surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:67/277)

Klopsiki z pieczarkami 187

ziemniaczki wzbogacone smakiem pieczarek wspaniale się komponują z klopsikami i surówką... Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku szczypta tymianku  20 dag pieczarek  sól i pieprz świeżo mielony  tłuszcz do smażenia Pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 cebula pół szklanki wody łyżka octu(...)składniki połączyły się ze sobą. Obrane ziemniaki gotujemy.Ugotowane ziemniaki odcedzamy dodajemy pieczarki które dusiliśmy z klopsami. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Układamy porcje ziemniaków na talerzu, dodajemy klopsy i surówkę z kapusty. Smacznego

kgwjanczewo
Sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun 105

kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy – 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym. Smacznego! Lidka  Artykuł Sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun 325

kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym.....ale ja podziękuję. Życzę smacznego i miłej niedzieli :) Lidka

Pieprzyć z Fantazją
sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun 192

Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym.....ale ja podziękuję :P Życzę smacznego i miłej niedzieli :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Surówka z czerwonej kiszonej kapusty II 220

Prawie rok temu, na blogu pojawił się przepis na  surówkę z czerwonej kiszonej kapusty . Dzisiaj trochę inna, ale równie smaczna. Lubię kwaśną kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno koperkowy,  więc polecam.  składniki 2 porcje ok 250 g kapusty czerwonej kiszonej

Stare Gary
Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun 155

Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * opakowanie papieru ryżowego * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy – 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać jeśli ktoś lubi ostrym. Smacznego! Lidka  Artykuł Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Surówka z kapusty pekińskiej z porem 106

Surówki to doskonały dodatek do obiadów, jak i dań z grilla. Możemy je przygotowywać z różnych składników, a dzisiaj mam dla was przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki oraz pora. Jest ona bardzo prosta do zrobienia ze względu na małą ilość składników, a zarazem bardzo smaczna i każdemu powinna się udać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kapusty(...)push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. 2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Pora umyć, pokroić w półplasterki, dodać do pozostałych składników. Dodać natkę pietruszki. 3. Składniki sosu wymieszać ze sobą. Polać surówkę i wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Surówka z kapusty i marchewki 180

Prosta, szybka, łatwa, zdrowa surówka... Skład: 0,5 kg białej kapusty, 3 marchewki, ciut zieleniny do ozdoby, dwie szczypty soli, szczypta pieprzu, łyżeczka cukru, łyżka oleju, łyżeczka octu.Kapustę i marchewkę ucieramy na grubych  oczkach tarki, potem przyprawiamy, mieszamy dokładnie i serwujemy po schłodzeniu. Opcjonalnie możemy dodać czubatą łyżkę domowego majonezu ...  majonez-domowy-w-10-s   Serwujemy

chleba naszego
Kapusta z octem ryżowym (jak u chińczyka) 193

Przepis na kapustę wypatrzyłam na blogu  Slodkokwasna.pl , poświęconym kuchni azjatyckiej. W przepisie surówka zrobiona jest z białej kapusty, dodana też jest marchewka. Robiłam dwie wersje, z białą i z czerwoną kapustą. I w jednej i w drugiej pominęłam marchewkę, dodałam za to zieloną cebulkę. Muszę przyznać, że obie wersje były smaczne, jednak ta z czerwonej smakowała mi bardziej

Stare Gary
GOTOWANA MŁODA KAPUSTA 225

surówce z młodej kapusty przyszła pora na kapustę gotowaną. Taka młoda gotowana kapustka jest najlepsza, (oczywiście poza surówką, za którą wprost przepadamy) te starsze choć są również smaczne, to już nie jest to. Sposobów i dodatków do kapusty pewnie jest wiele, u nas bywa zawsze w takiej wersji jak poniżej, dla nas jest najlepsza. Dzisiaj przygotowałam do obiadu z dwóch

Smaczne Zdrowe
Surówka z kapusty do słoików 277

Witajcie. Dziś zapraszam Was po przepis na kapustę-bazę do różnych surówek. Można ją w zasadzie zrobić o każdej porze roku. Przepis mam od pewnej pani z pracy. Składniki: 1 główka białej kapusty 2-3 marchewki 1 cebula sól Sposób przygotowania: 1. Kapustę poszatkować. Zalać wrzątkiem tak, aby woda przykryła kapustę, odstawić do całkowitego ostudzenia. Wodę wylać, kapustę odcisnąć

Kuchnia domowa Ani
Wiosenne przeboje kulinarne 127

Dąbrowskiej Zupa krem chrzanowa Krupnik kryzysowy Zupa krem z groszku Sałatka ziemniaczana z jajkiem i mniszkiem lekarskim Koktajl z rzeżuchą Jak wyhodować kiełki w domu – metoda w słoiku Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki i prażonym słonecznikiem Omlet z kiełkami słonecznika Koktajl ze szpinakiem Herbata z pokrzywy – właściwości i przepis Surówki wiosenne – 10 najlepszych przepisów Naleśniki szpinakowe Kotlety

Dorota Smakuje
Surówka z młodej kapusty i pomidora. 262

Pokazała się młoda kapusta, trzeba jak najwięcej korzystać, bo to tylko sezonowy smakołyk. Bardzo ją lubię, dlatego kiedy jest, to jem ile się da :) Uwielbiam surówki z młodej kapusty. Tym razem, zrobiłam minimalistycznie, tylko kapusta, pomidory i cebula. Spróbujcie, bo nam bardzo smakowała. Składniki: 1/2 główki, średniej młodej kapusty 2 pomidory 1 nie duża cebula (miałam czerwoną) kilka łyżek oleju

Agusiowe smakołyki
Gołąbki bez zawijania w jasnym sosie 441

jasnym sosie. Przyznam Wam szczerze, że od dziecka owszem lubiłam połączenie mięsa z ryżem, ale już za samą kapustą w którą był zawinięty gołąbek nie przepadałam. Choć uwielbiam kapustę w surówkach czy łazankach , to nie była ona moją faworytką w tej wersji. Tak więc jadłam sam farsz zostawiając na talerzu nietknięte liście kapusty. Dlatego wersja gołąbków bez zawijania tak przypadła

Słodkie okruszki
Kolorowa surówka z pekinki 205

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem różnych warzyw to dodatek do obiadu mięsnego czy rybnego. Kolorki zachęcają do jej zjedzenia a co ważna taka surówka dostarcza nam dużo witamin. No i co tu dużo mówić, jest smaczna, Surówkę podałam w naczyniu od Porcelana Bogucice Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni