Pyszna, chrupiąca i bardzo zdrowa surówka z czerwonej kapusty z selerem naciowym i jabłkiem, będzie idealny dodatek do obiadu. Tym bardziej t eraz gdy za oknem zimno, musimy zadbać o dodatkowe witaminy. Składniki: 1/3 główki czerwonej kapusty 3 łodygi selera naciowego 1 jabłko sok z 1/2 cytryny majonez cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno
magiczna kuchnia KasiPyszna surówka, świetnie pasująca do wszelkich mięs. Młoda kapusta już jest dostępna, trzeba z tego korzystać. Najbardziej lubię młodą kapustę surową więc dla mnie to smakowita propozycja. Jeszcze tylko młode ziemniaki, jajko sadzone lub kawałek mięsa i obiad gotowy. Polecam! składniki 1/2 główki młodej kapusty pęczek koperku 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 - 4 rzodkiewki sos: 80 ml oliwy 2 łyżki(...)dwie części. Wyciąć głąb i pokroić kapustę w poprzek na bardzo cieniutkie paski. Przepłukać na sicie, osączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przełożyć do miski. Dodać pokrojony koperek i szczypiorek oraz rzodkiewki pokrojone w słupki. Wymieszać. Do słoiczka włożyć wszystkie składniki sosu, zakręcić i wymieszać, dobrze potrząsając słoikiem. Doprawić sos do smaku i polać nim surówkę. Smacznego
Stare GaryJaka jest Wasza ulubiona surówka? Ja mam mnóstwo ulubionych! Mizeria, buraczki, ogórki kiszone i konserwowe, marchewka z chrzanem, marchew na gęsto z groszkiem, surówka z kapusty kiszonej, colesław z białej lub czerwonej kapusty i wiele, wiele innych (które chociaż w części możecie znaleźć tutaj ). Dzisiaj pokarzę Wam przepis na równie smaczną surówkę, idealną do mięs i wszelkich innych
Rozpustne gotowanieziemniaczki wzbogacone smakiem pieczarek wspaniale się komponują z klopsikami i surówką... Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku szczypta tymianku 20 dag pieczarek sól i pieprz świeżo mielony tłuszcz do smażenia Pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 cebula pół szklanki wody łyżka octu(...)składniki połączyły się ze sobą. Obrane ziemniaki gotujemy.Ugotowane ziemniaki odcedzamy dodajemy pieczarki które dusiliśmy z klopsami. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Układamy porcje ziemniaków na talerzu, dodajemy klopsy i surówkę z kapusty. Smacznego
kgwjanczewokotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy – 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym. Smacznego! Lidka Artykuł Sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąkotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym.....ale ja podziękuję. Życzę smacznego i miłej niedzieli :) Lidka
Pieprzyć z FantazjąKilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym.....ale ja podziękuję :P Życzę smacznego i miłej niedzieli :D Lidka
Pieprzyć z FantazjąPrawie rok temu, na blogu pojawił się przepis na surówkę z czerwonej kiszonej kapusty . Dzisiaj trochę inna, ale równie smaczna. Lubię kwaśną kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno koperkowy, więc polecam. składniki 2 porcje ok 250 g kapusty czerwonej kiszonej
Stare GaryKilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * opakowanie papieru ryżowego * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy – 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać jeśli ktoś lubi ostrym. Smacznego! Lidka Artykuł Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąSurówki to doskonały dodatek do obiadów, jak i dań z grilla. Możemy je przygotowywać z różnych składników, a dzisiaj mam dla was przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki oraz pora. Jest ona bardzo prosta do zrobienia ze względu na małą ilość składników, a zarazem bardzo smaczna i każdemu powinna się udać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kapusty(...)push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. 2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Pora umyć, pokroić w półplasterki, dodać do pozostałych składników. Dodać natkę pietruszki. 3. Składniki sosu wymieszać ze sobą. Polać surówkę i wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciProsta, szybka, łatwa, zdrowa surówka... Skład: 0,5 kg białej kapusty, 3 marchewki, ciut zieleniny do ozdoby, dwie szczypty soli, szczypta pieprzu, łyżeczka cukru, łyżka oleju, łyżeczka octu.Kapustę i marchewkę ucieramy na grubych oczkach tarki, potem przyprawiamy, mieszamy dokładnie i serwujemy po schłodzeniu. Opcjonalnie możemy dodać czubatą łyżkę domowego majonezu ... majonez-domowy-w-10-s Serwujemy
chleba naszegoPrzepis na kapustę wypatrzyłam na blogu Slodkokwasna.pl , poświęconym kuchni azjatyckiej. W przepisie surówka zrobiona jest z białej kapusty, dodana też jest marchewka. Robiłam dwie wersje, z białą i z czerwoną kapustą. I w jednej i w drugiej pominęłam marchewkę, dodałam za to zieloną cebulkę. Muszę przyznać, że obie wersje były smaczne, jednak ta z czerwonej smakowała mi bardziej
Stare Garysurówce z młodej kapusty przyszła pora na kapustę gotowaną. Taka młoda gotowana kapustka jest najlepsza, (oczywiście poza surówką, za którą wprost przepadamy) te starsze choć są również smaczne, to już nie jest to. Sposobów i dodatków do kapusty pewnie jest wiele, u nas bywa zawsze w takiej wersji jak poniżej, dla nas jest najlepsza. Dzisiaj przygotowałam do obiadu z dwóch
Smaczne ZdroweWitajcie. Dziś zapraszam Was po przepis na kapustę-bazę do różnych surówek. Można ją w zasadzie zrobić o każdej porze roku. Przepis mam od pewnej pani z pracy. Składniki: 1 główka białej kapusty 2-3 marchewki 1 cebula sól Sposób przygotowania: 1. Kapustę poszatkować. Zalać wrzątkiem tak, aby woda przykryła kapustę, odstawić do całkowitego ostudzenia. Wodę wylać, kapustę odcisnąć
Kuchnia domowa AniUwielbiam czerwoną kapustę. Do wieprzowiny lub wołowiny nie ma lepszej surówki niż ta z modrej kapusty... Dzisiejsza wersja zawiera sos sojowy oraz sezam. Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego szczypta imbiru sól, cukier
Czerwień i błękit