam. Jadłam, ale efektu

gotować!
Surówka z kapusty pekińskiej 199

wyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta biała,czerwona lub pekińska. Kiedy mam naprawdę mało czasu wtedy z konieczności sięgam do spiżarni po gotowce które przygotowałam latem.  Dziś podaję przepis na surówkę z kapusty pekińskiej za którą wszyscy przepadamy

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z kapusty pekińskiej 161

dużych oczkach, szczypiorek drobno kroimy. Mieszamy z kapustą. Śmietanę spieniamy trzepaczką, solimy i pieprzymy do smaku.  Polewamy gotowe składniki sałatki i dokładnie mieszamy. Dobrze jest odstawić surówkę na 15 minut przed podaniem, w celu połączenia się smaków. Kapusta i reszta składników puszczą sok i zrobi się pyszny śmietanowy sosik. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać(...)delikatnie surówkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne przemyslenia
Miks sałat 120

Miks sałat z dodatkiem marchewki z pomidorem i kukurydzą Zdrowo i smacznie, wszelkie sałatki i surówki, mogłabym jeść co dziennie. A jak jest u was jecie co dziennie surówki do obiadu?  Przepis prosty i nie trzeba wielu składników, żeby zjeść dobrą sałatkę do obiadu,  bardzo lubię w kuchni używać gotowych miksu sałat, dzięki temu mam parę sałat

Mój pomysł na
Surówka marchewkowo - porowa z kukurydzą 155

Surówki do obiadu często bywają moimi sałatkami. Są tak pyszne i treściwe że nie potrzeba mi nic więcej. Tą którą dzisiaj przedstawiam jest nie tylko pyszna, treściwa ale i cudna. Proponuje zrobić większą ilość bo zniknie szybko. Surówka marchewkowo - porowa z kukurydzą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z brukwi z chrzanem i rodzynkami 157

Brukiew ma jeszcze wiele innych cennych właściwości, wi ę c naprawdę warto włączyć j ą  do naszego jadłospisu. Dziś  u mnie na blogu przepis na surówkę z wykorzystaniem brukwi w połączeniu  z ostrym smakiem chrzanu i słodziutkimi  rodzynkami. Jeśli  lubicie w kuchni połączenia słodko- wytrawne to na pewno polubicie(...)surówkę  😉 Składniki: brukiew 1 szt, rodzynki 1 garść, chrzan starty 1,5 łyżki, jogurt naturalny 6 łyżek, majonez 2 łyżki, sol i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Brukiew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy chrzan, jogurt naturalny i majonez. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Posypujemy rodzynkami. Podajemy jako dodatek do obiadu

kulinarne odsłony pati
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem 143

Surówki ze świeżych warzyw to świetny dodatek obiadowy. Zimą kiedy z reguły jemy więcej dań mięsnych sięgam zazwyczaj po kapustę pekińską z której błyskawicznie można przygotować elementarny dodatek. Dzisiejsza propozycja idealnie pasuje do mięs pieczonych, duszonych czy też gotowanych. Jej przygotowanie zajmie dosłownie parę chwil, a dodatek chrzanu nadaje ostrości smaku. Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pyszne trio w białej szacie 101

Dziś bardzo prosty przepis na smaczną i zdrową surówkę do obiadu. Trzy główne składniki to trio a biała szata to jogurt naturalny. Dlatego moja surówka tak się nazywa. Jest smaczna, szybka do przygotowania, zdrowa i niskokaloryczna, więc idealna dla liczących kalorie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Surówka z czerwonej kapusty z wasabi 190

owej. Dzisiaj mam kiszoną czerwoną kapustę zakupioną u zaprzyjaźnionych państwa na ryneczku. Dziś poszalałam i dodałam tutaj wasabi czyli jeszcze mocniejszy niż nasz polski, chrzan japoński. Nie dominuje w surówce, natomiast podkreśla jej niesamowity smak. Polecam spróbujcie, na świąteczny obiad będzie znakomita. Surówka z czerwonej kapusty z wasabi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie